EUROLYGA 2023

R. Kurtinaitis apie „Žalgirį“ finalo ketverte: „Jie turi kaip niekada gerą šansą“

Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda penktadienį pradės Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe–LKL“) reguliaraus sezono atkrintamąsias varžybas maču su Utenos „Juventus“ ekipa.

R.Kurtinaitis tiki žalgiriečių sėkmė Eurolygoje.<br>T.Bauro nuotr.
R.Kurtinaitis tiki žalgiriečių sėkmė Eurolygoje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Pulkovskis (krepsinis.net)

May 10, 2018, 7:27 PM, atnaujinta May 10, 2018, 7:36 PM

Vilniečių treneris Rimas Kurtinaitis teigė, kad varžovas nėra pats palankiausias, todėl serija gali būti sudėtinga. Strategas taip pat mano, kad Kauno „Žalgiris“ turi labai gerus šansus kitą savaitę laimėti Eurolygą.

– Ar „Juventus“ ekipa yra jums palankus varžovas?

– Žaidžia jie gerai, varžovus buvo praretinusios traumos. Ir dabar dar nežinome, ar žais Anthony Irelandas, kuris turėtų tarsi pasirodyti ant parketo, bet vis nerungtyniauja. Neturėdami daug žaidėjų krepšininkai nebijo rizikuoti, nes keitimų lygiaverčių nėra ir tai duoda daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. Naudoja daug zoninės gynybos ir jeigu nepataikai, turi problemų. LKL reikia su visais žaisti. Visi mačai su „Juventus“ buvo sunkūs. Nėra palankus varžovas, bet oponento nepasirinksi.

– Ar neišmušė komandos iš ritmo ta 10 dienų pertrauka?

– Išmuša. Žaidėme su „Lietkabeliu“ draugiškas rungtynes, bet mums būtų buvę parankiau iš karto keliauti į atkrintamąsias varžybas. Yra žmonės, kurie sudaro kalendorių ir mes negalime pakeisti nieko. Komandai nėra gerai, nes prarandame žaidybinį ritmą. Aišku, yra ekipų, kurios turi traumuotų žaidėjų ir tas laikas leidžia išsilaižyti žaizdas.

– Kaip manote, ar 36 mačai reguliariajame sezone nėra per daug?

– Tiek rungtynių nėra per daug. Aišku, su vienu varžovu žaidi keturis kartus. Geriau žaisti daugiau susitikimų nei treniruotis. „Žalgiriui“ tai nėra palanku, nes jie turi daug Eurolygos rungtynių, nes būna, jog per savaitę turi trejas rungtynes. Klubai padeda „Žalgiriui“ – dabar nukėlė vieną mačą. Visi stengiasi ir turi taip daryti. 

– Kaip vertinate „Žalgirio“ šansus finalo ketverte?

– Labai gerai vertinu. Manau, kad „Žalgiris“ kaip niekada turi gerą šansą laimėti Eurolygą. Žaidimo stiliumi ir lygiu jie niekuo nenusileidžia varžovams. Aišku, nebus lengva žaisti prieš „Fenerbahce“, bet kauniečiai pajėgūs tai padaryti. Reikės ir truputėlio sėkmės. Šansai yra labai dideli ir nereikėtų jų paleisti iš savo rankų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.