EUROLYGA 2023

Rimas Kurtinaitis – apie planą „Žalgiriui“, pagirių filosofiją ir futbolą

Nors jau birželio vidurys, Vilniaus „Lietuvos rytas“ dar sukasi Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo kovų įkarštyje. „Paprastai tokiu metu jau sėdžiu namuose atsikimšęs butelį ir žiūriu futbolo čempionatą“, – šyptelėjo Rimas Kurtinaitis.

 Sostinės ekipa LKL finalo serijoje atsilieka 1:2.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Sostinės ekipa LKL finalo serijoje atsilieka 1:2.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 R.Kurtinaitis.<br> T.Bauro nuotr.
 R.Kurtinaitis.<br> T.Bauro nuotr.
 B.Daviesas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 B.Daviesas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 V.Šeškus.<br> G.Šiupario nuotr.
 V.Šeškus.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jun 15, 2018, 5:53 PM, atnaujinta Jun 15, 2018, 6:16 PM

Po pirmųjų trijų rungtynių dėl LKL titulo Kauno „Žalgiris“ pirmauja 2:1, tačiau vilniečiai kaskart sugebėdavo sukurti intrigą – pirmosiose ir trečiosios „Žalgiris“ nugalėjo 96:83 bei 90:80, o antrosiose pralaimėjo 73:82.

Būtent praėjusio pirmadienio rungtynių scenarijų, kuriose agresyvaus žaidimo ir namų sienų palaikymo derinys virto pergale, R.Kurtinaitis ir norėtų pakartoti.

„Būtų gerai pasiekti pergalę, nes kitaip serijoje dėliosis sunkesnis kelias. Bandysime laimėti, tik nenorime garsiai ko nors deklaruoti“, – treniruotėje prieš šeštadienio dvikovą kalbėjo treneris.

Norint dar kartą išlyginti serijos rezultatą, R.Kurtinaičiui teks išspręsti daugelį galvosūkių. Kol kas serijoje didžiausias iš jų vardu Brandonas Daviesas.

„Žalgirio“ vidurio puolėjas pastaruoju metu demonstruoja neįtikėtiną formą ir finale renka vidutiniškai po 21,7 taško bei atkovoja 6,3 kamuolio.

„Jei kol kas susitvarkėme su Kevinu Pangosu, su B.Daviesu nesugebėjome. Tai ir yra mūsų pagrindinė problema“, – sakė R.Kurtinaitis.

 Kokias išvadas padarėte po praėjusių rungtynių? – penktadienį paklausėme R.Kurtinaičio.

– Dar darome, nes tik dabar susirinkome į treniruotę. Yra daug taisytinų dalykų, ypač gynyboje, kovojant dėl atšokusių kamuolių. Dėliosime komandos žaidimą taip, kad klaidų būtų išvengta.

– Pergalė šeštadienį bus būtina, norint išsilaikyti serijoje?

– Aišku, nėra klausimų. Būtų gerai ją pasiekti, nes kitaip dėliosis sunkesnis kelias. Bandysime laimėti, tik nenorime garsiai ko nors deklaruoti.

– Kokius rezervus savo komandoje dar matote?

– Pirmiausia turėtume brandžiau priimti individualius sprendimus, šlubuoja laisvų metimų realizacija. O šiaip turime gerą energiją ir norą.

Sakyčiau, šiuo metu „Žalgiris“ naudojasi tuo pranašumu, kad pirmąsias rungtynes žaidė namų arenoje. Mums reikia atsigriebti Vilniuje.

– K.Pangosas šioje serijoje uždengtas. Kaip pavyksta su juo susitvarkyti?

– Jei pavyksta ką nors sustabdyti, ko nors kito nepavyksta. Taip būna, kai žaidi prieš gerą komandą. Jei kol kas susitvarkėme su K.Pangosu, su B.Daviesu nesugebėjome. Tai ir yra mūsų pagrindinė problema.

– Ch.Krameris pirmąsias rungtynes sužaidė prastai, tačiau po to atsigavo. Kiek jam svarbu buvo nepalūžti psichologiškai? Galbūt su juo kalbėjotės?

– Ne, nes tokiais momentais kalbos žaidėjui tik pakenkti, pagilinti psichologinį silpnumą. Ch.Krameris žino, ką jam reikia daryti, jam jau tuoj 30 metų. Jis žino, kaip su savimi tvarkytis ir dabar tai daro puikiai.

– Pusfinalio serijos metu kilo šioks toks sumišimas dėl būsimų trenerių permainų. Galbūt tai kaip tik padėjo sulipdyti komandą?

– Nenorėčiau diskutuoti, tai geriau, ar blogiau. Viso sezono metu stengiamės sulipdyti komandą. Sekėsi įvairiai, nes buvo daug traumų. Džiaugiuosi, kad bent sezono pabaigoje pavyko pagauti bendrą energiją ir kovingumą.

Mūsų rūbinė puiki, nesipykstame. Tik dar trūksta kiekvieno žaidėjo taktinių sprendimų, reikia padirbėti individualiai.

– Šią savaitę LKL valdyba nusprendė kitą sezoną komandų skaičiaus nedidinti. Ką apie tai manote?

– Manau, jei yra galimybė, kad būtų daugiau, būtų įdomiau. Man tik keisti kai kurių komandų sprendimai. Tik „Žalgiris“ gali nenorėti daugiau komandų, nes jiems ir taip daug Eurolygos, o dėl kitų klubų – nežinau. Jie žino, ką daro.

– Prienų-Birštono „Vytautas“ greičiausiai paliks lygą. Gaila Virginijaus Šeškaus?

– Aišku, gaila. Žinau, kad Prienuose krepšinis yra gyvenimas, nes ten per daug ko nors nevyksta. V.Šeškus yra žmogus orkestras, kuris ir treneris, ir gydytojas, ir rėmėjas.

Tokie sprendimai kabinetuose gal ir nėra geri, bet, kita vertus, yra nuostatai ir reikia jų laikytis. Visi norėdami ką nors pasiekti, aukojasi. V.Šeškus pasirinko kelią išbristi iš skolų, o dabar atėjo rytas.

Kaip mano draugas sako, kiek ir ko begertum, vis tiek viskas baigiasi vandeniu iš krano. Tai jau pagirios. Prienams pagirios tokios, kad jie iškrito iš lygos.

– Ketvirtadienį prasidėjo pasaulio futbolo čempionatas. Nustebino tai, kad Rusija 5:0 nugalėjo Saudo Arabiją?

– Nelabai seku Saudo Arabijos žaidimo, bet nustebino didelis skirtumas. Negalvojau, kad Rusija tiek gali įmušti. Bet, manau, grupės rungtynės baiginėsis 0:0, nes ten nežaidžiama iki pergalės. Vėliau jau bus įdomiau.

Aš pats paprastai tokiu metu jau sėdžiu namuose atsikimšęs butelį ir žiūriu čempionatą. Gaila, kad lyga taip užsitęsė ir čempionatas sutampa su finalais. Bet po sezono tikrai stebėsiu visas rungtynes.

– Ką palaikote?

– Visą gyvenimą sergu už anglus, nors jie ir nieko nelaimi. Gal šįmet bus geriau.

– Ar manote, kad LKL sezonas pernelyg užsitęsė?

– Niekada niekas sezono taip ilgai nežaidė. Viskas užsitęsė dėl „Žalgirio“ ir Eurolygos finalo ketverto. Dabar žaidžiame finalo rungtynes kas antrą dieną, krūviai dideli. Gerai, kad kol kas apsieiname be traumų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.