EUROLYGA 2023

Šaras apie susitikimą su Ž. Obradovičiumi: „Aš jį žinau, jis jokių sentimentų neturės“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pirmą kartą nuo 1999-ųjų triumfo Eurolygoje pravers finalo ketverto duris. Pusfinalyje žalgiriečių laukia Eurolygos čempionų titulą ginantis Stambulo „Fenerbahce“ klubas.

Šarūnas Jasikevičius atkreipia dėmesį į detales, kurios gali būti lemiamos. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius atkreipia dėmesį į detales, kurios gali būti lemiamos. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 15, 2018, 6:27 PM, atnaujinta May 15, 2018, 7:08 PM

Žalgiriečių strategas Šarūnas Jasikevičius pabrėžė net menkiausių detalių svarbą bei visos komandos atsidavimą: „Kiekvienas žaidėjas turi padėti komandai. Ir nebūtinai įmesti 20 taškų. Noriu, kad kiekvienas kažką suteiktų komandai."

Š.Jasikevičius kalbėdamas apie susitikimą su savo buvusiu treneriu ir geru draugu Željko Obradovičiumi nedaugžodžiavo ir teigė, kad jokių sentimentų neturės nei jis, nei serbas. 

– Šeštadienį minėjote, kad treniruočių proceso nėra. Koks jis buvo pastarosiomis dienomis?

– Lygiai viena treniruotė, tuojau bus antroji. Dabar nieko nepakeisime, nepradėsime treniruotis po penkias valandas per dieną. Praktiškai ruošiamės taip, kaip eilinėms Eurolygos rungtynėms.

– Stambulo „Fenerbahce“  yra viena geriausiai besiginančių komandų ir jų rezultatyvumas vis kyla. Koks yra komandos veidas?

– Kaip visų Željko Obradovičiaus komandų – antrą sezono pusę žaidžia geriau, žino, kada pasiekti piką. Padeda ir patyrę žaidėjai, kurie supranta, kaip reikia pasiruošti.

Žaisime prieš čempionus – tai yra aukščiausio lygio iššūkis. Suprantame, kad bus labai sunku. Šiais metais tokių rungtynių žaidėme daug, viską lems detalės. Reikia stengtis perlipti per save, energija turi didėti.

– Gynyba prieš Kostą Slouką tikriausiai bus svarbus aspektas?

–  Jis tikrai yra puikios formos, dominavo serijoje su „Baskonia“, kuri yra tikrai gerai besiginanti komanda. K.Sloukas pagerino ir perdavimų rekordą, būdavo ten, kur reikėdavo.

O mums reikia gerai suprasti, kur galime rizikuoti žaisdami, o kur – ne. Tai ir bandysime daryti, nes visiškai apsiginti prieš tokią komandą neįmanoma.

–​ Kai susitikote su „Olympiakos“ komanda, visi sakė, kad patirtis yra jų pusėje, dabar tokį privalumą turi „Fenerbahce“. Kiek svarbus bus šis aspektas?

– Vienas svarbių elementų - patirtis - tikrai padeda. Bet yra ir kitų elementų. Jie nori laimėti ir juos taip pat slėgs įtampa, kaip ir mus.

Svarbiausia bus sutelkti dėmesį į tai, kas vyks aikštelėje. Kiekvienas žaidėjas turi padėti komandai. Ir nebūtinai įmesti 20 taškų. Noriu, kad kiekvienas išėjęs kažką suteiktų komandai.

– Ž.Obradovičiui tai gali būti dešimtasis Eurolygos titulas karjeroje. Ar nekyla jokių sentimentų žaidžiant prieš tokį trenerį?

– Nelabai, kai jis yra sekantis mūsų varžovas. Draugystės turi būti paliktos šone. Treneriai yra pažįstami, tačiau visi atvažiuoja laimėti.

Aš jį žinau, jis jokių sentimentų neturės ir bandys paruošti komandą maksimumui, tą patį darysime ir mes.

– Pats kaip žaidėjas nemažai kartų buvote finalo ketverte. Kaip manote, psichologija tikriausiai nėra paskutinėje vietoje tokiose varžybose?

– Tai yra vienas iš komponentų. „Žalgiris“ turi palikti širdį, atkreipti dėmesį į detales ir tam tinkamu momentu smogti. Tą mes darydavome viso sezono metu.

– Kaip vertinate naujojo rėmėjo prisijungimą?

– Manau, kad visą laiką yra svarbu, kuomet prisijungia naujas rėmėjas. Malonu, kadangi juos pritraukti yra sunku. Mums tik į naudą, tikiuosi, ir jiems.

Eurolygos finalo ketverto kovos vyks gegužės 18-20 dienomis Serbijos sostinėje Belgrade.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.