EUROLYGA 2023

Š. Jasikevičiaus pagirtas A. Milaknis: „Bet juk pergalės nėra“

„Man puikiai matosi, jog Artūrui Milakniui komanda rūpi daugiausiai. Pasakiau tai ir komandai, žaisime su tais žaidėjais, kurie pasiruošę mirti aikštėje dėl „Žalgirio,“ – po pralaimėtų rungtynių Stambulo „Fenerbahce“ klubui žurnalistams sakė Šarūnas Jasikevičius.

 Artūras Milaknis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Artūras Milaknis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Artūras Milaknis<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Artūras Milaknis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 20, 2018, 6:19 AM

Kauno „Žalgiris“ savų sirgalių akivaizdoje nusileido tituluotiems varžovams iš Turkijos rezultatu 75:82 (25:18, 17:16, 15:19, 18:29).

Trečias pagal naudingumo rodiklį komandoje buvęs A.Milaknis, dvikovoje pataikė 4 tolimus metimus Iš penkių bandymų. Pralaimėtose rungtynėse snaiperis pelnė 14 taškų ir surinko 11 naudingumo balų. Po dvikovos A. Milaknis teigė, kad pabaigoje pritrūko išpildymo.

„Šiek tiek pritrūko laimingos pabaigos. Pirmoje pusėje viskas buvo gerai, laikėmės žaidimo plano. Gera energija pradėjome, bet vėliau pametėme galvas. Jie pradėjo keistis gynyboje, o mes nesugebėjo tuo pasinaudoti ir nubausti jų,“ – apie varžovų pokyčius gynyboje kalbėjo žaidėjas.

Po rungtynių, A.Milakniui pagiriamųjų žodžių negailėjo ir komandos treneris Šarūnas Jasikevčius. Pasak trenerio, A.Milaknis žaidžia dėl komandos ir laimėti nori labiausiai. Tačiau komentuodamas nesėkme pasibaigusias rungtynes snaiperis teigė, kad iš šių rungtynių galės pasimokyti visa komanda, be to, atskleidė kokios problemos neleido iškovoti pergalės.

– Ar ketvirtajame kėlinyje varžovai pradėjo žaisti agresyviau?

– Taip, mes padarėme žingsnį atgal. Pirmoje pusėje žaidėme intensyviai abiejuose aikštės pusėse. Žinote, kai atsilieki reikia kažką daryti ir antroje pusėje jie išėjo rimtai nusiteikę.

– Ar pirmieji trys kėliniai buvo tokie, kokius ir reikia žaisit Eurolygoje?

– Gerai, kad yra to pozityvumo. Bet juk pergalės nėra. Reikia tikėtis, kad tokios rungtynės duos daugiau pasitikėjimo naujiems žaidėjams.

– Nepavyko sustabdyti Kosto Slouko. Kuo šis žaidėjas yra ypatingas?

– Komandos žaidimas sukasi aplink jį, aišku taikėm gynybą su rizika ir jis tuo pasinaudojo. Žmogus žaidė 38 minutes, keista, kad jis nepavargo. Negana to, pabaigoje sumetė savo metimus. Jų komandoje yra 12 gerų žaidėjų, kažkur privalome rizikuoti.

– Rungtynių pabaigoje buvote labai arti. Ar Aarono White’o pramestas metimas iš po krepšio galutinai palaužė komandą?

– Nežinau, klaidų buvo tiek gynyboje, tiek puolime. Kažkur nesubaudavome, galėjome išvengti ir tritaškių. Tas lūžis buvo ne tik todėl, kad neužpuolėme, bet ir neapsigynėme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.