EUROLYGA 2023

Prastos žinios iš pajūrio: „Ryto“ pirmoji nesėkmė ir Martyno Echodo trauma

Vilniaus „Ryto“ komanda savo viešnagę Klaipėdoje baigė pirmuoju pralaimėjimu pasiruošimo naujajam sezonui cikle. Sostinės krepšininkai 68:85 (16:20, 24:14, 15:26, 13:25) nusileido Talino „Kalev-Cramo“ ekipai iš Estijos ir Vlado Garasto taurės turnyre liko antri.

 R.Vyšniausko nuotr.
 R.Vyšniausko nuotr.
 R.Vyšniausko nuotr.
 R.Vyšniausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 15, 2018, 5:32 PM, atnaujinta Sep 16, 2018, 8:03 PM

Rungtynės prasidėjo labai atkakliai, o vilniečius nuo pat rungtynių pradžios į priekį vedė amerikietis D.J.Seeley. Tiesa, 8 jo taškų per pirmąjį ketvirtį nepakako norint pavyti varžovus, nes „Rytas“ po pirmųjų 10 minučių nuo varžovų atsiliko 4 taškais (16:20).

Antrojo kėlinuko pradžioje abiejų ekipų puolimas kiek sustojo, o apčiuopiamą pranašumą „Rytas“ įgijo kėlinio viduryje po Mindaugo Girdžiūno tolimo metimo ir D.J.Seeley dviejų taškų su pražanga (31:26). Į didžiąją pertrauką vilniečiai keliavo turėdami 6 taškų persvarą, o prie to daugiausiai prisidėjo net 25 taškus kartu pelnę amerikiečiai D.Suttonas ir D.J.Seeley (40:34).

Trečiasis kėlinys „Rytui“ prasidėjo nesėkmingai, nes nestipriai čiurną nikstelėjo vidurio puolėjas Martynas Echodas. Buvo nuspręsta nerizikuoti ir leisti krepšininkui pailsėti. Be jo likę vilniečiai toliau demonstravo kovingą žaidimą, tačiau prieš lemiamas 10 minučių jau turėjo 5 taškų deficitą (55:60).

Ketvirtame kėlinyje „Ryto“ deficitas išaugo iki dviženklio ir nuolat skirtumą mažinti bandę vilniečiai turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

Šioje dvikovoje „Rytas“ vertėsi be trenerių Dainiaus Adomaičio ir Mindaugo Brazio bei žaidėjų Evaldo Kairio, Eimanto Bendžiaus ir Chriso Kramerio. Visi išskyrus pastarąjį atstovauja Lietuvos rinktinei, o įžaidėją iš JAV buvo nuspręsta patausoti prieš reguliariojo LKL sezono pradžią. Pagrindinėje sudėtyje taip pat nebuvo registruoti Lukas Kvedaravičius ir Aistis Pilauskas.

„Rytas“: D.J.Seeley 20, Dominique'as Suttonas 12 (6 atk. kam.), Marekas Blaževičius ir Arnas Butkevičius po 9, Martynas Echodas 6 (5 atk. kam.), Mindaugas Girdžiūnas 5, Deivydas Sirvydis 3, Mattas Farrellas ir Margiris Normantas po 2 taškus.

„Kalev-Cramo“: Ivanas Almeida 23, Chauvaughnas Lewisas 20, Reggie Lynchas ir Kristjanas Kanguras po 9, Branko Mirkovičius 7, Janari Joesaaras 6, Tanelis Sokkas 5, Landenas Lucasas 4, Maksimas Salašas 2 taškai.

Stipriausiose Lietuvos pirmenybėse „Rytas“ prasidės jau rugsėjo 23-iąją dieną dvikova su Utenos „Juventus“. Pradžia Europos taurės turnyre – spalio 2-ąją maču su Malagos „Unicaja“ ekipa iš Ispanijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.