EUROLYGA 2023

Sumaištis „Ryto“ komandoje: po keistenybių su naujokais – aiškus nugalėtojas

Naujasis krepšinio sezonas jau įsibėgėjo, tačiau Vilniaus „Rytas“ vėl atsidūrė kryžkelėje. Dar vienas namo paleistas naujokas, dar vienos bėdos dėl žaidėjų pasirinkimo gausos.

Sostinės komanda šiame sezone susiduria problemomis.<br>D.Umbraso nuotr.
Sostinės komanda šiame sezone susiduria problemomis.<br>D.Umbraso nuotr.
Deividas Sirvydis šiame sezone atsiskleidė sostinės komandoje.<br>G.Šiupario nuotr.
Deividas Sirvydis šiame sezone atsiskleidė sostinės komandoje.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Harrisas nebuvo tas žaidėjas, kurio labiausiai reikėjo D.Adomaičiui.<br>D.Umbraso nuotr.
M.Harrisas nebuvo tas žaidėjas, kurio labiausiai reikėjo D.Adomaičiui.<br>D.Umbraso nuotr.
M.Farrellas taip ir nedebiutavo oficialiose „Ryto“ ekipos rungtynėse.<br>„Rytasvilnius.lt“ nuotr.
M.Farrellas taip ir nedebiutavo oficialiose „Ryto“ ekipos rungtynėse.<br>„Rytasvilnius.lt“ nuotr.
D.Adomaičiui daug kartų teko kalbėti apie M.Harriso problemas.<br>D.Umbraso nuotr.
D.Adomaičiui daug kartų teko kalbėti apie M.Harriso problemas.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2018-10-31 11:02, atnaujinta 2018-10-31 11:47

Lietuvos vicečempionams kol kas iš pirmų dviejų kartų nepavyko iki galo susikomplektuoti komandos, o sostinės komandos gerbėjai su nekantrumu laukia, kaip baigsis sudėties komplektavimo darbai.

Pirmieji nesusipratimai

„Tikimės, kad laikui bėgant jis užaugs į vieną svarbiausių žaidėjų“, – dar liepos mėnesį taip apie Vilniaus „Ryto“ naujoką Mattą Farrellą kalbėjo klubo sporto direktorius Linas Kleiza.

Tikras kovotojas, didelis potencialas, komandinio krepšinio propaguotojas – tokiais žodžiais 22 metų amerikietį gyrė sezonui besiruošiantis sostinės klubas, tačiau dar net nesužaidęs savo pirmųjų Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynių „Rytas“ pribloškė visus. Klubas paskelbė, kad išsiskiria su M.Farrellu. Socialiniame tinkle „Facebook“ Vilniaus „Rytas“ nurodė, kad klubas su M.Farrellu išsiskyrė abipusiu susitarimu.

„Mattas dar nėra pasiruošęs pradėti profesionalo karjeros Europoje, todėl teko išsiskirti. Sėkmės įžaidėjui ateityje, o mes toliau sunkiai dirbsime bei ieškosime papildymo gynėjų grandyje“, – jau tokie L.Kleizos žodžiai atsirado oficialioje klubo svetainėje.

Tačiau įdomiausia, kad „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis pateikė visiškai kitokią versiją. „Nebuvo blogo įspūdžio apie šį žaidėją, – tarsi neigdamas L.Kleizos žodžius po pergalės prieš Utenos „Juventus“ 87:57 kalbėjo D.Adomaitis. – Turėjome surinkę daug informacijos apie jį, bet Mattas kartu su agentu kreipėsi ir dėl šeimyninių aplinkybių paprašė nutraukti sutartį. Mums tai bloga situacija, tačiau iš žmogiškosios pusės buvo lengva priimti sprendimą.“

Atsarginių suolelio problemos

Pasibaigus istorijai su M.Farrellu, o traumas patyrus kapitonui Chrisui Krameriui bei Margiriui Normantui, „Rytas“ net keletą rungtynių vertėsi vos su 7 arba 8 žaidėjais.

Ir kaip tyčia rungtynių pabaigose sostinės krepšininkai sugriūdavo: pralaimėtos rungtynės LKL lygoje „Žalgiriui“ , Europos taurės kelios rungtynės tarsi ir signalizavo, kad klaidos ketvirtajame kėlinyje pasipila dėl galimo nuovargio ir menkos žaidėjų rotacijos.

Lyg tai supratę „Ryto“ komandos vadovai žengė dar vieną žingsnį – spalio 11 dieną į komandą pasikvietė kitą naujoką Manny Harrisą.

„Apie M.Harrisą girdėjome puikius atsiliepimus ir pagal turimas galimybes su šiuo papildymu rizikavome, tačiau negalėjome suteikti jam tokios rolės, kokios jis tikėjosi“, – sprendimą paaiškino „Ryto“ sporto direktorius Linas Kleiza.

Ir tai užgožė rodos dar visai neseniai paties L.Kleizos išsakytus žodžius, kai naujokas atvyko į Vilnių: „Su M.Harrisu sudėtyje mūsų komanda turės daugiau variantų puolime. Jis yra labai atletiškas ir gali užtikrintai žaisti vienas prieš vieną, todėl turėtų puikiai tikti greitam ir agresyviam mūsų žaidimo stiliui. Praėjęs M.Harriso sezonas Graikijoje mums paliko nemažą įspūdį, o jis į ekipą atvyks puikios sportinės formos. Jam numatoma viena pagrindinių rolių komandoje.“

Tačiau vos po 18 dienų žaidėjui buvo parodytos duris.

„Ryto“ treneris Dainius Adomaitis ne viename interviu ar po rungtynių vykusiose spaudos konferencijose aiškiai pabrėžė – svarbiausia yra komanda. O pirmadienio „Rytą“ oro uoste žurnalistams dar kartą priminė, kad M.Harrisas nėra į tai orientuotas, pabrėžė pagrindines problemas, kurios jau tada parodė, kad su legionieriumi bus išsiskirta.

„Turėjome su juo ne vieną pokalbį. Tokioje situacijoje svarbiausia norėti įsilieti į komandą, nes sezono metu atvažiavęs žaidėjas pats turi rodyti norą, dėti maksimalias pastangas. To iš jo pasigendame“, – teigė jis.

Beje, vos atvykęs į Vilnių M.Harrisas buvo pasakęs, kad ieškodamas komandos pirmenybę teikė Eurolygos klubams, tačiau tokiems pasiūlymams neatsiradus priėmė „Ryto“ pasiūlymą. Suprask, kad žaidėjui sostinės komanda tarsi buvo atsarginis variantas. Nenuostabu, kad ir negaunant svarbaus vaidmens komandoje, M.Harrisas nedegė entuziazmu.

Atsiskleidęs talentas

Vilniaus „Ryto“ komandoje toliau tęsiantis problemoms su sudėties formavimu vieninteliu aiškiu nugalėtoju iš šios situacijos liko 18-metis Deividas Sirvydis. Jaunasis sostinės komandos talentas gautas minutes išnaudojo su kaupu žaidžiant su Kauno „Žalgiriu“, o Europos taurės rungtynes su Kazanės „Uniks“ komanda netik pradėjo startinėje sudėtyje, bet ir pelnęs 17 taškų tapo rezultatyviausiu savo klubo gretose. D.Sirvydis sėkmingą žaidimą pratęsė ir sekančiose rungtynėse, tad šiam žaidėjui „Ryto“ rotacijos problemos tarsi uždegė žalią šviesą.

Jei sudėtis ir toliau nebus iki galo sukomplektuota, veikiausiai, sunku tikėtis itin sėkmingo „Ryto“ sezono, bet bent jau jaunasis D.Sirvydis turi visas galimybes tapti didžiausiu šio sezono atradimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.