EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai. L. Lekavičiaus specializacija, A. Kavaliausko ritmas ir M. Kuzminsko košmaras

Eurolygos šeštajame ture Lukas Lekavičius, Artūras Gudaitis ir Antanas Kavaliauskas pasiekė asmeninius sezono rezultatyvumo rekordus. Vis dėlto pakelta galva aikštę paliko ne visi Lietuvos krepšininkai – A.Gudaitis ir jo komandos draugai iš Milano „Olimpia“ turėjo pripažinti varžovų pranašumą.

Lukas Lekavičius svariai prisidėjo prie savo komandos pergalės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lukas Lekavičius svariai prisidėjo prie savo komandos pergalės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Artūras Gudaitis pelnė 16 taškų.<br>euroleague.net nuotr.
Artūras Gudaitis pelnė 16 taškų.<br>euroleague.net nuotr.
 Lietuvių statistika Eurolygoje.
 Lietuvių statistika Eurolygoje.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 10, 2018, 7:48 AM

Tuo tarpu Kauno „Žalgiris“ pranoko dar nė sykio nelaimėjusią Podgoricos „Budućnost“ komandą, o L.Lekavičius padėjo Atėnų „Panathinaikos“ triumfuoti Graikijos superklubų mūšyje.

„Žalgiris“

Šiek tiek apsnūdęs ir aukštos pavaros neįjungęs Kauno „Žalgiris“ penktadienį tik kartą trečiajame kėlinyje leido varžovams persverti rezultatą, bet tuoj pat susikaupė ir išvykoje įtikinamai nugalėjo Adrijos lygos čempionę Podgoricos „Budućnost“ komandą 72:60.

Šeši Lietuvos krepšininkai pelnė mažiau nei pusę komandos taškų – 33 iš 72. Puldamas efektyviausiai žaidė Antanas Kavaliauskas, įmetęs 12 taškų. Edgaras Ulanovas prie pergalės pridėjo 8 taškus, Paulius Jankūnas – 7, Marius Grigonis ir Artūras Milaknis – po 3, o Laurynas Birutis žaidė tik 2,5 min. ir nė karto nemetė į krepšį.

A.Milaknis dažnai svaidė iš toli, bet pataikė tik 1 iš 6 tritaškių. Nė karto iš trijų bandymų tolimo metimo nepataikė E.Ulanovas.

P.Jankūnas visus 7 taškus pelnė iki pirmojo keitimo 7-ąją min. Per kitus kėlinius įkyrius dubens skausmus kenčiantis puolėjas žaidė labai trumpai ir nė karto nebemetė į krepšį.

„Budućnost“ ekipoje žaidė šeši juodkalniečiai. Jie pelnė 14 taškų.

Kitą penktadienį „Žalgiris“ namie žais su „Barcelona“. Katalonijos klubas šią savaitę svečiavosi Rusijoje ir įveikė „Chimki“ komandą 87:80.

Šiuo metu aukštesnėje lentelės eilutėje įrašytas „Barcelona“ pavadinimas. Barselonos komanda per šešis turus iškovojo 4 pergales, Kauno klubas – 3.

Legionieriai

Atėnų „Panathinaikos“ penktadienį savo aikštėje žaidė svarbiausias rudens rungtynes su amžinu varžovu Pirėjo „Olympiakos“ klubu ir šventė pergalę 93:80. Svarbia pergalės dalimi tapo net 17 taškų pelniusio Luko Lekavičiaus žaidimas.

Milano „Olimpia“ ketvirtadienį per rungtynes su Maskvos CSKA klubu ėjo pergalės keliu ir trečiojo kėlinio viduryje pirmavo 13 taškų skirtumu (64:51). Vis dėlto pabaigti darbo nepavyko ir Italijos čempionai namie pripažino varžovų pranašumą 85:90. Vienas rezultatyviausių „Olimpia“ žaidėjų buvo 16 taškų įmetęs Artūras Gudaitis. Tuo tarpu jo komandos draugas Mindaugas Kuzminskas aikštę paliko nė karto nepataikęs į krepšį.

Be traumuoto Tado Sedekerskio žaidžianti Vitorijos „Baskonia“ penktadienį namie pralaimėjo Stambulo „Fenerbahçe“ klubui 72:74.

„Olimpia“ ir „Panathinaikos“ iškovojo po 4 pergales, „Baskonia“ – 2.

Savaitės lietuviai

Antanas Kavaliauskas („Žalgiris“). Kauno komandos vidurio puolėjas gerai stumdėsi po krepšiu, pataikė iš vidutinio nuotolio, rinko vidutiniškai po tašką per minutę ir pagerino asmeninį sezono rezultatyvumo rekordą. Savoje baudos aikštelėje Aleno Omičiaus problemos neišsprendęs ir net varžovų antrajam vidurio puolėjui Filipui Barovičiui kelias dvikovas pralaimėjęs, bet idealiai pataikęs A.Kavaliauskas per 12 min. pelnė 12 taškų (4/4 dvitaškių, 4/4 baudų) ir atkovojo 5 kamuolius. Jo sezono vidurkiai pakilo iki 5 taškų ir 2,2 atkovoto kamuolio.

Lukas Lekavičius („Panathinaikos“). L.Lekavičius antrojo kėlinio viduryje vieną po kitos laimėjo kelias mikrodvikovas su jį dengusiu Vasiliu Spanouliu ir per trumpą atkarpą pelnė 7 taškus. Paskui „Panathinaikos“ gynėjas perlenkė lazdą: pradėjo piktnaudžiauti individualiais veiksmais ir sužlugdė kelias komandos atakas. Vis dėlto treneriui Xavierui Pascualiui patiko lietuvio nusiteikimas, todėl leido žaisti L.Lekavičiui, o krepšininkas už tai atsidėkojo per ketvirtąjį kėlinį pelnydamas net 10 taškų. Iš viso gynėjas žaidė 21 min. ir pelnė 17 taškų (4/6 dvitaškių, 3/7 tritaškių). Jis buvo rezultatyviausias Atėnų komandoje ir pasiekė asmeninį sezono rekordą. Įdomu, kad praėjusio sezono asmeninį rekordą (14 taškų) L.Lekavičius irgi pasiekė per rungtynes su „Olympiakos“. Šį sezoną jis pelno vidutiniškai 7,3 taško ir pataikė net 59,3 proc. metimų.

Artūras Gudaitis („Olimpia“). A.Gudaitis per rungtynes su CSKA komanda žaidė 24 min., pelnė 16 taškų (5/8 dvitaškių, 6/9 baudų), atkovojo 7 kamuolius ir išprovokavo 7 pražangas. Vis dėlto asmeninį sezono rezultatyvumo rekordą pasiekęs „Olimpia“ vidurio puolėjas šįkart žaidė žemiau galimybių. Puldamas jis varžovus pranoko tik pirmoje rungtynių pusėje (iki pertraukos įmetė 12 taškų), o gindamasis neapsaugojo savo baudos aikštelės nuo žemesnių Maskvos ekipos žaidėjų prasiveržimų, kurie pernelyg dažnai baigdavosi taikliais metimais į Milano komandos krepšį. A.Gudaičio vidurkiai yra 12,8 taško, 7,2 atkovoto kamuolio ir 5,5 išprovokuotos pražangos.

Savaitės nusivylimas

Mindaugas Kuzminskas („Olimpia“). M.Kuzminsko žaidimas ketvirtadienį buvo lyg baisiausias košmaras. Puldamas jis dažniausiai tiesiog stoviniavo, o ginantis vos ne vienintelis puolėjo veiksmas buvo griebti greitesniam varžovui už rankos. M.Kuzminskas per 13,5 min. nė karto nepataikė į krepšį (0/2 dvitaškių, 0/1 tritaškio), padarė 3 klaidas ir 4 kartus prasižengė. Per 20 rungtynių, kuriose lietuvis Eurolygoje atstovavo „Olimpia“, jis pirmą kartą nepelnė nė taško. Šį sezoną M.Kuzminsko vidurkis yra 6 taškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.