EUROLYGA 2023

Į NBA virtuvę pažvelgęs M. Echodas „Ryto“ treneriams davė sunkų galvosūkį

Praėjusį rudenį nedrąsiai su Vilniaus „Ryto“ arenos lankais pažindinęsis Martynas Echodas šįmet jaučiasi visiškai kitaip. Jei tik pasiseks, ateinantis sezonas jam gali tapti karjeros lūžiu.

 Sostinės klubo treneriams teks spręsti, kaip M.Echodui suteikti kuo daugiau minučių.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Sostinės klubo treneriams teks spręsti, kaip M.Echodui suteikti kuo daugiau minučių.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 M.Echodas (kairėje) kitą sezoną turėtų būti vienas pagrindinių sostinės ekipos žaidėjų.<br> G.Šiupario nuotr.
 M.Echodas (kairėje) kitą sezoną turėtų būti vienas pagrindinių sostinės ekipos žaidėjų.<br> G.Šiupario nuotr.
 M.Echodas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 M.Echodas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 M.Echodas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 M.Echodas.<br> G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 20, 2018, 4:00 PM, atnaujinta Aug 20, 2018, 5:03 PM

21-erių 206 cm ūgio vidurio puolėjas yra vienas iš vos keturių „Ryto“ krepšininkų, komandos sudėtyje likusių po praėjusio sezono.

Rimas Kurtinaitis savo schemose jam skyrė nemažą vaidmenį ir panašu, kad į trenerio kėdę sėdus Dainiui Adomaičiui, jis bus tik dar didesnis.

„Smagu. Tai didelė atsakomybė, bet noriu ją prisiimti ir noriu daug žaisti“, – pirmadienį „Ryto“ arenoje pasakojo M.Echodas.

Treniravosi ir su D.Saboniu

Ši vasara M.Echodui prasidėjo nelabai sėkminga nata – vos baigęs sezoną su „Rytu“ ir išvykęs į rinktinės stovyklą, jis susimušė kelio sąnarį.

Dėl to puolėjui teko apmaudžiai praleisti dar vieną šansą pasirodyti pasaulio čempionato atrankos rungtynėse.

Vietoj to M.Echodas porą savaičių ilsėjosi ir atlikinėjo reabilitaciją, o vėliau susikrovęs lagaminus išvyko į NBA žaidėjų pamėgtą treniruočių stovyklą Los Andžele.

„Ten kartu su manimi treniravosi nemažai žinomų žaidėjų, buvo ir NBA naujokų. Vienas ryškiausių krepšininkų – Kelly Olynykas iš „Miami Heat“.

Treniruotės buvo intensyvesnės (nei Lietuvoje, – red.), kitokia darbo etika. Mano nuomone, dirbome sunkiau. Per dieną turėdavome tik vieną treniruotę, bet ji būdavo labai alinanti“, – prisiminė M.Echodas.

Į kelias treniruotes buvo užsukęs ir „Indiana Pacers“ rungtyniaujantis Domantas Sabonis, su kuriuo Martynas jau spėjo susipažinti rinktinės stovyklose.

„Pabendravome su Domantu, nes esame seniai pažįstami bei gerai sutariame“, – pasakojo jaunasis puolėjas.

Beje, pasirodymas už Atlanto M.Echodui buvo svarbus ir dėl dar vienos priežasties – jis kitą vasarą turėtų pagaliau pateikti paraišką NBA naujokų biržai (liepą jam sueis 22-eji, – red.)

Praėjusius dvejus metus M.Echodas taip pat teikė paraiškas, tačiau tuomet su agentu jas iki galutinio termino atsiimdavo.

Galvosūkis treneriams

Stovykloje Los Andžele M.Echodas darbavosi ties visais žaidimo elementais, o tarp jų – ir tritaškiais metimais. Pastarąjį sezoną puolėjas nebuvo išmetęs nė vieno.

„Stovykloje mėtydavome daug tolimų metimų. Taip pat kiekvieną treniruotę treniruodavomės kamuolio varymą, žaidimą veidu į krepšį“, – sakė M.Echodas.

Šiuo metu jaunasis krepšininkas „Ryto“ vidurio puolėjo poziciją dalijasi tik su Evaldu Kairiu, tačiau prie jų turėtų prisijungti dar vienas naujokas.

D.Adomaitis atskleidė, jog klubas rinkoje neturi didelės pasirinkimo laisvės, tačiau norėtų kuo universalesnio žaidėjo – taip M.Echodo minutės sutrumpėtų ne tiek daug.

„Daug diskutavome šia tema. Esame patenkinti Martyno darbu vasarą ir praėjusį sezoną. Patys suprantate, kad pasikviesdami „tikrą“ vidurio puolėją, sumažintume jo minutes ir progresas sulėtėtų.

O mes to nenorime. Martynas yra ateities žaidėjas ir tikimės, kad jis klube žais ilgai“, – apie iškilusią situaciją pasakojo D.Adomaitis.

Praeitą sezoną M.Echodas LKL fiksavo 9,6 taško ir 5,8 atkovoto kamuolio statistiką, o Europos taurėje rinko po 8,3 tšk. bei 4,5 atk. kam.

„Kai atėjau į komandą, niekas manęs nežinojo, negalvojo, kad galiu taip žaisti.

Pademonstravęs gerą žaidimą pats savimi labiau tikėsiu ir kiekvienoje situacijoje jausiuosi užtikrinčiau“, – neslėpė M.Echodas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.