EUROLYGA 2023

Rimas Kurtinaitis apie Donato Motiejūno situaciją: „Treneris žino, ką daro“

Panašu, kad pralaimėjimas pirmosiose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalio serijos rungtynėse supurtė Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjus. Nors antrajame mače jie išlygino rezultatą atsirevanšavę Klaipėdos „Neptūnui“, sostinėje palengvėjimu nekvepia.

 R.Kurtinaitis.<br> lrytas.lt montažas.
 R.Kurtinaitis.<br> lrytas.lt montažas.
 R.Kurtinaitis mano, kad D.Motiejūno nekvietimas į rinktinę remiasi ne asmeniniais nesutarimais.<br> lrytas.lt montažas.
 R.Kurtinaitis mano, kad D.Motiejūno nekvietimas į rinktinę remiasi ne asmeniniais nesutarimais.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 1, 2018, 6:16 PM

Prieš trečiąsias serijos rungtynes „Siemens“ arenoje paskutinę treniruotę surengęs Rimas Kurtinaitis stebėjo susikaupusius krepšininkus. Jie, kaip ir treneris, supranta – dar kartą pralaimėti namuose nebegalima.

„Namų salė yra namų salė, tai besąlygiškai geriau. Aišku, pirmąsias serijos rungtynes sužaidėme nevykusiai, bet dabar savo žaidimą aptvarkėme“, – penktadienį kalbėjo R.Kurtinaitis.

Vilniuje varžovams nusileidęs 79:84, „Lietuvos rytas“ uostamiestyje pademonstravo pavyzdinę gynybą ir laimėjo 67:49.

– Kokios svarbiausios išvados po pirmųjų dviejų serijos rungtynių? – prieš treniruotę paklausėme R.Kurtinaičio.

– Pirmosiose rungtynėse buvo labai prastas pataikymas, organizacija, didelis noras greitai pasivyti varžovus. Dėl to daug klydome, buvo daug neparuoštų metimų.

O Klaipėdoje susitvarkėme, nebuvo didelių duobių, po truputį rinkome pranašumą ir kontroliavome visas rungtynes. Norėtųsi tokių pat rungtynių ir šeštadienį.

– Šioje serijoje gerai rungtyniauja Simas Galdikas. Jį geriausiai stabdo Egidijus Mockevičius?

– Bandėme E.Mockevičių, nes M.Echodą nustumia, jis ne toks tvirtas. Bet M.Echodas dar tik dvidešimtmetis, jis stengiasi. O S.Galdikas gerai žaidžia – jis žino, ką daro, kur jo stipriosios pusės. Bandysime su juo tvarkytis.

– Jimmy Baronas sužaidė geras rungtynes Klaipėdoje. Jis turėtų būti vienas svarbiausių jūsų žaidėjų tolesnėje serijoje?

– Jis mums tikrai svarbus, reikėjo jo tolimų metimų. Turime du panašaus plano žaidėjus – J.Baroną ir Beną Madgeną. Sezono metu matėme, kad kartais gerai sužaidžia vienas, kartais kitas, bet mums to pakanka. Džiaugiuosi, kad Klaipėdoje J.Baronas buvo vienas iš variklių, ne tik gerai metė, bet ir organizavo žaidimą.

– Ką manote apie seriją tarp Panevėžio „Lietkabelio“ ir Kauno „Žalgirio“? Ten viskas aišku?

– Aš nežinau, kokia situacija Panevėžyje. Jie pastarąsias rungtynes žaidė be trijų žaidėjų. Skaičiau Ramūno Butauto komentarą, kad jie jau dairosi į mažąjį finalą, bet, manau, jiems reikėtų neatsipalaiduoti ir kautis. Jei komanda bus pilna, kodėl gi ne?

– Trys „Lietuvos ryto“ žaidėjai – Mindaugas Girdžiūnas, Rokas Giedraitis ir Martynas Echodas – pateko į rinktinės sąrašą artėjančiam pasaulio čempionato atrankos langui?

– Dabar rinktinės sudėtis bus pilnesnė, bet jie turi visas galimybės. Tai priklauso tik nuo jų. Kartais klubuose krepšininkai žaidžia gerai, bet atvykę į rinktinę, kur daugiau pajėgių žaidėjų ir nėra tokios komfortiškos atmosferos, neatsiskleidžia. Tai kiekvieno asmeninis reikalas.

– Kaip vertinate Donato Motiejūno situaciją? Jo nekvietimas į rinktinę primena apie trintį su treneriu Dainiumi Adomaičiu.

– Skaičiau, kad jo nepakvietė ir tiek. Treneris turi susidėliojęs, ką nori matyti, kas bus formoje. Negalėčiau sakyti, čia gerai, ar blogai. D.Adomaitis žino, ką daro.

– Tad nemanote, kad tai asmeniniai nesutarimai tarp trenerio ir žaidėjo?

– Nemanau. Galvočiau, gal treneris mano, kad D.Motiejūnui sezonas baigėsi anksti, jis daug laiko bus nesitreniravęs. Juk pirmosios rungtynės birželio pabaigoje.

Gal D.Adomaitis galvoja, kad D.Motiejūnas bus ne formoje ir nori remtis tais žaidėjais, kuriuos šį sezoną matė žaidžiant. Nemanau, kad jis stebėjo daug rungtynių iš Kinijos. Jo sprendimas yra jo sprendimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.