EUROLYGA 2023

Darius Gudelis – apie Rimo Kurtinaičio bėdos kaltininkus, skolas ir naująjį trenerį

Praėjusią vasarą Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubą perėmę naujieji vadovai ėmėsi permainų – keisis klubo pavadinimas, treneris ir vadovybės sudėtis.

 Sostinės klube prasidėjo permainos.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Sostinės klube prasidėjo permainos.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Sostinės klube prasidėjo permainos.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Sostinės klube prasidėjo permainos.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Sostinės klube prasidėjo permainos.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Sostinės klube prasidėjo permainos.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-06-21 20:08, atnaujinta 2018-06-21 20:20

Ketvirtadienį klubo direktorius Darius Gudelis paskelbė, kad nuo kito sezono komanda vadinsis Vilniaus „Rytu“.

„Buvo pasiūlymų grįžti prie senojo „Statybos“ pavadinimo, klubą pavadinti „Geležinis vilkas“, ar tiesiog „Vilnius“, bet Europoje ir Lietuvoje sostinės klubas yra tapatinamas su „Ryto“ vardu“, – kalbėjo D.Gudelis.

Klubas taip pat netrukus turėtų paskelbti apie tai, kad trenerio kėdę iš Rimo Kurtinaičio perims Lietuvos rinktinės strategas Dainius Adomaitis.

„Lietuvos ryto“ vadovai su D.Adomaičiu susitarė dar nesibaigus sezonui, tad nutekėjusi informacija atikrintamųjų metu sukėlė nemenką chaosą.

D.Gudelis viešai pareiškė pasitikintis R.Kurtinaičiu, o šis atšovė, kad jam jokio pasitikėjimo nereikia.

Trintis tarp trenerio ir klubo vadovų išryškėjo ir šią savaitę vykusio Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezono uždarymo renginio metu.

R.Kurtinaitis ant scenos ironiškai pareiškė: „Aišku, noriu padėkoti ir klubo vadovybei, kuri LKL pusfinalio ir finalo serijų metu susikaupė ir padarė viską, kad mums pasisektų“.

Paklaustas, ar nepyksta dėl tokių trenerio žodžių, D.Gudelis papurtė galvą.

„Noriu atsiprašyti Rimo. Suprantu jį, kaip žmogų. Atkrintamųjų metu buvo sudėtingas metas ir džiaugiuosi, kad jis išlaikė šį išbandymą.

Aišku, tai buvo neleistinas įvykis ir žmones, kurie tai padarė, aš gerai žinau. Jie irgi tai žino“, – mįslingai kalbėjo „Lietuvos ryto“ vadovas.

Taip pat aišku, kad šią vasarą pokyčiai palies ir klubo administraciją – ją paliks ilgametis komandos direktorius Martynas Purlys.

„Klubas taip nusprendė“, – paklaustas apie išsiskyrimą su M.Purliu, atsakė D.Gudelis.

– Kokios dar laukia permainos, išskyrus pavadinimą? – paklausėme D.Gudelio.

– Permainų bus daug. Natūralu, kad profesionaliame krepšinyje jos neišvengiamos. Turiu žinią, kad klubo skolos nuo 4,1 mln. sumažėjo iki 553 tūkst. eurų.

Klubas visiškai atsiskaitė su buvusiais dalininkais. Neturime jokių įsipareigojimų. Lyginant su praėjusiais metais, dabar pokyčių komandos sudėtyje bus mažiau.

– Kauno „Žalgiris“ jau pradėjo dėlioti sudėtį kitam sezonui. Kokia jūsų klubo situacija?

– Pirmasis darbas, kurį turėsime padaryti, yra trenerio paskelbimas. Kaip tik dabar derinamos paskutinės detalės. Sutartis su R.Kurtinaičiu baigėsi ir ne paslaptis, kad jau sezono metu kiekvienas profesionalus klubas galvoja apie kitus metus.

Buvo svarstomos trys trenerio kandidatūros. Dabar derinamos paskutinės datalės. Kai parašai bus padėti, paskelbsime.

– Kodėl jūsų komandos sezono uždarymo šventėje nebuvo R.Kurtinaičio?

– Jis LKL sezono uždaryme dieną prieš tai turėjo ilgą vakarą, intensyviai bendravo. Jis pats paskambino ir paprašė galimybės nedalyvauti renginyje. Suprantame, objektyvios priežastys.

– Kodėl R.Kurtinaičio sutartis nebuvo pratęsta?

– Kol kas negalime apie tai kalbėti. Bus paskelbtas naujasis treneris ir tada pristatysime pokyčius. Dar grįžtant prie trenerio situacijos, noriu atsiprašyti Rimo. Suprantu jį, kaip žmogų.

Atkrintamųjų metu buvo sudėtingas metas ir džiaugiuosi, kad jis išlaikė šį išbandymą. Aišku, tai buvo neleistinas įvykis ir žmones, kurie tai padarė, aš gerai žinau. Jie irgi tai žino. Klubas jau dabar deda pastangas, kad ateityje tokie dalykai nepasikartotų.

– R.Kurtinaitis LKL uždarymo metu jums ironiškai padėkojo už „palaikymą“. Nesupykote?

– Ne. Viskas gerai. Su Rimu liksime gerais pažįstamais, jis labai įdomus žmogus.

– Kokie žaidėjai klube tikrai liks?

– Komandos stuburas yra lietuviškas. Apie būsimą sudėtį daugiau kalbėti galėtų sporto direktorius Linas Kleiza, bet pirma sulaukime trenerio.

Naujoji klubo vadovybė formuodama sudėtį remiasi treneriu. Taip buvo ir su R.Kurtinaičiu, jis turėjo pilną atsakomybę ir galimybes.

– Ilgametis „Lietuvos ryto“ direktorius Martynas Purlys palieka klubą. Kodėl susiklostė tokia situacija?

– Klubas taip nusprendė. Mes matome žmones, kurie auga – komandos vadovą Julių Sarapiną, marketingo vadovę Loretą Stakauskaitę. Šis branduolys lieka su daugiau atsakomybių. Manau, jie su tuo susidoros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.