EUROLYGA 2023

Eurolyga įvardijo šio sezono karalių

Eurolygos sezonas baigsis jau sekmadienį, kai turnyro finale paaiškės naujieji čempionai. Titulą apgins Stambulo „Fenerbahče“ arba jį perims Madrido „Real“.

Luka Dončičius ir Axelis Toupane'as.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Luka Dončičius ir Axelis Toupane'as.<br>G.Bitvinsko nuotr.
L.Dončičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
L.Dončičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
L.Dončičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
L.Dončičius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
G.Bitvinsko nuotr.
„Real“ vunderkindo slovėno L.Dončičiaus (su kamuoliu) Kaune nesulaikė nei V.Micičius, nei K.Pangosas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Real“ vunderkindo slovėno L.Dončičiaus (su kamuoliu) Kaune nesulaikė nei V.Micičius, nei K.Pangosas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

krepsinis.net ir lrytas.lt inf

2018-05-20 09:28, atnaujinta 2018-05-21 16:42

Prieš tam įvykstant, Belgrade buvo išdalinti individualūs Eurolygos apdovanojimai. Renginyje, kurį vedė lietuvių kilmės Eurolygos legenda Joe Arlauckas, paaiškėjo naudingiausias turnyro žaidėjas, kylanti žvaigždė ir kiti. Pirmasis apdovanojimas buvo išrinktas gerbėjų – gražiausiu sezono momentu tapo Stambulo „Fenerbahce“ bokšto Jano Vesely dėjimas į Kauno „Žalgirio“ krepšį.

Geriausio jaunojo žaidėjo apdovanojimą simboliškai įteikė su jaunimu puikiai dirbantis Dušanas Ivkovičius. Nieko nenustebino tai, kad Eurolygos kylančia žvaigžde buvo pripažintas Slovėnijos vunderkindas Luka Dončičius.

Madrido „Real“ talentas tapo vos trečiuoju žaidėju, kuris šį apdovanojimą pelnė du kartus, pasekdamas Nikola Mirotičiaus ir Bogdano Bogdanovičiaus pėdomis.

Alfonso Fordo apdovanojimas rezultatyviausiam turnyro žaidėjui buvo aiškus jau reguliariojo sezono pabaigoje. Šį prizą pelnė Maskvos srities „Chimki“ gynėjas Aleksejus Švedas, nustatęs net 21,8 taško vidurkį per rungtynes.

Geriausiai besiginančio Eurolygos žaidėjo prizą buvo patikėta įteikti Matjažui Smodišui. Simboliška, kad Maskvos CSKA marškinėlius praeityje vilkėjęs slovėnas apdovanojimą įteikė būtent šios ekipos žvaigždei Kyle‘ui Hinesui.

Jis šį apdovanojimą taip pat pelnė antrą kartą. Vos 198 cm ūgio amerikietis yra ketvirtas tarp daugiausiai blokų atlikusių visų laikų Eurolygos žaidėjų. Eurolygos geriausių žaidėjų penketai buvo paskelbti dar gerokai prieš renginį Kevinas Pangosas ir Paulius Jankūnas antrajame penketuke atsidūrė kartu su Maskvos srities „Chimki“ lyderiu Aleksejumi Švedu, Maskvos CSKA gynėju Sergio Rodriguezu ir Pirėjo „Olympiakos“ žvaigžde Vassiliu Spanouliu.

Pirmajame penketuke atsidūrė Atėnų „Panathinaikos“ gynėjas Nickas Calathesas, Maskvos CSKA lyderis Nando De Colo, Madrido „Real“ talentas Luka Dončičius, Vitorijos „Baskonia“ aukštaūgis Tornike Shengelia ir Stambulo „Fenerbahce“ „centras“ Janas Vesely.

Naudingiausio lygos žaidėjo prizą įteikė praeityje pats tokį apdovanojimą atsiėmęs graikas Theodoras Papaloukas.

Iš graiko rankų prestižinį apdovanojimą atsiėmė L.Dončičius. „Real“ talentas šio apdovanojimo nusipelnė ir statistiškai – jis vidutiniškai rinko 16,9 taško, 4,8 atkovoto kamuolio, 4,6 rezultatyvaus perdavimo ir 21,8 naudingumo balo, o pagal pastarąjį rodiklį Eurolygoje buvo nepralenkiamas. Jo vedamas „Real“ pasiekė Eurolygos finalą, kuriame gali ir triumfuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?