EUROLYGA 2023

Europos taurės pusiaukelė: netoli tikslo esantis „Rytas“ ir solidūs rinktinės krepšininkai

Krepšinio Europos taurės turnyre kovojančios komandos šią savaitę pradės pirmojo etapo antrąjį ratą. Per pirmąjį ratą niekam nepavyko išvengti pralaimėjimo, o tarp lyderių, iškovojusių po keturias pergales, žengia ekipos, kuriose žaidžia Mantas Kalnietis ir Rokas Giedraitis. Labai arti tarpinio tikslo – kelialapio į „Top 16“ etapą – atsidūrė ir vienintelis šiame turnyre rungtyniaujantis Lietuvos klubas Vilniaus „Rytas“. 

 Europos taurės pirmasis etapas įpusėjo, komandos artėja link savo tikslų.<br> Lrytas.lt montažas
 Europos taurės pirmasis etapas įpusėjo, komandos artėja link savo tikslų.<br> Lrytas.lt montažas
Mantas Kalnietis solidžiai žaidžia su ASVEL komanda.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Mantas Kalnietis solidžiai žaidžia su ASVEL komanda.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 5, 2018, 5:36 PM

Vilniečiai. Vilniaus komandai pirmasis ratas nebuvo nei geras, nei blogas. „Rytas“ laimėjo daugiau nei pusę rungtynių – trejas iš penkerių – ir įkėlė vieną koją į kitą etapą, tačiau dauguma varžovų D grupėje nėra stiprūs, todėl Lietuvos vicečempionams neturėjo kilti didelių problemų. 

Kita vertus, „Rytas“ patyrė vieną labai skaudžią nesėkmę – namie pralaimėjo pilkai Vokietijos lygos vidutiniokei Frankfurto „Skyliners“ komandai. 

Vilniečių treneris Dainius Adomaitis galėjo pasiteisinti, kad keliuose mačuose jam labai trūko susižeidusio pagrindinio įžaidėjo Chriso Kramerio, o sezonui jau prasidėjus pakviestas dar vienas amerikietis Manny Harrisas tapo dideliu nusivylimu ir komandos nesustiprino. 

„Galvojame tik apie kitas rungtynes. Negalime žiūrėti toli į ateitį, nes sezono pradžioje turėjome daug problemų dėl traumų. Dabar mums svarbiausia, kad visi krepšininkai būtų sveiki ir galėtų žaisti“, - kodėl ne viskas klostosi sklandžiai, aiškino D.Adomaitis. 

Indėlis. Sezono pradžioje gana aiškūs „Ryto“ lyderiai buvo du naujokai iš JAV. Dominique‘as Suttonas pirmajame rate įmesdavo 13,8 taško, atkovodavo 5,8 kamuolio ir išprovokuodavo 4,4 pražangos, D.J.Seeley pelnydavo 11,6 taško ir atlikdavo 3 rezultatyvius perdavimus. 

Naudingai žaidė ir du prieš šį sezoną į Vilnių grįžę Lietuvos rinktinės krepšininkai. Eimantas Bendžius prie komandos puolimo prisidėdavo 9,8 taško, Evaldas Kairys – 9,4 taško ir 5,2 atkovoto kamuolio. E.Kairys pagal dvitaškių taiklumą (72,4 proc.) turnyre užima pirmąją vietą. 

Vis dėlto ryškiausias „Ryto“ spindulys buvo 18-metis Deividas Sirvydis. Treneris D.Adomaitis per pirmąsias rungtynes jaunojo puolėjo net nepakėlė nuo atsarginių suolo, bet per kitus mačus drąsiai žaidęs D.Sirvydis pastūmė į šalį labiau patyrusius komandos draugus ir pelnydavo 9,8 taško. 

Kol kas lyg ne savo kailyje jaučiasi traumos pristabdytas Ch.Krameris, kuris pelno vidutiniškai 5 taškus ir atlieka 4 rezultatyvius perdavimus (praėjusį sezoną jo vidurkiai buvo 11,4 taško ir 7,4 rezultatyvaus perdavimo). Savęs neatranda ir du praėjusio sezono viduryje į Vilnių persikėlę buvę Klaipėdos „Neptūno“ žaidėjai. Arnas Butkevičius pirmajame rate pataikė tik 37 proc. metimų (pelnydavo 5,6 taško), Mindaugas Girdžiūnas – 34,5 proc. metimų (pelnydavo 6,6 taško). 

Lyderiai. Per pirmąjį ratą nė viena komanda nelaimėjo visų penkerių rungtynių. Grupių lyderėmis tapo po keturias pergales iškovojusios Belgrado „Crvena Zvezda“, „Monaco“ (A grupė), Berlyno ALBA, Krasnodaro „Lokomotiv“ (B grupė), Vilerbano ASVEL, „Valencia“ (C grupė), Kazanės „Uniks“ ir Malagos „Unicaja“ (D grupė). 

Įdomu, kad vienas Europos taurės lyderių „Lokomotiv“ praėjusį savaitgalį atleido trenerį Sašą Obradovičių. Krasnodaro klubo vadovus supykdė Vieningoje lygoje patirtas pralaimėjimas Donaldo Kairio treniruojamai Talino „Kalev-Cramo“ komandai. 
D grupėje, kurioje žaidžia „Rytas“, intrigos liko mažai, nes tarp pirmojo ketverto ir dviejų autsaiderių jau atsirado didelis tarpas.

Paskui lyderius „Uniks“ ir „Unicaja“ klubus rikiuojasi po tris pergales iškovoję „Rytas“ ir „Skyliners“, o dvi paskutinės ekipos atsiliko: Baro „Mornar“ turi vieną tašką, Turino „Fiat“ – nė vieno. „Fiat“ yra vienintelė nė sykio nelaimėjusi Europos taurės komanda. 

Į „Top 16“ etapą pateks po keturias geriausias grupių komandas. 

Legionieriai. Tarp Europos taurės lyderių yra du klubai, kuriuose sėkmingai žaidžia Lietuvos rinktinės krepšininkai. Mantas Kalnietis šį rudenį svariai prisideda prie ASVEL, Rokas Giedraitis – prie ALBA pergalių. 

M.Kalnietis ir R.Giedraitis kol kas žaidžia naudingiausiai tarp visų Europos taurės lietuvių. Jiedu pelno vidutiniškai po 14 taškų ir rezultatyviausių turnyro krepšininkų sąraše dalijasi 24-ąją vietą. Be to, M.Kalnietis yra penktas pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 7) ir naudingumo balus (vid. 18,4), R.Giedraitis – antras pagal perimtus kamuolius (vid. 2,6) ir aštuntas pagal naudingumo balus (vid. 17,8). 

Daug sunkesnėje padėtyje prieš antrąjį ratą atsidūrė Gdynės „Arka“, kurioje žaidžia Deividas Dulkys. Lenkijos komanda laimėjo tik kartą ir B grupėje užima paskutinę šeštąją vietą. D.Dulkys pelno vidutiniškai 5 taškus. 

Grupių lentelės

A grupė: „Crvena Zvezda“ ir „Monaco“ – po 4, „MoraBanc“, „Galatasaray“ ir „ratiopharm“ – po 2, „Germani“ – 1. 

B grupė: ALBA ir „Lokomotiv“ – po 4, „Cedevita“, CSP ir „Tofaş“ – po 2, „Arka“ – 1. 

C grupė: ASVEL ir „Valencia“ – po 4, „Zenit“ – 3, „Turk Telekom“ – 2, „Partizan“ ir „Dolomiti Energia“ – po 1. 

D grupė: „Uniks“ ir „Unicaja“ – po 4, „Rytas“ ir „Skyliners“ – po 3, „Mornar“ – 1, „Fiat“ – 0. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.