EUROLYGA 2023

Ne pajėgiausia, bet teikianti vilčių: rinktinėje galima žvelgti ne tik į netektis

Nors klubų krepšinio sezonas dar neprasidėjo ir kol kas nevyksta jokios oficialios varžybos, Lietuvos vyrų rinktinės treneriui Dainiui Adomaičiui vėl nepavyko nacionalinėje komandoje suburti visų geriausių žaidėjų. 

 Dainius Adomaitis neturės keleto geriausių krepšininkų, bet rinktinėje patirties netruks.<br> Lrytas.lt montažas
 Dainius Adomaitis neturės keleto geriausių krepšininkų, bet rinktinėje patirties netruks.<br> Lrytas.lt montažas
 Žaidėjų statistika Lietuvos rinktinėje.<br> Lrytas.lt nuotr.
 Žaidėjų statistika Lietuvos rinktinėje.<br> Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 5, 2018, 12:58 PM, atnaujinta Sep 5, 2018, 1:09 PM

Rugsėjo viduryje per pasaulio čempionato atrankos rungtynes Lietuvos rinktinei trūks gero pustuzinio krepšininkų, kurie pagal žaidimo lygį galėtų sustiprinti svarbiausią šalies komandą. Lietuviai su kroatais ir olandais kovos be abiejų NBA atstovų Jono Valančiūno ir Domanto Sabonio, sunkiai sukalbamo Donato Motiejūno, naują karjeros etapą pradedančio Jono Mačiulio, dviejų Kauno „Žalgirio“ žaidėjų Pauliaus Jankūno ir Mariaus Grigonio. 

Vis dėlto D.Adomaičio kariaunoje šįkart bus ir keletas labai patyrusių kovotojų. Mantas Kalnietis ir Renaldas Seibutis šalies rinktinėje jau žaidė daugiau nei šimtą rungtynių, prie triženklės ribos priartėjo ir Mindaugas Kuzminskas. 

Praėjusių metų Europos čempionate dalyvavo šeši šį rudenį į nacionalinę komandą pakviesti krepšininkai. Tai – M.Kalnietis, M.Kuzminskas, Edgaras Ulanovas, Artūras Gudaitis, Adas Juškevičius ir Eimantas Bendžius. R.Seibutis, Lukas Lekavičius ir Deividas Gailius yra atstovavę Lietuvai kituose didžiuosiuose turnyruose. 

Iš dabartinio dvyliktuko tik Rokas Giedraitis, Evaldas Kairys ir Edgaras Želionis nėra žaidę Europos ar pasaulio pirmenybėse arba olimpinėse žaidynėse.

Pasaulio čempionato atrankos turnyro pirmajame etape Lietuvos rinktinės aprangą vilkėjo net 25 krepšininkai. 16 iš jų žaidė vos vienerias arba dvejas rungtynes. 

Visas šešerias rungtynes pirmajame atrankos etape žaidė tik trys krepšininkai: E.Bendžius (tuo metu atstovavo Kompostelos Santjago „Obradoiro“), A.Juškevičius (Panevėžio „Lietkabelis“ ir Stambulo „Galatasaray“) ir R.Giedraitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“). Į visus tris rinktinių langus taip pat atvyko R.Seibutis (Klaipėdos „Neptūnas“), bet D.Adomaitis per rungtynes su aiškia autsaidere Kosovo komanda patyrusiam gynėjui leido pailsėti.

Šie keturi krepšininkai pirmajame etape pelnė daugiausiai taškų: E.Bendžius – 66, A.Juškevičius – 47, R.Giedraitis – 33, R.Seibutis – 29 (žaidė 5 rungtynes). Taip pat 29 taškus pelnė tik dvejas rungtynes žaidęs D.Sabonis.

Po ketverias rungtynes žaidė M.Grigonis (27 taškai), E.Kairys (27), Mindaugas Girdžiūnas (26) ir Vaidas Čepukaitis (11), trejas – Kšištofas Lavrinovičius (18). Tarp krepšininkų, žaidusių po dvejas rungtynes, rezultatyviausi buvo D.Sabonis, J.Valančiūnas (26), A.Gudaitis (23) ir žiemą sunkią traumą patyręs Gediminas Orelikas (21).

Net septyni krepšininkai šiame atrankos turnyre debiutavo Lietuvos rinktinėje. E.Želionis, V.Čepukaitis, G.Orelikas, Arnas Butkevičius, Laurynas Birutis, Martynas Echodas ir Arnoldas Kulboka iki praėjusių metų rudens nebuvo atstovavę Lietuvai nei oficialiose, nei draugiškose rungtynėse.

Lietuvos rinktinė pasaulio čempionato atrankos turnyro rungtynes žais rugsėjo 14 d. (Osijeke su Kroatija) ir rugsėjo 17 d. (Vilniuje su Nyderlandais).

Rinktinės dvyliktukas:

Įžaidėjai:

Mantas Kalnietis (Vilerbano ASVEL)

Lukas Lekavičius (Atėnų „Panathinaikos“)

Atakuojantys gynėjai:

Adas Juškevičius (Nantero JSF)

Renaldas Seibutis (Saragosos „Tecnyconta“)

Deividas Gailius (Izmiro „Pinar Karsiyaka“ )

Lengvieji krašto puolėjai:

Edgaras Ulanovas (Kauno „Žalgiris“)

Rokas Giedraitis (Berlyno ALBA)

Sunkieji krašto puolėjai:

Eimantas Bendžius (Vilniaus „Rytas“)

Mindaugas Kuzminskas (Milano „Olimpia“)

Edgaras Želionis (Afjonkarahisaro „Afyon“)

Vidurio puolėjai:

Artūras Gudaitis (Milano „Olimpia“)

Evaldas Kairys (Vilniaus „Rytas“)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.