EUROLYGA 2023

„Ryto“ įžaidėjas M. Girdžiūnas nesistebi: „Blogai sužaisti kėliniai jau tampa problema“

Dar vienos banguotos Vilniaus „Ryto“ rungtynės vainikuotos gedulo vainiku: namuose nusileista Europos taurės turnyro D grupės mače nusileista Kazanės „Uniks“ krepšininkams 81:87 (18:18, 25:17, 15:24, 23:28).

 Mindaugas Girdžiūnas įsitikinęs, kad komanda atsities ir vėl žengs pergalių keliu<br>T.Bauro nuotr.
 Mindaugas Girdžiūnas įsitikinęs, kad komanda atsities ir vėl žengs pergalių keliu<br>T.Bauro nuotr.
 Mindaugas Girdžiūnas įsitikinęs, kad komanda atsities ir vėl žengs pergalių keliu<br>T.Bauro nuotr.
 Mindaugas Girdžiūnas įsitikinęs, kad komanda atsities ir vėl žengs pergalių keliu<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 13, 2018, 10:02 PM, atnaujinta Nov 13, 2018, 10:17 PM

Sostinės ekipa į duobę krito trečiojo ketvirčio metu, kuomet puikią atkarpą sužaidė varžovų aukštaūgis Maurice’as Ndouras. Atsiradusių spragų po krepšiu negalėję kamšyti vilniečiai iššvaistė turėtą aštuonių taškų (43:35) pranašumą.

Ketvirtojo kėlinio metu gaiviu oro gurkšnio „Ryto“ ekipoje tapo Mindaugas Girdžiūnas. Gynėjas tik pasirodęs po keitimo smeigė tritaškį iš aikštės kampo ir išlygino rezultatą – 72:72. Kitoje atakoje sekė dar vienas sėkmingas M.Girdžiūno epizodas, gynyboje išprovokuota varžovų pražangą puolime.

Likus beveik trims minutėms iki ketvirtojo kėlinio pabaigos Dainius Adomaitis pakeitė lietuvį, o jau sekančioje atakoje „Uniks“ įžaidėjas Pierria Henry smeigė tritaškį bei padidino „Ryto“ atsilikimą iki 5 taškų (75:80). Lemiamu metu klydę vilniečiai nesugebėjo sugrįžti į rungtynes ir turėjo pripažinti varžovų iš Rusijos pranašumą.

P.Henry kandatūra dar šią vasarą domėjosi ir Kauno „Žalgirio“ klubas, tačiau vėliau derybos nutrūko, o kauniečiai sudarė sutartį su kitu amerikiečiu Nathanu Woltersu.

P.Henry rungtynėse prieš „Rytą“ buvo naudingiausias savo komandoje ir surinko 25 naudingumo balus.

Paskutines tris rungtynes Europos taurėje dviženklį taškų skaičių renkantis M.Girdžiūnas teigė, jog prieš rungtynes komanda neakcentavo gynybos prieš P.Henry.

„Ruošiamės žaisti prieš visą komandą. Didesnį dėmesį skyrėme Jamaro Smitho gynybai ties tritaškio linija, bet akcentavome jų komandinį žaidimą“, – atskleidė M.Girdžiūnas.

Lietuvis aikštėje praleido 23 minutes per kurias pelnė 11 taškų bei surinko 11 naudingumo balų. Tačiau po rungtynių M.Girdžiūnas vardino ne vieną komandos problemą lėmusią pralaimėjimą.

„Laikėmės rungtynėse iki pat galo, turėjome ir persvarą, bet nesugebėjome jos išlaikyti. Ketvirtajame kėlinyje neišnaudojome pražangų, galėjome subauduoti varžovus, bet to nepadarėme. Nesudirbome ir gynyboje vienas prieš viena. Lemiamais momentais padarėme per daug klaidų.“

– Ketvirtajame kėlinyje Errickas Mccollumas darė, ką norėjo. Kodėl nepavyko jo sustabdyti?

– Jis tikrai geras žaidėjas, tai buvo mūsų klaidų gynyboje pasekmė. Tikrai galėjome jį stabdyti pražangomis, o jis paprasčiausiai metė taškus su pavėluotomis pražangomis.

– Trečiajame kėlinyje, kaip jau tampa įprasta, vėl kritote į duobę: pralaimėjote atkarpą 10:23. Kas nutiko šį kartą? Juk ir Kazanėje antrą kėlinį nusileidote 12:22.

– Sunku ir paaiškinti. Atrodo rūbinėje per ilgąją pertrauką kalbėjome, jog reikia gerai pradėti trečiąjį kėlinį, bet tai tampa problema. Tikiuosi ateityje tai pavyks išgyvendinti.

– Kitą savaitę laukia svarbi dvikova Vokietijoje, kuri lems ar reguliarųjį sezoną baigsite ketvirtoje, ar trečioje vietoje. Ar jau galvojate apie laukiančią akistatą?

– Dabar pirmiausiai galvosime apie LKL rungtynes su Klaipėdos „Neptūnu“, o po to, jau aišku žiūrėsime, ką galime padaryti prieš Frankfurto „Skyliners“. Ir stengsimės tas pergales pasiimti. Tikiuosi viskas bus gerai.

– Kaip vertinate Roko Stipcevičiaus įsiliejimą į komandą?

– Tikrai matosi, jog žaidėjas yra patyręs. Priima gerus sprendimus, emocingas, o komandai tai tik į naudą. Labai džiaugiamės, jog jis papildė mus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.