EUROLYGA 2023

M. Kuzminskui – aštrūs italų kirčiai: pasigenda dingusio talento

Nuo žaidimo iki NBA lygoje su geriausiais pasaulio krepšininkais iki beviltiškų rungtynių namuose su Maskvos CSKA. Tokį kelią vos per pusantrų metų nuėjo Mindaugas Kuzminskas.

M.Kuzminskui košmariškai susiklostė rungtynės su CSKA.<br>LR archyvo nuotr.
M.Kuzminskui košmariškai susiklostė rungtynės su CSKA.<br>LR archyvo nuotr.
M.Kuzminskui košmariškai susiklostė rungtynės su CSKA.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Kuzminskui košmariškai susiklostė rungtynės su CSKA.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Kuzminskui košmariškai susiklostė rungtynės su CSKA.<br>„Olimpiamilano.com“ nuotr.
M.Kuzminskui košmariškai susiklostė rungtynės su CSKA.<br>„Olimpiamilano.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 9, 2018, 12:12 PM, atnaujinta Nov 9, 2018, 12:19 PM

Dienos maču buvo laikyta Milano „Olimpia“ su M.Kuzminsku bei Artūru Gudaičiu akistata su rusų Maskvos CSKA superklubu. Italai darė viską, kad priverstų kapituliuoti Milane maskviečius, tačiau krito 85:90 (21:16, 20:24, 25:23, 19:27).

Deja, bet 29-erių Lietuvos rinktinės žaidėjo ketvirtadienio Eurolygos rungtynės tapo labai blankiomis. M.Kuzminskas surinko -11 naudingumo balų, prametė visus tris metimus, keturis kartus prasižengė bei dar tris kartus suklydo.

Lietuvis per rungtynes taip ir nesugebėjo atlikti jokio teigiamo veiksmo: nei rezultatyvaus perdavimo, nei atkovoto kamuolio, nei pelnytų taškų. 

M.Kuzminsko statistika šiame sezone Eurolygoje nežiba. Lietuvis kol kas renka vidutiniškai 6 taškus ir 5,2 naudingumo balo. Nenuostabu, kad po pralaimėtų rungtynių CSKA komandai M.Kuzminskui kliuvo kritikos lavina Italijos žiniasklaidoje.

„Per 13 žaidimo minučių 4 pražangos ir trys netaiklūs metimai – prasta diena krepšininkui iš Lietuvos“, – konstatavo italų naujienų tinklalapis basketissimo.com, kuris M.Kuzminskui skyrė prasčiausią įvertinimą iš visos komandos – 4,5 balo.

Realolimpiamilano.com tinklalapis taip pat nepasigailėjo lietuvio ir skyrė prasčiausią įvertinimą: „Komanda būdama su juo aikštėje pelnė net 16 taškų mažiau nei varžovai. Lietuvis nebėra pavojingas ir iš trijų taškų zonos.“

Mažo to, lietuvis dar atsidūrė viena iš gražiausių Eurolygos šeštojo turo epizodų centre, kuomet jo bandymą įdėti blokavo CSKA aukštaūgis Kyle'as Hinesas.

Tie patys tinklalapiai kitam lietuviai A. Gudaičiui skyrė geriausius balus komandoje. Vidurio puolėjas rungtynėse per 24 minutes pelnė 16 taškų, atkovojo 7 kamuolius bei surinko 21 naudingumo balą.

Kol kas Milano „Olimpia“ su 4 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais rikiuojasi ketvirtoje vietoje Eurolygoje. Tiesa, penktadienį bus sužaisti 4 susitikimai. Artimiausias Eurolygos rungtynes Milano komanda žais lapkričio 15 dieną išvykoje su Stambulo „Darussafaka“ komanda. Lapkričio 29 dieną A.Gudaitis ir M.Kuzminskas lankysis Kaune, kur žais su „Žalgiriu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.