EUROLYGA 2023

Šaro mokytojui priminė seną istoriją: „Tada norėjau jį užmušti“

1995 metais krepšininko karjeros piką pasiekęs Pablo Laso persikėlė į Madrido „Real“, kur pirmą kartą susidūrė jo ir tada treneriu jau dirbusio Željko Obradovičaus keliai. Dabar, prabėgus daugiau nei 20 metų, abu bičiuliai akis į akį susitiks Eurolygos finale.

 Sekmadienį Belgrade vykstantį finalo ketvertą kova dėl trofėjaus uždarys Ž.Obradovičiaus treniruojama Stambulo „Fenerbahce“ ir P.Laso vadovaujama „Real“.<br> G.Šiupario nuotr.
 Sekmadienį Belgrade vykstantį finalo ketvertą kova dėl trofėjaus uždarys Ž.Obradovičiaus treniruojama Stambulo „Fenerbahce“ ir P.Laso vadovaujama „Real“.<br> G.Šiupario nuotr.
 P.Laso.<br> G.Šiupario nuotr.
 P.Laso.<br> G.Šiupario nuotr.
 Ž.Obradovičius ir Š.Jasikevičius.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Ž.Obradovičius ir Š.Jasikevičius.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

specialiai lrytas.lt iš Belgrado (Serbija)

May 19, 2018, 2:36 PM, atnaujinta May 19, 2018, 5:34 PM

Sekmadienį Belgrade vykstantį finalo ketvertą kova dėl trofėjaus uždarys Ž.Obradovičiaus treniruojama Stambulo „Fenerbahce“ ir P.Laso vadovaujama „Real“.

„Visada prisiminsiu vienas Ispanijos taurės rungtynes, kurias sužaidžiau Željko komandoje. Mačas baiginėjosi, o aš rungtyniavau tikrai labai gerai.

Buvo likusios dvi minutės, kontroliavau žaidimą, o Željko ėmė, ir mane išėmė iš aikštės. Norėjau jį užmušti, bet vėliau supratau, kad jis geriau žinojo, ką daryti“, – spaudos konferencijoje prieš finalą juokėsi P.Laso.

Surimtėjęs ispanas pridūrė, jog kaip ir Šarūnas Jasikevičius, yra vienas tų specialistų, kuriems Željko – pagrindinis mokytojas.

„Aš dieną po dienos iš jo mokiausi. Nuo pirmos minutės, kai atvykau į Madridą, tai buvo pastovus tobulėjimas.

Deja, tada Željko klube ilgiau nepasiliko, bet spėjau pasisemti iš jo daug patirties“, – kalbėjo P.Laso.

Eurolygos titulą šįmet ginanti „Fenerbahce“ į finalą pateko pusfinalyje įveikusi Kauno „Žalgirį“.

Nuo 2013-ųjų prie Stambulo klubo vairo stovintis Ž.Obradovičius ekipą į finalo ketvertą atvedė jau trečius metus paeiliui.

„Tai reiškia, kad kaip klubas turime kryptį ir strategiją. Praėjusią vasarą, kai laimėjome Eurolygą, diskutavome, koks bus kitas žingsnis, kad vėl patektume į finalo ketvertą.

Po sezono praradome svarbių žaidėjų, bet pavyko jiems atrasti pamainą.

Finale žaisime su ilgą istoriją turinčia komanda. „Real“ šį sezoną turėjo daug problemų, bet vis tiek rado būdą žaisti gerą krepšinį. Tikiuosi, finale juo mėgausimės“, – kalbėjo serbas.

„Fenerbahce“ Belgrado „Štark“ arenoje gali džiaugtis gausiausiu sirgalių palaikymu – jų atvyko beveik 10 tūkstančių. Tuo metu „Real“ gerbėjų būrys bent kelis kartus mažesnis.

Apie tokį skirtumą paklaustas P.Laso nusijuokė: „Kiek kilometrų nuo Stambulo iki čia? O kiek kilometrų nuo Madrido?

„Fenerbahce“ turi daugiau sirgalių, tai normalu. Bet aikštėje žais penki prieš penkis. Norėtume turėti daugiau sirgalių čia, bet jie yra visur ir palaikys komandą net iš toli“.

„Real“ ir „Fenerbahce“ rungtynės sekmadienį prasidės 21 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.