EUROLYGA 2023

Lėktuve į Belgradą – dėmesys R. Šiškauskui ir graiko žinutė „Žalgiriui“

Kai Ramūnas Šiškauskas įsitaisė iš Vilniaus į Vieną skrendančio lėktuvo kėdėje, jo ramybę trumpam sudrumstė keli graikai, panorę nusifotografuoti su legendiniu krepšininku. Jie, kaip ir R.Šiškauskas, ką tik pradėjo kelionę į Eurolygos finalo ketvertą Belgrade.

 R.Šiškauskas kelerius metus į Eurolygos finalus vyksta kaip kviestinis svečias.<br> G.Bitvinsko ir G.Šiupario nuotr.
 R.Šiškauskas kelerius metus į Eurolygos finalus vyksta kaip kviestinis svečias.<br> G.Bitvinsko ir G.Šiupario nuotr.
 R.Šiškauskas kelerius metus į Eurolygos finalus vyksta kaip kviestinis svečias.<br> M.Patašiaus nuotr.
 R.Šiškauskas kelerius metus į Eurolygos finalus vyksta kaip kviestinis svečias.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Graikas Andreas nusifotografavo su R.Šiškausku.
 Graikas Andreas nusifotografavo su R.Šiškausku.
Daugiau nuotraukų (3)

specialiai lrytas.lt, Belgradas

May 17, 2018, 4:18 PM, atnaujinta May 17, 2018, 4:40 PM

„Iškart pažinome Siska! Gerai atsimenu tuos laikus, kai jis rungtyniavo Atėnų „Panathinaikos“, – paklaustas apie R.Šiškauską nudžiugo Lietuvoje verslo reikalais viešėjęs Andreas.

Dabar karjerą jau baigęs 39-erių R.Šiškauskas į Eurolygos finalus vyksta kaip kviestinis svečias.

Dėl to jis kelionę susiplanavo anksčiau nei Kauno „Žalgiris“, turnyro ketvirtfinalyje nukovęs Pirėjo „Olympiakos“, gavo išsvajotąjį bilietą į Belgradą.

„Na ką, kelionė prasideda, – kalbėdamas su lrytas.lt nusišypsojo R.Šiškauskas. – Smagu, kad kiekvienais metais mane Eurolyga kviečia į finalo ketvertus. Ten vykstu su malonumu“.

Žaidėjo karjeros metu R.Šiškauskas Eurolygos „Final four“ etapuose žaidė keturis kartus, iš kurių du – su „Panathinaikos“ (2007 m.) ir Maskvos CSKA (2008 m.) ekipomis jam tapo pergalingi.

„Kiek kartų iš viso esu buvęs finalo ketvertuose? Net nežinau... gal kokius dešimt“, – spėjo jis.

Konkrečios savo dienotvarkės artimiausioms keturioms dienoms lietuvis dar nežino, tačiau neabejoja, kad joje bus gausybė renginių.

„Vietoje bus aiškiau, bet, kaip įprastai, laukia įvairūs Eurolygos projektai, gal dar kokie apdovanojimai“, – pasakojo R.Šiškauskas.

Vienintelis renginys, kuriame buvęs krepšininkas savo dalyvavimu yra visiškai tikras – Eurolygos legendų rungtynės penktadienį.

Jose taip pat pasirodys lietuvių kilmės Joe Arlauckas, graikai Theo Papaloukas ir Kostas Tsartsaris, kroatas Nikola Vujčičius, slovėnas Matjažas Smodišas, turkai Mirsadas Turkcanas ir Ibrahimas Kutluay, serbas Duško Savanovičius, legendinis Serbijos treneris Dušanas Ivkovičius.

„Su Joe Arlaucku vienas kitą žinome tik iš susitikimų finalo ketvertuose, o šiaip jokių ryšių neturime. Tačiau, manau, pažįstamų tikrai sutiksiu“, – sakė R.Šiškauskas.

Dėl užimtumo lietuvis Belgrade praleis Eurolygos jaunimo turnyre dalyvaujančių Vilniaus „Lietuvos ryto“ talentų kovas ir stebės tik „Žalgirį“.

Penktadienį Šarūno Jasikevičiaus treniruojami žalgiriečiai pusfinalyje rungtyniaus su Stambulo „Fenerbahce“.

Likus dienai iki milžiniškos svarbos rungtynių pradžios Belgradas nekantrauja – krepšinio fiestai pasipuošusiame mieste pilna žaidėjų atvaizdais papuoštų plakatų, o sirgaliai ir žiniasklaida seka kiekvieną komandų žingsnį.

Kaip pačius krepšininkus veikia tokia atmosfera?

„Čia kiekvieno žaidėjo reikalas. Vienam tai prideda įtampos, o kitam nė kiek. Man pačiam būdavo smagu.

Suprasdavau, kad rungtynės yra svarbios, bet aikštėje galvodavau tik apie savo žaidimą ir neišgyvendavau. Svarbiausia ramiai pasiruošti mačui, ir tiek. Jokio recepto nėra“, – kalbėjo R.Šiškauskas.

Pakeliui į Serbiją „Žalgiriui“ sėkmės linkėjo ne tik jis, bet ir sutikti graikai.

„Kadangi „Panathinaikos“ nedalyvaus finalo ketverte, mes ir Graikija su „Žalgiriu“. Manau, jų pergalė pradžiugintų beveik visą Europą“, – linkėjimus Kauno ekipai siuntė Andreas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.