EUROLYGA 2023

Eurolygos liaupsės „Žalgirio“ komandai: „Nepatyrusi, bet labai alkana komanda“

Nenumaldomai artėjant Eurolygos finalo ketvertui, vis daugiau dėmesio skiriama jame dalyvausiančioms ekipoms.

 Eurolyga skyrė dėmesį žalgiriečiams pabrėždama Š.Jasikevičiaus įdirbį.<br> Lrytas.lt montažas
 Eurolyga skyrė dėmesį žalgiriečiams pabrėždama Š.Jasikevičiaus įdirbį.<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2018, 12:56 PM, atnaujinta May 15, 2018, 1:19 PM

Dėl išsvajotojo Eurolygos titulo kovoti liko vos keturios komandos – Kauno „Žalgiris“, Stambulo „Fenerbahce“, Maskvos CSKA, Madrido „Real“.

Eurolyga sukūrė vaizdo įrašą, kuriame žaliai baltų sirgalių armijos akims maloniais aspektais pristatė po devyniolikos metų pertraukos į finalo ketvertą sugrįžusią Kauno ekipą. Lietuvos čempionai apibūdinami, kaip turintys ne tiek ir daug patyrusią, tačiau labai alkanų žaidėjų kupiną komandą. 

„Tai pirmasis mano finalo ketvertas, kaip treneriui. Jis dar ypatingesnis tuo, kad pasiektas su gimtojo miesto komanda. Supratome, kad galime tai padaryti. Kai priartėjome prie svajonės, vyrukai suprato, kad gali padaryti daug daugiau nei įmanoma“, – apie nėtikėtinai puikų sezoną pasakojo Š.Jasikevičius.

Eurolyga pabrėžia – Š.Jasikevičiaus istorija yra tarsi pasaka. Vos per daugiau nei dvejus metus jis savo gimtojo miesto komandą iš paprastos Eurolygos dalyvės perdarė į vieną iš stipriausių Europoje. Šaras puikiai perdavė savo patirtį auklėtiniams, kadangi pats yra net keturis kartus laimėjęs Eurolygą.

„Jis daug matęs ir patyręs kaip žaidėjas, o dabar jau kaip ir treneris. Lengva jo klausyti, kadangi žino apie ką kalba“, – Š.Jasikevičiaus darbu džiaugėsi Brandonas Daviesas.

„Mūsų charakteris labai stiprus. Kartais nežaidžiame gerų rungtynų, bet jas sugebame laimėti parodydami savo charakterį. Tai puikiai apibūdina „Žalgirio“ sezoną šiais metais. Nukovėme daug galingų komandų. Tiesiog koncentruojamės ten kur reikia, laikomės žaidimo plano“, – apie sėkmingus metus kalbėjo „Žalgirio“ treneris.

Sukurtame klipe pabrėžiama, kad žalgiriečių laukia labai sunkus iššūkis pusfinalyje kovojant su Stambulo „Fenerbahce“, tačiau pabrėžiama, kad faktas, jog Kauno ekipa šį sezoną net penkis kartus nukovė „Olympiakos“, neleidžia nuvertinti kauniečių. 

Eurolygai, kaip ir daugeliui kitų, įdmiausia atrodo būsima trenerių akistata, kadangi Š.Jasikevičius stos prieš legendinį trenerį Željko Obradovičių, kurio treniruojamas 2009 metais su „Panathinaikos“ iškovojo Eurolygos čempiono titulą.

„Jo įtaka man – milžiniška. Žinau, kad bet kada galiu pasiimti telefoną ir paskambinti jam bei paprašyti patarimo. Ž.Obradovičiaus treniruojamos komandos visuomet pasiekia geriausią formą tinkamu metu. Turėsime juos nustebinti. Kiekviena tokia akistata prideda patirties“, – apie susitikimą su buvusiu treneriu kalbėjo Šaras.

Eurolygos teigimu, žalgiriečiai, galbūt, nėra tie, kurie turi milžinišką patirtį, tačiau visuomet demonstruoja kovos dvasią. Kevinas Pangosas, Axelis Toupane'as, Brandonas Daviesas, Aaronas White'as – tai tik dalis žaidėjų, kurių varžovams reikia bijoti.

„Bus dar vienas didelis iššūkis komandai, bet mes pasiruošę jį priimti“, –  laukiančias svarbiausias sezono kovas apibūdino komandos Kapitonas Paulius Jankūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.