EUROLYGA 2023

Kainų šuolis neaplenkė ir krepšinio: Lietuvos rinktinė – tarp brangiausių Europoje

Krepšinis Lietuvoje nėra pigus malonumas, ir bilietai į krepšinio rungtynes Lietuvoje kainuoja brangiau nei daugumoje kitų Europos šalių. Ypač, kai žaidžia Lietuvos rinktinė arba Kauno „Žalgiris“ rungtyniauja Eurolygoje.

 Už lietuvius brangiau parduoda bilietus tik penkios šalys.<br> T.Bauro/Scanpix nuotr.
 Už lietuvius brangiau parduoda bilietus tik penkios šalys.<br> T.Bauro/Scanpix nuotr.
Suomiai už bilietus mokės brangiau nei lietuviai.<br>LKF nuotr.
Suomiai už bilietus mokės brangiau nei lietuviai.<br>LKF nuotr.
Latviai pamatyti savo rinktinę siūlo už gerokai mažesnius pinigus.<br>T.Bauro nuotr.
Latviai pamatyti savo rinktinę siūlo už gerokai mažesnius pinigus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 11, 2018, 7:02 PM, atnaujinta Aug 11, 2022, 3:32 PM

Nors pasaulio čempionato atrankos turnyre rinktinė šį mėnesį namie kovos su smarkiai nuo elito atsiliekančia Nyderlandų komanda, bilietai į šias rungtynes, palyginti su užsienyje vyksiančiais mačais, bus vieni brangesnių. 

Kroatų bilietai pigesni

Norintys patekti į rugsėjo 17 d. Vilniaus „Siemens“ arenoje vyksiančias rungtynes su olandais, turi sumokėti nuo 10 iki 29 eurų. Arba 100 eurų, jei pageidauja sėdėti prie pat aikštės sustatomose kėdėse. 

Lietuvos krepšinio federacijos nustatyta vidutinė kaina yra mažesnė negu Kauno „Žalgirio“ klubo bilietų kaina į Eurolygos rungtynes. Bilietai į pirmąjį Lietuvos čempionų mačą su Vitorijos „Baskonia“ kainuoja nuo 7 iki 57 eurų, į vietas prie aikštės – 131 eurą. 

Lietuvos krepšininkai šį mėnesį taip pat žais Kroatijoje. Kroatijos krepšinio federacija rungtynes su lietuviais rengia Osijeke, nedideliuose „Gradski vrt“ („Miesto sodas“) sporto rūmuose, kuriuose yra tik 3,5 tūkst. vietų. „Miesto sodo“ vartai kroatų sirgaliams atsivers už 70 arba 100 kunų (9,5 ir 13,5 euro). 

Kas mokės brangiausiai?

Brangiau negu lietuviai bilietus į pasaulio čempionato atrankos rungtynes parduoda tik italai, olandai, suomiai, vokiečiai ir prancūzai. 

Italijos krepšininkai su Lenkijos rinktine žais Bolonijos „Paladozza“ sporto rūmuose (5,7 tūkst. vietų), o bilietai į šias rungtynes kainuoja nuo 21,6 iki 52,5 euro (104 eurus – į vietas prie aikštės). 

Nyderlandų komanda Vengrijos krepšininkus priims Almerės sporto centre (3 tūkst. vietų). Į jį patekti norintys sirgaliai turi sumokėti 21 eurą.

Suomijos rinktinė šį mėnesį laukia Bosnijos ir Hercegovinos komandos, su kuria susitiks Espo arenoje (apie 8 tūkst. vietų). Bilietai į šį mačą parduodami už 19,5-65 eurus (120 eurų – į vietas prie aikštės). 

Vokietijos rinktinė pirmą kartą oficialias rungtynes žais Leipcigo arenoje (8 tūkst. vietų), į kurią atvyks Izraelio komanda. Šių rungtynių bilietai kainuoja nuo 15 iki 89 eurų (150 eurų – į vietas prie aikštės). 

Įdomu, kad praėjusį savaitgalį vokiečiai Hamburge žaidė dvejas draugiškas rungtynes su Turkijos ir Italijos krepšininkais. Nors Hamburgo arena yra dar talpesnė (13 tūkst. vietų), bilietai į neoficialias dvikovas su stipresniais varžovais kainavo brangiau – nuo 24,5 euro. 

Prancūzijos ir Suomijos krepšininkai susitiks Monpeljė „Sud de France“ arenoje (10,7 tūkst. vietų). Bilietai į šias rungtynes parduodami už 10-65 eurus (125 eurus – į vietas prie aikštės). 

Įleis beveik už dyką

Keliose šalyse, kuriose krepšinis nėra labai populiarus, bilietų kainos į pasaulio čempionato atrankos rungtynes, žvelgiant lietuvių akimis, yra juokingai mažos. 

Bilietai į Vengrijos ir Italijos rungtynes kainuoja tik 500 ir 1000 forintų (1,5 ir 3 eurus; Debreceno „Fonix“ arenoje), į Bulgarijos ir Prancūzijos rungtynes – 5 levus (2,5 euro; Botevgrado arenoje), į Gruzijos ir Graikijos rungtynes – 10-25 larius (3,3-8,3 euro; Tbilisio sporto rūmuose). Beje, bilietai į Botevgrade vyksiančias rungtynes net neparduodami internetu. Juos galima nusipirkti tik arenos kasose.

Pigiausi bilietai labai nedaug kainuoja ir keliose stiprias krepšinio tradicijas turinčiose šalyse. 

Latvijos krepšinio federacija bilietus į Rygos arenoje vyksiantį mačą su Europos čempione Slovėnijos rinktine parduoda už 3-20 eurų, bilietų į Serbijos ir Estijos krepšininkų akistatą Belgrado „Pionir“ arenoje kaina – nuo 500 iki 1000 dinarų (4,2-8,5 euro), ateisiantys į Rusijos ir Bulgarijos komandų rungtynes Chimkų sporto centre turės sumokėti nuo 200 iki 1500 rublių (2,5-19 eurų), Turkijos ir Juodkalnijos rinktinių dvikovos žiūrovai eidami į Ankaros sporto rūmus iš piniginės išsitrauks nuo 20 iki 75 lirų (2,6-9,7 euro). 

Ukrainiečių apetitas

Gana brangiai bilietus šįkart parduoda Ukrainos krepšinio federacija. Ukrainiečiai rungtynes su ispanais rengia Kijevo sporto rūmuose (7 tūkst. vietų), į kuriuos ateisiantys žiūrovai turės sumokėti nuo 300 iki 1100 hrivnų (9-33,3 euro). 

Didelę kainą lėmė ne vien tai, kad į Ukrainos sostinę atvyksta galingiausia šio amžiaus Europos krepšinio rinktinė (nors šįkart ir antrąja sudėtimi). Ukrainos krepšinio sirgaliai dar labiau gundomi tuo, kad rinktinėje debiutuos NBA įsitvirtinęs vidurio puolėjas Oleksijus Lenis, kuris gimtojoje šalyje nerungtyniavo nuo 2011 metų.

Ukrainiečių bilietai kainuoja net truputį brangiau negu ispanų. Į Madrido miesto sporto rūmus („Wizink Center“; 15 tūkst. vietų) per šeimininkų dvikovą su latviais bus galima patekti už 8-31,5 euro. 

Europos čempionė Slovėnijos rinktinė savo svečius Turkijos krepšininkus priims didžiausioje šalies arenoje „Stožice“ (12,5 tūkst. vietų). Bilietai į šas rungtynes kainuoja 10 eurų (į vietas prie aikštės – 80 eurų). 

Dar vienerios intriguojančios rungtynės šį mėnesį vyks Heraklėjo arenoje (5,2 tūkst. vietų), kurioje prieš Graikijos komandą išsirikiuos Serbijos krepšininkai. Graikų sirgaliai už bilietus turi sumokėti nuo 10 iki 20 eurų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.