EUROLYGA 2023

FIBA generaliniu sekretoriumi tapo Graikijos atstovas

Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) nauju generaliniu sekretoriumi penktadienį tapo Graikijos atstovas 38-erių metų teisininkas Andreas Zagklis. Jį vienbalsiai išrinko FIBA Valdyba.

FIBA naujasis generalinis sekretorius Andreas Zagklis.<br>FIBA.com nuotr. 
FIBA naujasis generalinis sekretorius Andreas Zagklis.<br>FIBA.com nuotr. 
FIBA prezidentas Horacio Muratore ir generalinis sekretorius Andreas Zagklis.<br>FIBA.com nuotr. 
FIBA prezidentas Horacio Muratore ir generalinis sekretorius Andreas Zagklis.<br>FIBA.com nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 7, 2018, 7:47 PM, atnaujinta Dec 7, 2018, 8:01 PM

Iki šiol A.Zagklis buvo FIBA Teisės departamento direktorius. Jis FIBA struktūroje pradėjo dirbti 2016 metais, o generalinio sekretoriaus pareigas graikas pradės oficialiai eiti nuo gruodžio 8-osios dienos.

A.Zagklis su krepšiniu yra susijęs pastaruosius 20 metų.

„Esu labai patenkintas, kad mes išsirinkome generalinį sekretorių iš savo pačių komandos. Tai tikrai su krepšiniu susijusi asmenybė. Andreas puikiai pažįsta mūsų organizaciją ir jis yra tinkamas asmuo, tęsti FIBA strategiją, kurią numatė FIBA kongresas.

Mes visi esame tikri, kad jis dės visas savo pastangas tam, kad krepšinis taptų populiariausia sporto šaka pasaulyje“, – graiko išrinkimą komentavo FIBA prezidentas Horacio Muratore.

„Norėčiau padėkoti FIBA Valdybos nariams, kurie išreiškė pasitikėjimą manimi. Mano misija yra aiški – mūsų sporto šakos plėtra visame pasaulyje ir krepšinio bendruomenės suvienijimas. Aš puoselėsiu FIBA vertybes ir gerbsiu turtingą jos istoriją.

FIBA toliau ranka rankon dirbs su nacionalinėmis šalių federacijomis, vystys vyrų ir moterų krepšinio programas olimpiadose, taip pat rems krepšinį vežimėliuose. Šiuolaikinėje konkurencinėje aplinkoje mes būsime modernūs administratoriai, apdairūs prižiūrėtojai ir puikūs renginių organizatoriai. Sieksime pateisinti visos krepšinio šeimos – žaidėjų, klubų, lygų, aistruolių ir rėmėjų – aukštus lūkesčius“, – po rinkimų sakė A.Zagklis.

FIBA generalinio sekretoriaus neturėjo po Patricko Baumanno mirties spalio 13-ąją dieną.

A.Zagklis studijavo teisę Atėnų (Graikija), Salamankos (Ispanija) ir Vakarų Ontario (Kanada) universitetuose, mokėsi Tarptautinės olimpinės akademijos Olimpinių studijų centre ir Harvardo teisės mokykloje (JAV).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.