EUROLYGA 2023

S. Babrauskas įvardijo, koks „Ryto“ pasiekimas Europos taurėje būtų tragedija

Vilniaus „Ryto“ krepšininkų Juodkalnijoje laukia paskutinis iššūkis pirmajame Europos taurės turnyro rate. Baro mieste sostinės ekipa sieks padaryti tai, ko šiemet turnyre pasiekti dar nepavyko – iškovoti antrą pergalę iš eilės. Lietuvos klubą egzaminuos vieną pergalę iškovojusi „Mornar“ ekipa.

S.Babrauskas apžvelgė sostinės komandos perspektyvas Europos taurėje.<br>G.Šiupario nuotr.
S.Babrauskas apžvelgė sostinės komandos perspektyvas Europos taurėje.<br>G.Šiupario nuotr.
 Iš Ch.Kramerio tikimasi geresnio žaidimo.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Iš Ch.Kramerio tikimasi geresnio žaidimo.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 31, 2018, 12:30 PM

Lyderiai – komandos naujokai

„Ryto“ žaidimas Europos taurėje šį sezoną primena amerikietiškus kalnelius. Pradėję sezoną gražia pergale prieš Malagos „Unicaja“, vėliau vilniečiai patyrė du pralaimėjimus iš eilės. Bandydamas reabilituotis Vilniaus klubas praėjusią savaitę nugalėjo Turino „Fiat“ krepšininkus. Vienu metu „Rytas“ pirmavo net 17 taškų skirtumu, tačiau pergalę iškovojo tik septyniais.

Ilgametis Vilniaus ekipos krepšininkas Steponas Babrauskas mano, kad vilniečiams dar trūksta susižaidimo. „Naujas treneris, nauji žaidėjai, todėl komandai reikia susilipdyti. Ji turi susistyguoti. Prieš sezoną „Rytas“ turėjo įvairių problemų, traumų, o tai stabdė ir naujų žaidėjų integraciją“, – sako S.Babrauskas.

Žvelgiant į oficialią „Ryto“ sudėtį Europos taurėje – komandoje net 8 nauji veidai palyginti su praėjusiu sezonu. Trys ekipos naujokai, D.Suttonas, D.J.Seeley ir E.Kairys, yra rezultatyviausi „Ryto“ krepšininkai turnyre. Negana to, abu amerikiečiai dar ir ilgiausiai išbūna aikštėje.

S.Babrauskas mano, kad pirmą ratą vilniečiai užbaigs pergalingai, o tuo tiki ir lažybų ekspertai. Sostinės ekipos šansai laimėti prieš penktą vietą grupėje užimančią „Mornar“ vertinami net 72 proc. Juodkalnijos atstovai kol kas tragiškai atrodo gynyboje. Blogiausiai besiginanti turnyro ekipa per mačą vidutiniškai praleidžia po 92,5 taško. Tačiau S.Babrauskas abejoja, kad dar pirmadienį į Juodkalniją išvykęs „Rytas“ svečiuose pademonstruos uraganinį puolimą.

„Bus sunku, nes žais išvykoje. Aišku, į Juodkalniją išvyko anksčiau, bus matyti, kaip pavyks adaptuotis. Tačiau išvykoje turėtume matyti klampesnį žaidimą, o ne atvirą krepšinį“, – svarsto sportininkas.

Pergalė Baro mieste sutvirtintų „Ryto“ pozicijas kovoje dėl patekimo į TOP-16. Šiuo metu vilniečiai D grupėje užima ketvirtą vietą, o nuo pirmų trijų grupės komandų „Rytą“ skiria vos pergalė. Į kitą etapą patenka po keturias geriausias kiekvienos grupės komandas. S.Babrauskas sako nė nesvarstantis, kad „Rytui“ sezonas galėtų užsibaigti jau pirmame etape: „Tai būtų tragedija. Nežinau, kas turėtų atsitikti, kad taip įvyktų“.

Laukiama geresnio kapitono žaidimo

Didelės viltys dedamos į po traumos sugrįžusį komandos kapitoną Ch.Kramerį. Gynėjas Europos taurėje sužaidė du mačus ir kol kas renka vos po 4,5 taško per rungtynes bei dar neįmetė nė vieno tritaškio. Praėjusį sezoną amerikietis komandoje buvo trečias pagal rezultatyvumą, o visame turnyre neturėjo lygių pagal rezultatyvius perdavimus. „Jis vienas pagrindinių žmonių. Gerai ginasi, tačiau turi problemų su metimu. Kol kas Ch.Krameris nėra įgijęs geros sportinės formos, tačiau kai įsivažiuos, Europos taurėje turėtų dominuoti“, – mano S.Babrauskas.

Arena Vilniuje – pustuštė

Šį sezoną Europos taurėje „Rytas“ pradėjo geriau nei pernai. Praėjusiame sezone per pirmas ketverias rungtynes iškovota vos viena pergalė. Tačiau net ir sėkmingesnis sezono startas žiūrovų į „Siemens“ areną neprivilioja. Pirmąjį mačą su „Unicaja“ Vilniuje stebėjo daugiau nei 5,4 tūkst. žiūrovų, tačiau vėliau jų smarkiai sumažėjo. Į mačus su „Skyliners“ ir „Fiat“ nesusirinko nė po 4 tūkst. gerbėjų. Tai reiškia, kad daugiau nei pusė vietų arenoje buvo laisvos. Praėjusį sezoną per 16 rungtynių Europos taurėje nebuvo nė vieno karto, kai arenoje buvo mažiau nei 4 tūkst. žiūrovų. Abejas rungtynes Vilniuje arenoje stebėjęs S. Babrauskas sako, kad vienintelis būdas privilioti žmones – pergalės. „Reikia laimėjimų, kai pralaimi, žiūrovų nebelieka. Aišku, norėtųsi, kad jų pagausėtų. Kai aš žaisdavau, žiūrovų būdavo daugiau“, – juokauja krepšininkas.

Užbaigus pirmąjį ratą rungtynėmis su „Mornar“, antrajame rate „Ryto“ lauks dar penki mačai D grupėje. Du iš jų vilniečiai žais namuose, o likusius teks žaisti Malagoje, Frankfurte ir Turine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.