EUROLYGA 2023

Belgrade – Aleksandro Trifunovičiaus žodžiai „neteisiamam“ Šarui

Aleksandras Trifunovičius dieną prieš Eurolygos pusfinalį tarp Stambulo „Fenerbahce“ ir Kauno „Žalgirio“ trumpam užsuko pas Šarūną Jasikevičių. Serbų treneris tiesiog norėjo palinkėti sėkmės jį jau seniai pralenkusiam auksiniam berniukui.

 A.Trifunovičius dirbo ir Vilniaus, ir Kauno klubuose.<br> G.Šiupario nuotr.
 A.Trifunovičius dirbo ir Vilniaus, ir Kauno klubuose.<br> G.Šiupario nuotr.
 A.Trifunovičius dirbo ir Vilniaus, ir Kauno klubuose.<br> G.Šiupario nuotr.
 A.Trifunovičius dirbo ir Vilniaus, ir Kauno klubuose.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 19, 2018, 4:44 PM, atnaujinta May 19, 2018, 5:33 PM

Šį sezoną Izmiro „Pinar Karšiyaka“ treniravęs 50-metis A.Trifunovičius Eurolygos finalo ketvertą kaip žiūrovas stebi iš Belgrado „Štark“ arenos tribūnų. Tuo metu aštuoneriais metais jaunesnis Šaras su „Žalgiriu“ – pačiame kovų sūkuryje.

O prieš beveik dešimtmetį situacija atrodė visiškai priešingai – 2010-aisiais Vilniaus „Lietuvos ryte“ rungtyniavęs Š.Jasikevičius buvo vienas iš serbo žaidėjų.

Vėliau, nors A.Trifunovičius vieną sezoną dar stovėjo prie Kauno „Žalgirio“ vairo, jo ir Šaro keliai beveik nebesikirto.

Dabar abu treneriai vėl pasimatė Belgrade. Čia žalgiriečiai jau sužaidė Eurolygos pusfinalį, kuriame 67:76 nusileido Stambulo „Fenerbahce“.

Visas rungtynes pirmavę Željko Obradovičiaus auklėtiniai, nors ir leisdavo „Žalgiriui“ praktiškai panaikinti deficitą, lemiamų klaidų nedarė.

„Buvo keli momentai, kai atrodė, kad „Žalgiris“ pagaliau perlauš rungtynes, bet „Fenerbahce“ sugebėjo išlaikyti saugų atstumą.

Tačiau „Žalgirį“ reikia pagirti už kovingumą, ne kiekviena kita ekipa būtų sugebėjusi taip kabintis į rungtynes. Jie per šį sezoną tik dėl ištraukė ne vieną mačą.

O pusfinalyje, nors ir sekėsi sunkiai, „Žalgirio“ vyrai atidavė viską. Tai matosi tokiose detalėse kaip gynybos momentai ar kova dėl atšokusių kamuolių“, – portalui lrytas.lt pasakojo A.Trifunovičius.

Serbų specialistas pusfinalyje dėl savo tvirtų ryšių su Lietuva sirgo už Kauno klubą, nors prie „Fenerbahce“ vairo ir stovi jo bičiulis Ž.Obradovičius.

„Žalgiris“ yra ta komanda, kurią malonu palaikyti. Prieš pusfinalį tą pasakiau pačiam Šarui. Jis ir žaidėjai krepšiniui visiškai aukojasi ir fiziškai, ir emociškai“, – pasakojo jis.

Ar, A.Triufunovičiaus manymu, pusfinalyje Željko pergudravo Šarą?

„Nežinau, labai sunku pasakyti. Jokiu būdų nereikia teisti Šaro. Jis parodė, koks geras lyderis yra.

Nepaisant to, kad rungtynių pradžia „Žalgiriui“ buvo prasta, tai ne trenerio problema. Jis gerai parinko ir starto penketą, ir taktiką.

Tiesiog Željko yra Željko. Jie su Šaru skirtingi, bet abu yra charizmatiški, energingi ir komandai daro milžinišką įtaką. Tokie treneriai įtraukia žaidėjus“, – svarstė strategas.

Sekmadienį vyksiančiame Eurolygos mažajame finale „Žalgirio“ laukia Maskvos CSKA iššūkis.

Nors į titulą besitaikiusio rusų klubo uždegimas kovai dėl bronzos – abejotinas, jie vis tiek žada rimtą mūšį.

„Žalgiris“ auksą laimėjo vien patekdamas į finalo ketvertą. Jie tai padarė turėdami beveik mažiausią biudžetą ir, popieriuje, ne pačią stipriausią sudėtį.

Turėti tokį sezoną yra vienareikšmiškai nuostabu. Juk jokia Lietuvos komanda nuo 1999 metų nebuvo patekusi tarp Europos elito.

O dabar, mažajame finale, „Žalgiris“ bus visiškai atsikratęs spaudimo ir tai – jų didžiausias ginklas“, – dėstė A.Trifunovičius.

Eurolygos rungtynės dėl trečiosios vietos: 

Kauno „Žalgiris“ – Maskvos CSKA (sekmadienis, 18.00 val.).

Eurolygos finalas:

Stambulo „Fenerbahce“ – Madrido „Real“ (sekmadienis, 21.00 val.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.