EUROLYGA 2023

„Ryto“ klubo sprendimas parodė vis labiau ryškėjančią problemą

Krepšinio sezonas jau įsivažiuoja, prieš akis laukia gausybė svarbių mačų, o Vilniaus „Ryto“ komanda ir vėl turės gerokai pasukti galvą, kaip užkamšyti skyles žaidėjų sudėtyje.

Sostinės klubas dar kartą pasirinko netinkamą žaidėją.<br> Lrytas.lt montažas
Sostinės klubas dar kartą pasirinko netinkamą žaidėją.<br> Lrytas.lt montažas
 M.Harrisas nebuvo tas žaidėjas, kurio labiausiai reikėjo D.Adomaičiui.<br> D.Umbraso nuotr.
 M.Harrisas nebuvo tas žaidėjas, kurio labiausiai reikėjo D.Adomaičiui.<br> D.Umbraso nuotr.
 D.Adomaičiui daug kartų teko kalbėti apie M.Harriso problemas.<br> D.Umbraso nuotr.
 D.Adomaičiui daug kartų teko kalbėti apie M.Harriso problemas.<br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 30, 2018, 11:41 AM, atnaujinta Oct 30, 2018, 4:29 PM

Toks Vilniaus ekipos nestabilumas vis labiau išryškina pagrindines problemas, o norint šiame sezone pasirodyti geriau nei anksčiau, būtina jų atsikratyti.

Dar vienas išgirtas naujokas, vėl daug vilčių, kurios labai greitai subliuško. Dar visai neseniai gyrę komandos legionierių 22-ejų Mattą Farellą, tačiau su juo atsisveikinę, „Ryto“ komandos vadovai tą patį padarė ir su kitu žaidėju.

Pirmadienio vakarą buvo oficialiai paskelbta, kad „Ryto“ komanda taria „sudie“ 29-erių gynėjui iš JAV Manny Harrisui.

„Apie M.Harrisą girdėjome puikius atsiliepimus ir pagal turimas galimybes su šiuo papildymu rizikavome, tačiau negalėjome suteikti jam tokios rolės, kokios jis tikėjosi“, – sprendimą paaiškino „Ryto“ sporto direktorius Linas Kleiza.

Ir tai užgožė rodos dar visai neseniai paties L.Kleizos išsakytus žodžius, kai naujokas atvyko į Vilnių:

„Su M.Harrisu sudėtyje mūsų komanda turės daugiau variantų puolime. Jis yra labai atletiškas ir gali užtikrintai žaisti vienas prieš vieną, todėl turėtų puikiai tikti greitam ir agresyviam mūsų žaidimo stiliui.

Praėjęs M.Harriso sezonas Graikijoje mums paliko nemažą įspūdį, o jis į ekipą atvyks puikios sportinės formos. Jam numatoma viena pagrindinių rolių komandoje.“

Antrojo legionieriaus nepritapimas komandoje signalizuoja apie aiškią ir vis labiau matomą sostinės klubo problemą –  skirtingus ir nesutampančius trenerio bei komandos vadovų požiūrius.

Galima daryti prielaidą, kad po truputį įsišaknijančia problema „Ryto“ komandoje tampa per mažas komandos vadovybės atsižvelgimas į trenerio taktikas.

Pasisakymai apie M.Harrisą parodė, kad L.Kleizos nuomonė nesutapo su tuo, ką galimai norėtų matyti pats treneris Dainius Adomaitis.

Strategas mėgsta aiškiai sustyguotą ir protingą, komandinį žaidimą, o M.Harrisas individualistas, ir aiškiai nėra tas, kuris šiuo metu labai tinkamas „Ryto“ žaidimo stiliui.

Be to, vilniečiams dabar labiausiai trūksta įžaidėjo ar vidurio puolėjo pozicijoje žaidžiančio krepšininko, o M.Harrisas buvo kitoks.

Dainius Adomaitis ne viename interviu ar po rungtynių vykusiose spaudos konferencijose aiškiai pabrėžė – svarbiausia yra komanda.

O pirmadienio „Rytą“ oro uoste žurnalistams dar kartą priminė, kad M.Harrisas nėra į tai orientuotas, pabrėžė pagrindines problemas, kurios jau tada parodė, kad su legionieriumi bus išsiskirta.

„Turėjome su juo ne vieną pokalbį. Tokioje situacijoje svarbiausia norėti įsilieti į komandą, nes sezono metu atvažiavęs žaidėjas pats turi rodyti norą, dėti maksimalias pastangas. To iš jo pasigendame“, – teigė jis.

M.Harrisas į Vilnių atvyko spalio 11 dieną, tačiau nuo to laiko D.Adomaičiui kiekviename interviu teko kartoti, kad naujokas turi problemų su aklimatizacija, neįvykdo uždavinių.

Iš viso M.Harrisas LKL bei Europos taurės pirmenybėse rungtyniavo vos keturiuose susitikimuose.

„Ketiname ir toliau išlikti agresyvūs žaidėjų rinkoje, nes norime kuo greičiau sustiprinti komandą“, – po dar vienų permainų pabrėžė „Ryto“ komandos atstovai.

Tačiau norint, kad dar vieno sezono viltys nesusprogtų, teks įdėti labai daug pastangų. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.