EUROLYGA 2023

Po konflikto – pribloškiantis apsaugos pasiteisinimas: vengė didesnių aistrų

Antrąsias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos rungtynes tarp Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ pažymėjęs Vasilije Micičiaus susidūrimas su varžovų sirgaliumi įplieskė aistras – kas dėl to kalčiausias?

 Rungtynių akimirka.<br> D.Umbraso nuotr.
 Rungtynių akimirka.<br> D.Umbraso nuotr.
 Rungtynių akimirka.<br> D.Umbraso nuotr.
 Rungtynių akimirka.<br> D.Umbraso nuotr.
 Rungtynių akimirka.<br> D.Umbraso nuotr.
 Rungtynių akimirka.<br> D.Umbraso nuotr.
 Rungtynių akimirka.<br> D.Umbraso nuotr.
 Rungtynių akimirka.<br> D.Umbraso nuotr.
 Rungtynių akimirka.<br> D.Umbraso nuotr.
 Rungtynių akimirka.<br> D.Umbraso nuotr.
 Rungtynių akimirka.<br> D.Umbraso nuotr.
 Rungtynių akimirka.<br> D.Umbraso nuotr.
 Rungtynių akimirka.<br> D.Umbraso nuotr.
 Rungtynių akimirka.<br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2018-06-12 14:42, atnaujinta 2018-06-12 16:50

Nemalonus įvykis užfiksuotas ketvirtojo kėlinio pradžioje, kai po greitos atakos už aikštės ribų išbėgęs V.Micičius atsidūrė prie pat aktyviausių „Lietuvos ryto“ gerbėjų „B Tribūnos“.

„Žalgirio“ krepšininkas krūtine demonstratyviai stumtelėjo tribūnos atitvarą ir apsisukęs pradėjo eiti aikštės link, o vienas sirgalių jį pribėgęs pastūmė iš nugaros.

Šalia stovėję „Argus“ apsaugos darbuotojai į incidentą nesureagavo ir „Lietuvos ryto“ sirgaliui Pauliui tiesiog leido grįžti atgal į tribūną.

Toks apsaugos neveiksnumas nustebino daugelį, o „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas pasipiktinimą nusprendė išreikšti viešai.

„Pasakykite man kitą sporto lygą, kur po tokio elgesio sirgalius gali grįžti atgal ir toliau ramiai stebėti rungtynes“, – socialiniame tinkle ironiškai klausė P.Motiejūnas.

Lrytas.lt antradienį susisiekė su „Argus“ atstovu Tautvydu Ptakausku ir gavo paaiškinimą – neva apsaugos darbuotojai į konfliktą nereagavo nenorėdami jo dar labiau pakurstyti.

„Incidentas įvyko už krepšinio aikštės ribų, iki rungtynių pabaigos likus 9 minutėms – kai emocijos ir aikštelėje, ir tribūnose buvo labai įkaitusios, – teigė T.Ptakauskas. – Todėl, siekiant išvengti didesnių konfliktinių situacijų su krepšinio sirgaliais, buvo nuspręsta žmogų palikti tribūnoje jį įspėjant ir nuraminant, o vėliau perduoti visą informaciją teisėsaugos pareigūnams“.

Saugos tarnybos atstovas nepateikė konkretaus rungtynes prižiūrėjusių darbuotojų skaičiaus, tačiau tikino, jog jų buvo užtektinai.

„Konfidencialios informacijos atskleisti negalime, tačiau norime užtikrinti, kad saugos tarnybos darbuotojų buvo pakankamai, kad būtų užtikrinta tvarka ir saugumas.

Rungtynes stebėjo gausus būrys aktyviausių „Lietuvos ryto“ ir „Žalgirio“ aistruolių, bet konfliktų tarp jų, saugos tarnybos ir policijos darbuotojų dėka, pavyko išvengti“, – dėstė T.Ptakauskas.

Verta prisiminti, kad šios savaitės incidentas nebuvo pirmasis, susijęs su „Siemens“ arenos apsaugos darbu.

Praėjusį sezoną vienas „Lietuvos ryto“ sirgalių pastūmė iš aikštės į rūbinę ėjusį Šarūną Jasikevičių,o aistras ir vėl ramino ne apsauga, o greta buvęs trenerio asistentas Darius Maskoliūnas.

Kad panašių nutikimų būtų išvengta, „Argus“ planuoja susitikimą su „Siemens“ arenos ir Lietuvos policijos atstovais.

„Susitikimo metu bus apartas minėtas incidentas, atsižvelgta į visus kitus rizikos faktorius ir imtasi prevencinių veiksmų, kad jau artimiausio renginio metu tai nepasikartotų“, – pasakojo T.Ptakauskas.

Beje, po V.Micičiaus ir „Lietuvos ryto“ sirgaliaus susidūrimo kaltinimai skriejo ir į priešingą pusę.

„B Tribūna“ išplatino pareiškimą, kad viskas kilo dėl pačio krepšininko provokacijos: „Jis (V.Micičius, – red.) provokavo – pribėgo ir specialiai pakratė mūsų vėliavas taip, kad net visos lipnios juostelės atsikabino. Taip elgiantis su mūsų šventais dalykais, tikėtis teigiamos reakcijos sunkoka“.

Jau aišku, kad nuobaudos dėl incidento teks ir „Lietuvos ryto“ klubui, ir pačiam sirgaliui.

Pastarasis jau apsilankė pirmajame Vilniaus policijos komisariate. Jei bus nustatyta sirgaliaus kaltė dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo, jam gali grėsti bauda arba draudimas lankytis viešuose renginiuose nuo pusės iki 2 metų.

Tuo metu sankcijas „Lietuvos ryto“ klubui nustatė LKL. 2017-2018 metų LKL nuostatų 64 skyrius aprašo skiriamas baudas už saugumo ir/ar apsaugos reikalavimų pažeidimus.

Lygos sprendimu, klubui skirta maksimali piniginė bauda – 3000 eurų.

„Lietuvos krepšinio lyga netoleruoja jokio įžūlaus elgesio ar smurto bet kurių asmenų atžvilgiu, – sakė Romualdas Brazauskas, LKL generalinis direktorius. – Žaidėjai yra pamatinė krepšinio vertybė, nuo kurių šis sportas prasideda.

Fizinis neigiamą polinkį turintis kontaktas su krepšininkais negali būti toleruotinas. Klubui skirta maksimali piniginė bauda dėl neužtikrinto varžybų dalyvių saugumo siekiant atkreipti dėmesį, kad pasikartojus panašiems incidentams klubui gali būti skirta ir rungtynių be žiūrovų bauda.“

Antrąsias LKL finalo serijos rungtynes „Lietuvos rytas“ laimėjo 82:73 ir seriją išlygino 1:1. Trečiasis serijos mačas Kaune vyks ketvirtadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.