EUROLYGA 2023

Prieš Eurolygos dvikovą Stambule – Š. Jasikevičiui nerimą keliantį detalė

Jau trečiadienio vakarą Kauno „Žalgirio“ komanda viešės Stambule, kur kausis su Eurolygos autsaidere „Darussafaka“ komanda, o penktadienį namuose priims Tel Avivo „Maccabi“ klubą.

Šarūną Jasikevičių neramina viena detalė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šarūną Jasikevičių neramina viena detalė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šarūną Jasikevičių neramina viena detalė.<br>G.Šiupario nuotr.
Šarūną Jasikevičių neramina viena detalė.<br>G.Šiupario nuotr.
Šarūną Jasikevičių neramina viena detalė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūną Jasikevičių neramina viena detalė.<br>G.Bitvinsko nuotr.
N.Woltersas neišvyko į Stambulą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
N.Woltersas neišvyko į Stambulą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 18, 2018, 9:19 AM

Du mačai ir abu jie prieš turnyro autsaideres. „Darussafaka“ yra iškovojusi vos vieną pergalę ir žengia šešiolikta, o „Maccabi“ su trimis pergalėmis užima keturioliktąją vietą.

Šiuo metu „Žalgiris“ Eurlygoje turi penkias pergales ir septynis pralaimėjimus, tad pasistengs šventinį periodą pasitikti iškovojus dvi pergales iš eilės.

Lietuvos čempionai antradienį išvyko į Stambulą, o komandos treneris Šarūnas Jasikevičius neslėpė, kad laukia dvikova su sunkiai prognozuojamu varžovu.

„Komanda labai pasikeitusi ir dabar labai sunku kažką apie juos pasakyti. Atėjo naujas treneris, su juo žaidė dvejas rungtynes. Matėme, kad liko ir senų derinių, tačiau yra įvedęs keletą naujų. Gynybos sistemos liko daugiau ar mažiau tos pačios.

„Darussafaka“ tikrai atletiška komanda, mėgsta žaisti greitą krepšinį. Kažkiek primena „Bayern“ komandą. Jie Eurolygoje buvo arti nemažai pergalių, bet jų nepasiekė. Šituo klausimu Eurolyga ir yra labai sunki. Laukia tikrai sunkios rungtynės, kaip ir kiekvienos, kuomet žaidi išvykoje“, – prieš kelionę kalbėjo Š.Jasikevičius.

– „Darussafaka“ turi tik vieną pergalę, bet pastarosiose ketveriose rungtynėse pralaimėjo ne didesniu nei 8 taškų skirtumų. Ar galime susidaryti kažkokį įspūdį apie šios komandos pajėgumą?

– Jie visą laiką yra arti pergalės. Dar daug vyksta permainų jų klube: žaidėjai, treneris. Sunku kažką spręsti, tačiau daug rungtynių buvo šalia pergalės. Žiūrint paskutinę dvikovą su Tel Avivo „Maccabi“, tai jie ketvirtajame kėlinyje dar turėjo dviženklę persvarą.

– Kokie pavojingiausi jų žaidėjai?

– Komandoje visi turi savo darbą. Panašiai kaip Miuncheno komandoje. Yra gynėjai, kurie daug atsakomybės prisiima ant savęs ir yra puolėjai, kurie gerai kovoja dėl kamuolių. Tai – Jeremy Evansas, Oguzas Savašas, Michelis Ericas.

Gynėjai gerai spaudžia, tai neramina, kad likus be Nate'o Wolterso gali išmušti mūsų puolimą iš vėžių.

– Kaip atrodo jums gerai pažįstamas latvis Žanis Peinaris?

– Dabar su nauju treneriu mažiau žaidė, tai sunku susidaryti nuomonę. Galbūt atėjus naujokui Jonui Diebleriui sumenko jo rolė komandoje. Iš pradžių jis žaidė tikrai solidžiai, bet sunku pasakyti kaip seksis su nauju treneriu.

– Kokia situacija yra su „Žalgirio“ traumuotais žaidėjais?

– Tokia, kad nelabai gali žaisti. Nate'as ir Paulius pabandė vakar. Aišku, dėl Nate'o žinojome, kad nevyks į Stambulą, o toliau žiūrėsime kaip jie atrodys ketvirtadienį. Taip ir einame iš dienos į dieną.

– Kada jie galėtų grįžti į aikštę?

– Nežinau, prognozuoti negaliu, nebent apie orą.

– Kokia situacija su Antanu Kavaliausku?

– Antanas vakar treniravosi ir tą darė gerai, tai jei nieko keisto nebus, turėtų rytoj žaisti.

Dvikova su „Darussafaka“ komanda trečiadienį prasidės 19 val. 15 min. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.