EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ nepasirinkęs „Ryto“ naujokas bandys spręsti sostinės klubo bėdas

Po skaudaus pralaimėjimo Malagoje, Vilniaus „Ryto“ komanda suskubo stiprintis. Ketvirtadienį Lietuvos vicečempionai oficialiai pranešė, kad pildosi 32-ejų Kroatijos nacionalinės rinktinės žaidėju Roku Stipčevičiumi.

R.Stipčevičius žais Vilniuje.<br>FIBA nuotr.
R.Stipčevičius žais Vilniuje.<br>FIBA nuotr.
R.Stipčevičius žais Vilniuje.<br>FIBA nuotr.
R.Stipčevičius žais Vilniuje.<br>FIBA nuotr.
R.Stipčevičius žais Vilniuje.<br>FIBA nuotr.
R.Stipčevičius žais Vilniuje.<br>FIBA nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 8, 2018, 4:07 PM, atnaujinta Nov 8, 2018, 5:57 PM

186 centimetrų R.Stipčevičius į Vilnių atvyksta šį sezoną rungtyniavęs tik Kroatijos rinktinėje, o pastaruosius trejus metus krepšininkas atstovavo Sasario „Dinamo“ ekipai.

„Tai yra įžaidėjas, kuris turi sukaupęs didelę patirtį. Jis nemažai žaidęs nacionalinėje rinktinėje ir pasižymi geru tritaškių pataikymu bei kibia gynyba, – apie naujoką pasakojo „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis. – Jis gali organizuoti atakas bei pats jas užbaigti. Renkant informaciją teko girdėti, jog tai yra kovotojas, kuriam svarbiausia pergalė.“

Kroatijos Zadaro mieste gimęs sportininkas savo profesionalo karjerą pradėjo vietos „Zadar“ krepšinio klube. Iki 2010 metų čia rungtyniavęs gynėjas vėliau nusprendė persikelti į kitą komandą. Tuo metu R.Stipčevičių aktyviai bandė prisivilioti du klubai: Zagrebo „Cibona“ ir Kauno „Žalgiris“. Tačiau kroatas pasirinko toliau žaisti gimtinėje ir atmetė žalgiriečių pasiūlymą.

Tą vasarą viešumoje buvo pasirodžiusios kalbos, kad tuomet dar 24-erių žaidėją norėjo matyti ir Vilniaus „Rytas“.

Persikėlęs į „Ciboną“ R.Stipčevičius debiutavo Eurolygoje. 2010-2011 metų sezone vidutiniškai gynėjas pelnydavo 9,3 taško ir atlikdavo 4,1 rezultatyvaus perdavimo.

Kroatas per savo karjerą dar du kartus žaidė Eurolygos klubuose – 2012 metais italų Milano „Olimpia“ komandoje, o 2015-2016 metų sezone - kitoje šios šalies ekipoje Sasario „Dinamo“.

Būtent šiame klube pastaraisiais metais ir žaidė R.Stipčevičius.

Šio žaidėjo ir Lietuvos keliai buvo dar kartą susikirtę visai neseniai. Lietuvos rinktinė rugsėjo mėnesį pasaulio čempionato atrankos rungtynėse žaidė išvykoje su Kroatijos nacionaline komanda, kurios sudėtyje buvo ir R.Stipčevičius.

Vis gi ši dvikova gynėjui susiklostė itin nesėkmingai. Lietuviai po dramatiškos kovos 84:83 įveikė kroatus, tačiau R.Stipčevičius per beveik 17 žaidimo minučių taškų nepelnė ir pasižymėjo tik dviem atkovotais kamuoliais bei vienu rezultatyviu perdavimu.

Panašu, kad naujam Vilniaus „Ryto“ naujokui bus patikėtas pagrindinio įžaidėjo vaidmuo. Kol kas nėra aišku kada pilnu pajėgumu žaisti galės kapitonas Chrisas Krameris, Margiris Normantas po kojos operacijos į aikštę grįš tik po naujųjų metų, o Mindaugas Girdžiūnas ir D.J.Seeley nėra tikri žaidimo kūrėjai.

Naujoką greičiausiai bus galima išvysi jau šį savaitgalį LKL rungtynėse su Prienų „Skycop“ komanda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.