EUROLYGA 2023

Po V. Putino sprendimo – sąmyšis Rusijoje: atsigręžė į lietuvių pavyzdį

Kiek daugiau nei prieš savaitę, Rusijos prezidentas Valdimiras Putinas suteikė šalies pilietybę Maskvos CSKA krepšininkui Joeliui Bolomboy. 2016 metų NBA naujokų biržos 52-asis šaukimas 24-erų 206 cm ūgio puolėjas jau sulaukė ir Rusijos nacionalinės rinktinės trenerio kvietimo.

 Rusijoje vyko aršios diskusijos dėl pilietybės suteikimo CSKA žaidėjui.<br> Lrytas.lt montažas
 Rusijoje vyko aršios diskusijos dėl pilietybės suteikimo CSKA žaidėjui.<br> Lrytas.lt montažas
Sergejus Tarakanovas prisiminė lietuvius kaip pavyzdį.<br>cskabasket.com
Sergejus Tarakanovas prisiminė lietuvius kaip pavyzdį.<br>cskabasket.com
Joeli Bolomboy'us nuo šiol galės vadinti save Rusijos piliečiu.  <br>cskabasket.com
Joeli Bolomboy'us nuo šiol galės vadinti save Rusijos piliečiu.  <br>cskabasket.com
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-11-23 16:50, atnaujinta 2018-11-23 16:59

Tačiau tokie sprendimai šalyje patinka toli gražu ne visiems. Kauno „Žalgirio“ varžovų Eurolygoje Maskvos srities „Chimki“ komandos lyderis Aleksejus Švedas nebuvo patenkintas, sulaukus tokio pastiprinimo nacionalinėje komandoje.

„Aš nesuprantu, kas per pastiprinimas Rusijos rinktinei. Nors, mes, žaidėjai ir buvome apklausti, bet pati federacija pasielgė pagal save. Tad geriau jos ir klauskite, o ne mūsų“, – bendraudmas su sport-express.ru žurnalistais kalbėjo A.Švedas.

Po kilusios sąmyšio savo nuomonę išreiškė ir Seulo olimpinis čempionas Sergejus Tarakanovas. 60-metis krepšinio specialistas stebėjosi tokiais A.Švedo pareiškimais.

„Kodėl jis puola žaidėją, su kuriuo dar net nespėjo kartu sužaisti. Žinoma, jis turi teisė išsakyti savo nuomonę. Aš ir pats esu prieš JAV krepšininkų natūralizavimą, tačiau su J.Bolomboy yra kitokia situacija. Juk jo mama – rusė“, – situaciją paaiškino olimpinis čempionas.

Toliau kalbėdamas apie pilietybės keitimus, S.Tarakanovas kaip pavyzdį paminėjo ir lietuvius.

„Pasikartosiu, esu prieš pilietybės suteikimą žaidėjams, kurie su šalimi neturi nieko bendro. Pavyzdžiui, Johnas Robertas Holdenas net nemokėjo rusiškai kalbėti, bet jam gali atleisti dėl to auksinio metimo 2007 metų Europos čempionato finale.

Mažos valstybės, kaip Slovėnija ar Gruzija, nesidrovi dalinti pilietybes kitiems, tik Baltijos šalys nuo to susilaiko. Jie didžiuojasi savo krepšiniu. Manau, kad lietuviai niekada nesuteiks pilietybės kitataučiui, jei jis neturės jokių ryšių su šalimi“, – konstatavo S.Tarakanovas.

Krepšininkas yra gimęs Ukrainoje, Donecke, o jo mama rusė Tatjana, tėvas kongietis Josephas. Tačiau J.Bolomboy'us Ukrainoje neaugo. Būdamas vos ketverių jis išvyko į JAV. Vasarą aukštaūgis pasirašė sutartį su Maskvos CSKA ekipa, tačiau nežaidė nei Eurolygoje, nei VTB Vieningoje lygoje. Gavęs Rusijos pilietybę jis galės žaisti abiejuose turnyruose.

Trečiadienio CSKA rungtynėse su „Žalgiriu“ J.Bolomboy žaidė 15 minučių ir pelnė 8 taškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.