EUROLYGA 2023

Trejų metų saitai: „Lietuvos ryto“ planas, virtęs dideliu galvosūkiu

Kai pernai rugsėjo pabaigoje Egidijus Mockevičius pagaliau padėjo parašą po Vilniaus „Lietuvos ryto“ pasiūlyta sutartimi, klubas ir sirgaliai su nekantrumu laukė jo debiuto. Dabar, sezonui einant į pabaigą, su nekantrumu galima laukti nebent sprendimo dėl puolėjo ateities.

 Sostinės klubui teks spręsti E.Mockevičiaus ateities klausimą.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Sostinės klubui teks spręsti E.Mockevičiaus ateities klausimą.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Sostinės klubui teks spręsti E.Mockevičiaus ateities klausimą.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Sostinės klubui teks spręsti E.Mockevičiaus ateities klausimą.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 E.Mockevičius.<br> T.Bauro nuotr.
 E.Mockevičius.<br> T.Bauro nuotr.
 E.Mockevičius.<br> T.Bauro nuotr.
 E.Mockevičius.<br> T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 11, 2018, 4:23 PM, atnaujinta Jun 11, 2018, 4:33 PM

25-erių 208 cm ūgio E.Mockevičius į „Lietuvos rytą“ atvyko iš už Atlanto, kur ketverius metus rungtyniavo NCAA pirmenybėse ir dar vienerius – NBA Plėtojimosi lygoje.

Nuo 2017-ųjų pavasario aukštaūgis dėl peties traumos nerungtyniavo beveik aštuonis mėnesius, todėl į sostinę atvyko būdamas prastokos formos.

Po pusantro mėnesio jis, vilkėdamas „Lietuvos ryto“ marškinėlius, galiausiai debiutavo gruodį, kai LKL rungtynėse su „Šiauliais“ buvo skambiai pristatytas ir aikštėje praleido keturias minutes.

Vėliau, šventiniu laikotarpiu, E.Mockevičius sugebėjo sužaisti savo dvi bene geriausias rungtynes LKL – prieš Alytaus „Dzūkiją“ surinko 23, o prieš Pasvalio „Pieno žvaigždes“ – 16 naudingumo balų.

Tuo metu puolėjas Europos taurėje taip pat rungtyniavo neblogai, vidutiniškai pelnydamas po 6 taškus bei atkovodamas 6 kamuolius.

Bet šis žybtelėjimas taip ir nevirto kuo nors didesniu – E.Mockevičiaus pasirodymai ilgainiui tapo epizodiški.

Treneris Rimas Kurtinaitis puolėją dažniausiai išleisdavo kelioms minutėms ir tik tuomet, kai reikėdavo skirti poilsio Loukui Mavrokefalidžiui ar Martynui Echodui.

Šį sezoną E.Mockevičius LKL čempionate sužaidė 22 rungtynes ir per jas pelnydavo po 3,7 taško bei atkovodavo 2,4 kamuolio.

Nors žaisdamas prieš lygos autsaiderius ir pagerino savo naudingumą (4,7 naud. bal), krepšininkas neretai aikštę palikdavo su neigiamu ar nuliniu rodikliu.

Išskyrus pagrindinėje komandoje kojas dar tik apšilinėjantį jaunąjį Deividą Sirvydį, būtent E.Mockevičiaus efektyvumas yra mažiausiais.

Žinoma, tai tikrai ne vien jo problema – nuolat gydantis traumeles, žaidžiant po kelias minutes per mačą ir retai sulaukiant trenerio pasitikėjimo susirinkti geresnę statistiką sudėtinga.

Iš kitos pusės, sunku pasakyti, ar E.Mockevičius to pasitikėjimo nusipelnė.

„Lietuvos ryto“ treniruotėse jis dažnai būdavo žmogus, sulaukiantis karčių R.Kurtinaičio pastabų dėl derinių įsisavinimo ir išpildymo.

Tačiau visa tai E.Mockevičiui dar nėra galutinis nuosprendis dėl ateities sostinėje – galbūt kitą sezoną trenerio pareigose R.Kurtinaitį pakeisiantis Dainius Adomaitis aukštaūgį sugebės panaudoti geriau.

Be to, išvykus L.Mavrokefalidžiui, o M.Echodui perėmus pagrindinio vidurio puolėjo vaidmenį, E.Mockevičius, teoriškai, galėtų užimti atsarginio centro pareigas.

Jeigu D.Adomaitis jokio sprendimo neras, arba „Lietuvos rytas“ įsigys naują aukštaūgį, E.Mockevičiui teks dairytis kitur.

O šioje situacijoje visi svertai būtų žaidėjo rankose – kadangi sutartis su „Lietuvos rytu“ pasirašyta trejiems metams, klubui išsiskyrimas tikrai kainuotų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.