EUROLYGA 2023

Į Olimpinę dieną Panevėžyje kviečiantis brolis: čia net močiutės po rungtynių pabara

„Bėgu blogai, bet plaukiu dar blogiau“, – juokėsi Kšištofas Lavrinovičius, kartu su Panevėžio „Lietkabelio“ komanda, jei tik leis įtemptas tvarkaraštis, planuojantis dalyvauti birželio 2 dieną vyksiančioje Olimpinėje dienoje. Brolio laimei, Panevėžyje rengiamoje šventėje jam netektų nei bėgti, nei plaukti – ten karaliaus ir krepšinis.

 K.Lavrinovičius kviečia į Panevėžyje vyksiančią Olimpinę dieną.<br> G.Šiupario nuotr.
 K.Lavrinovičius kviečia į Panevėžyje vyksiančią Olimpinę dieną.<br> G.Šiupario nuotr.
 K.Lavrinovičius kviečia į Panevėžyje vyksiančią Olimpinę dieną.<br> G.Šiupario nuotr.
 K.Lavrinovičius kviečia į Panevėžyje vyksiančią Olimpinę dieną.<br> G.Šiupario nuotr.
 K.Lavrinovičius kviečia į Panevėžyje vyksiančią Olimpinę dieną.<br> G.Šiupario nuotr.
 K.Lavrinovičius kviečia į Panevėžyje vyksiančią Olimpinę dieną.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-05-29 18:59

Nors Olimpinėje dienoje savo sporto šakas siūlys išbandyti daugiau kaip 40 įvairių federacijų, galima neabejoti, jog daugiausia dėmesio gaus LTeam 3x3 krepšinio kovos.

Pirmą kartą vyksiantis LTeam turnyras į Panevėžį pritrauks geriausiuosius – į ji pateks po tris stipriausias atrankos etapų Šiauliuose, Klaipėdoje, Vilniuje ir Kaune komandas.

Krepšininkus dėl nugalėtojų vardo varžytis skatins ne tik lauksiantys čempionų žiedai, bet ir kelionė į prestižines „Lignano Challenger“ varžybas Italijoje.

Dėl šios išskirtinės galimybės Aukštaitijos sostinės centre susigrumsiančias ekipas iš arti planuojantis stebėti K.Lavrinovičius tikras – 3x3 krepšinio populiarumas neatsitiktinis.

„Tai labai įtraukianti žaidimo forma. Ir man pačiam iki šiol tenka pažaisti kieme ar jei kur nors su šeima išvykstame pailsėti“, – pasakojo 38-erių puolėjas.

Profesionaliame krepšinyje K.Lavrinovičius laikomas tikru veteranu – jis šalies vyrų rinktinėje debiutavo prieš penkiolika metų.

Pastaruosius dvejus metus aukštaūgis „Lietkabelyje“ rungtyniauja kartu su broliu Darjušu. Būtent jį Kšištofas pasiimtu kartu į 3x3 krepšinio rungtynes.

„Be brolio niekur! Dar į komandą ir Arvydą Sabonį pasikviestume“, – šypsojosi K.Lavrinovičius.

Broliams gatvės krepšinis nesvetimas nuo pat vaikystės. Tada po krepšinio treniruočių judrūs vaikinai iškart skubėdavo į kiemo aikštes.

„Visą laiką leisdavome kieme, daugiau nieko ir nedarydavome. Tačiau, kiek prisimenu, aš būdavau visiškas grybas, tik ūgiu iš kitų išsiskirdavau“, – juokėsi K.Lavrinovičius.

Dabar krepšininkas mėgstamo žaidimo subtilybėmis gali dalintis su savo sūnumis – 9-erių Dominyku ir 11 metų Danieliumi.

Abu berniukai treniruotes su savo bendraamžiais jau lanko Vilniaus krepšinio mokykloje.

„Kol kas dar ankstoka suprasti, kaip jiems sekasi. Kiek mačiau, niekuo pernelyg neišsiskiria, – kalbėdamas apie vaikus šyptelėjo Kšištofas. – Aš su jais dažnokai pažaidžiu kieme ar sodyboje, kur turime krepšį. Ir pats jiems duodu pamokų, ir jie man duoda. Taip smagiai ir gyvename“.

Vis tik, kaip juokdamasis pridūrė K.Lavrinovičius, ūgtelėjusius berniukus sudominti patarimais tikrai nelengva.

„Vos tik pradedu jiems patarinėti, jie sako, kad viską žino ir klausia, kodėl jiems aiškinu“, – pasakojo jis.

Gali būti, kad į Olimpinę dieną kartu su K.Lavrinovičiumi atvyktų ir visa jo šeima, mat čia jų lauks ne tik krepšinio turnyras, bet ir tarptautinės CrossFit varžybos, plaukimas atvirame vandenyje, irklenčių varžybos, tradiciniais 10 km, 5 km ir Olimpinės mylios bėgimai bei aibė kitų veiklų.

K.Lavrinovičius neabejoja, jog išskirtinis renginys pritrauks ne tik panevėžiečius, bet ir sporto mylėtojus iš visų Lietuvos kampelių.

„Panevėžys neįtikėtinai mylį sportą, o ypač krepšinį. Pavyzdžiui, nors mūsų komandai pastaruoju metu nelabai sekasi, bet žmonės vis tiek eina į areną, gal išspaudę paskutinę kantrybę.

Tas rūpestis jaučiasi visur. Būna, kad ir taksistas visus rezultatus aptaria, ir kokia močiutė pagiria ar pabara po rungtynių“, – juokėsi Kšištofas.

Olimpinė diena Panevėžyje – jau birželio 2 dieną. Renginyje bus galima išbandyti daugiau kaip 60 rungčių, susipažinti su nebandytomis sporto šakomis bei pabendrauti su Lietuvos olimpiečiais. Daugiau informacijos ir nemokama registracija į renginį – svetainėje LTeam.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.