EUROLYGA 2023

LKL dėlionė: Virginijus Šeškus turi vieną sąlygą, o „Vytis” palieka mįslę

Liepos 2 dieną prasidėjęs Lietuvos krepšinio lygos (LKL) licencijavimo procesas turėtų išspręsti didelę mįslę – vis dar nėra aiškios visos ateinančiame sezone žaisiančios komandos.

V.Šeškus.<br>G.Šiupario nuotr.
V.Šeškus.<br>G.Šiupario nuotr.
 J.Garliauskas.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 J.Garliauskas.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2018-07-04 20:53, atnaujinta 2018-07-11 15:50

Naujojo LKL sezono komandų dešimtukas gali paaiškėti po liepos 9 dienos, o į paskutinę laisvą vietą pretenduoja Šakių „Vytis”, „Jonava” ir Prienų-Birštono „Vytautas”.

Dėl licencijos nėra garantuotas ir finansinių sunkumų nuolat kamuojamas Kėdainių „Nevėžio” klubas.

„Vyčio” vadovas: „Palaukime liepos 9-osios”

Realiausias pretendentas debiutuoti LKL buvo „Vyčio” klubas, tačiau Kauno rajono savivaldybės posėdžio metu buvo nuspręsta atmesti siūlymą ekipai skolinti Garliavos sporto centro salę.

Kadangi klubas neturi pakankamai talpios salės Šakiuose, vadovybei iškilo nenumatytas galvosūkis, kurį išspręsti laiko praktiškai neliko.

Portalas lrytas.lt susisiekė su „Vyčio” direktoriumi Justinu Garliausku, tačiau klubo atstovas prašė palaukti paskutinės LKL licencijavimo termino dienos.

„Dabar kalbėti nenoriu. Yra laikas iki liepos 9-osios, todėl atsakysiu tik po jos. Nieko asmeniško neturiu, bet palaukime ateinančio pirmadienio,” – mįslingai prašė J.Garliauskas.

Panašu, kad rasti, kur žaisti namų rungtynes šakiečiams nepavyksta.

Be to, pasirodė kalbų, kad klubui sunkiai sekasi rinkti ir reikiamą biudžetą, kuris turėtų siekti apie 450 tūkst. eurų, tad realu, jog „Vyčio” klubas kitąmet visgi varžysis Nacionalinėje krepšinio lygoje.

„Jonavos” klubas remsis sportiniu principu

Eilėje į LKL yra ir „Jonavos” klubas. Birželio mėnesį vykusio LKL vadovybės posėdžio metu buvo nuspręsta leisti „Jonavos” klubui siekti LKL licencijos komerciniu būdu.

Kelios dienos po vykusio posėdžio lrytas.lt kalbino „Jonavos” krepšinio klubo prezidentą Vaidą Vaškevičių, tačiau jis neparodė didelių ambicijų jau ateinantį rugsėjį praverti LKL duris.

„Jonavoje NKL finalinio ketverto metu gavome pasiūlymą iš LKL prezidento Remigijaus Milašiaus komerciniu būdu patekti į lygą.

Parašėme prašymą ir tos sumos – 400 tūkst. eurų, kuri ten buvo parašyta, mes nesusapnavome, ji mums buvo pasiūlyta.

Pabandėm sudalyvauti kovoje dėl vietos LKL ir pamatėme, kad tiek nuomonės, tiek galimybės skiriasi. Dabar esame dviprasmiškoje situacijoje: galvojame ar mums verta dalyvauti LKL licencijavimo procese.

Tikrai nestovime eilėje į LKL, esame labiau už patekimą į lygą ne už pinigus, o sportiniu principu.

Šiemet buvo kalbų apie 12 komandų LKL ir pagalvojome, kodėl gi mums nepabandžius būti viena iš jų. Bet patvirtinus, jog kitą sezoną bus 10 komandų, situacija vėl keičiasi,” – kalbėjo V.Vaškevičius.

„Jonavos” klubas dar prieš posėdį bandė įkalbėti LKL vadovus, jog būtų leista dalyvauti turnyre už dvigubai mažesnę sumą, tačiau valdyba priėmė kitokį sprendimą. Jonavos miesto komanda pripažino, kad 400 tūkst. eurų suma jiems yra dideli pinigai ir klubas į LKL bandys patekti laimėdamas NKL.

Šansas „Vytauto” komandai – savivaldybės parama

Buksuojant „Vyčio” ir „Jonavos” klubams atsirado geras šansas „Vytauto” ekipai. Nors Ballų šeimynos vizitas klube padėjo „Vytautui” įveikti finansinius sunkumus, Lavaro Ballo kyšimasis į žaidimą paliko klubą LKL dugne.

„Vytautas” iškrito iš aukščiausios krepšinio lygos, o LKL posėdžio metu didesnį komandų skaičių siūliusią ekipą užtarė tik keletas klubų.

Lrytas.lt kalbintas „Vytauto” treneris Virginijus Šeškus teigia, kad viskas priklausys nuo to, ar liepos 5 dieną vyksiančiame Prienų savivaldybės ir klubo narių posėdyje pavyks susitarti dėl finansavimo.

„Jeigu savivaldybė sutiks skirti tiek pinigų, kiek mes prašome, tada bandysime dalyvauti. Bet jei norimos sumos negausime, tai kam tada vėl vargti ir bristi į skolas.

Be savivaldybės pagalbos mums bus sunku, juolab, kad neturime ir generalinio rėmėjo,” – didelio optimizmo nerodė V.Šeškus.

Jei nepavyktų surinkti norimo biudžeto ir dalyvauti LKL, V.Šeškus ateinantį krepšinio sezoną praleistų atostogaudamas.

„Man tikrai reikia pailsėt. Jei pavyktų žaist LKL dar pagalvočiau, bet treniruoti NKL komandą atsisakyčiau. Labai daug jėgų kainavo paskutiniai keturi mėnesiai. Jie ėjo taip ilgai, kaip paskutiniai 8 metai LKL lygoje,” – juokavo V.Šeškus.

Nevėžis” sprendžia finansines problemas

Grėsmių dėl vietos LKL buvo iškilę ir Kėdainių „Nevėžio” komandai. LKL vadovybė jau buvo įspėjusi „Nevėžio” klubą dėl finansinių įsipareigojimų lygai ir žaidėjams.

„Nevėžio” klubui didelę paramą skiria paramos ir rėmimo fondas „Krepšinio Angelai”.

Šio fondo direktorė Ingrida Marijošienė patvirtino, kad vietos savivaldybė suteikė papildomą paramą klubui.

„Nevėžio” komanda pateikė dokumentus licencijavimui ir laukia LKL sprendimo.

„Savivaldybė skyrė 150 tūkst. eurų paramą komandai. Šie pinigai yra skirti žaidėjų skoloms padengti. Artimiausiomis dienomis visos skolos bus padengtos.

Išspręsime finansines problemas ir pradėsime komandos formavimo darbus. Jau pradėjome žvalgytis naujų žaidėjų,” – kalbėjo I.Marijošienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.