EUROLYGA 2023

Krepšinio pirmadienis. Užkarda J. Mačiuliui, sėkminga „Olimpia“ ir „Fenerbahce“ vargai

Krasnodaro klubas su Jonu Mačiuliu neįvykdė užduoties grįžti į Eurolygą, Augustas Pečiukevičius baigė sezoną Belgijos lygoje, Artūro Gudaičio ir Mindaugo Kuzminsko taškai priartino prie „Serie A“ finalo Milano komandą, Turkijos čempionai vos išnešė sveiką kailį pirmosiose pusfinalio rungtynėse, o Adrijos lygos čempionė „Budučnost“ pavaikščiojo prarajos kraštu Juodkalnijos lygos finale. 

Jonas Mačiulis su Krasnodaro ekipa pralaimėjo ketvirtfinalio seriją.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jonas Mačiulis su Krasnodaro ekipa pralaimėjo ketvirtfinalio seriją.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 28, 2018, 11:58 PM, atnaujinta May 29, 2018, 6:09 AM

Pirmadienio rezultatai

Italijos lyga. Pusfinalio trečiosios rungtynės (iki 3 pergalių). Brešos „Germani“ – Milano „Olimpia“ (M.Kuzminskas 14, 2/2 dvitaškių, 3/6 tritaškių, 1/2 baudų, 5 atk.kam., 33 min., A.Gudaitis 11, 4/5 dvitaškių, 3/3 baudų, 5 atk.kam., 16 min.) 74:80 (serija 1:2). 

„Olimpia“ priartėjo prie finalo, o labai lygiai vykusių trečiųjų pusfinalio rungtynių svarbiausiomis akimirkomis Milano komandą į priekį timptelėjo Vladimiro Micovo (16 taškų) bei Andrew Goudelocko (20 taškų) tritaškiai bei ketvirtajame kėlinyje po varžovų krepšiu įsisiautėjęs Artūras Gudaitis. 

Turkijos lyga. Pusfinalio pirmosios rungtynės (iki 3 pergalių). Stambulo „Fenerbahče“ – Bandirmos „Banvit“ 86:81.
Bandirmos krepšininkai pasvilino padus Turkijos čempionams (likus žaisti 2 min. rezultatas buvo lygus 79:79), bet Kosto Slouko taiklūs metimai (jis per paskutines 3 min. pelnė 9 taškus) užtikrino „Fenerbahče“ pirmąją pergalę pusfinalio serijoje.

Ispanijos lyga. Ketvirtfinalio pirmosios rungtynės (iki 2 pergalių). „Valencia“ – Las Palmaso „Herbalife“ 71:56.

Rusijos lyga. Ketvirtfinalio trečiosios rungtynės (iki 3 pergalių). „Chimki“ (A.Švedas 33) – Krasnodaro „Lokomotiv“ (J.Mačiulis 6, 2/2 dvitaškių, 0/3 tritaškių, 2/3 baudų, 5 atk.kam., 5 praž., 15 min.) 86:73 (serija 3:0), „Nižnij Novgorod“ – Kazanės „Uniks“ 94:95 (po pratęsimo; serija 1:2). 

Pirmoje sezono pusėje puikiai žaidusio „Lokomotiv“ viltys grįžti į Eurolygą galutinai žlugo Chimkose per trečiąsias Vieningos lygos ketvirtfinalio rungtynes. Krasnodaro krepšininkai vėl nusileido „Chimki“ komandai ir nepateko į finalo ketvertą. 

Pirmadienį „Lokomotiv“ jau antrąją minutę pirmavo 10:0, tačiau po šalto dušo atsikvošėję Chimkų krepšininkai dar pirmajame kėlinyje persvėrė rezultatą, o ketvirtojo ketvirčio pradžioje patys sudavė neatremiamą smūgį. 31-ąją min. „Chimki“ pirmavo tik 63:61, bet tada pataikė keturis iš eilės tritaškius (du – Aleksejus Švedas, po vieną – Jamesas Andersonas ir Jegoras Vialcevas) ir serijos baigtis buvo nulemta. 

Kovo mėnesį iš Madrido „Real“ į Krasnodarą persikėlęs puolėjas Jonas Mačiulis ketvirtfinalio serijoje pelnydavo 6,7 taško (44,4 proc. dvitaškių ir 18,2 proc. tritaškių) ir atkovodavo 5,3 kamuolio. Jo vidurkiai reguliariajame sezone buvo 10,7 taško (60,5 proc. dvitaškių ir 31,8 proc. tritaškių) ir 6,3 atkovoto kamuolio. 

„Lokomotiv“ labai gerai žaidė pirmoje sezono pusėje. Krasnodaro klubas nuo spalio vidurio iki sausio pabaigos, skaičiuojant visus turnyrus, laimėjo net 26 iš eilės rungtynes ir pirmavo Vieningoje lygoje. Tačiau per lemiamus mačus „Lokomotiv“ žaidimas išsiderino. Kubanės komanda iš pradžių Europos taurės finale nusileido Stambulo „Daruššafaka“ ekipai, o dabar nepasinaudojo ir antra galimybe. 

Serbijos lyga. Pusfinalio pirmosios rungtynės (iki 2 pergalių). Belgrado „Crvena Zvezda“ – Belgrado „Partizan“ 87:62.
Lenkijos lyga. Finalo trečiosios rungtynės (iki 4 pergalių). Ostrovo „Stal“ – Vloclaveko „Anwil“ 80:82 (serija 1:2). 

Juodkalnijos lyga. Finalo trečiosios rungtynės (iki 3 pergalių). Podgoricos „Budučnost“ – Baro „Mornar“ 88:87 (serija 1:2).
„Budučnost“ per pusę ketvirtojo kėlinio beveik iššvaistė 21 taško persvarą (82:61 – 34-ąją min.), o už pergalę galėjo padėkoti ir „Mornar“ lyderiui Derekui Needhamui, kuris likus kelioms sekundėms švystelėjo kamuolį į varžovų krepšį iš labai toli ir nepataikė. D.Needhamas aiškiai paskubėjo – laiko iki sirenos buvo likę ir amerikietis galėjo nekliudomas sumažinti metimo nuotolį dar bent dviem ar trimis žingsniais. 

Beje, per pirmąsias dvejas rungtynes 34 ir 41 tašką įmetęs D.Needhamas šįkart pelnė tik 8 taškus (0/4 tritaškių) ir padarė 4 klaidas.

Belgijos lyga. Ketvirtfinalio antrosios rungtynės (iki 2 pergalių). Briuselio „Basic Fit“ (A.Pečiukevičius 5, 18 min.) – „Ostende“ 63:84 (serija 0:2). 

Pernai Ostendės ir Briuselio komandos kovojo Belgijos lygos finale, o šį sezoną jos ginklus surėmė jau ketvirtfinalyje. Abejas rungtynes laimėjo ir į pusfinalį nesunkiai pateko čempionės vardą ginanti „Ostende“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.