EUROLYGA 2023

„Žalgiriui“ veriasi puiki galimybė: artimiausia savaitė gali viską pakeisti

Kauno „Žalgirio“ komanda Eurolygoje įlipo į pralaimėjimų duobę, tačiau kovoje dėl aukštesnių pozicijų bei atkrintamųjų dar niekas neprarasta. Ateinančią savaitę atsiveria puiki galimybė pakeisti situaciją į teigiamą pusę.

Žalgiriečiai vis dar turi realius šansus Eurolygoje išsikapstyti iš duobės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žalgiriečiai vis dar turi realius šansus Eurolygoje išsikapstyti iš duobės.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2019, 5:42 PM, atnaujinta Jan 12, 2019, 6:13 PM

Žalgiriečiai šiuo metu įklimpo keturių iš eilės pralaimėjimų liūne ir turnyro lentelėje nusirito į tryliktąją poziciją.

Tačiau situacija dar nėra beviltiška. Reikia tiesiog čiupti pergales bei tikėtis, kad sėkmė nusisuks nuo pagrindinių konkurentų.

„Žalgiriui“ artimiausią savaitę galima palypėti į viršų, jeigu tik namie pavyks nukauti Atėnų „Panathinaikos“ ekipą. Tuomet viskas gali smarkiai pasikeisti.

Tokiu atveju, Graikijos galiūnė būtų pasivyta, mat Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai turėtų aštuonias pergales. Lygiai tiek, kiek dabar jau turi Atėnų klubas.

Galima tikėtis, jog kitą savaitę sėkmės nepagaus ir kiti pagrindiniai konkurentai, kadangi jų lauks labai nelengvi mūšiai. O tai suteikia dar daugiau motyvacijos pasistengti.

Po aštuonias pergales taip pat turinčios Vitorijos „Baskonia“ ir Milano „Olimpia“ žais tarpusavyje, o tai reiškia, kad „Žalgiriui“ įveikus „Panthinaikos“ komandą, pergalėmis būtų susilyginta ir su viena iš šių ekipų.

Jeigu „Žalgiris“ nukaus „Panathinaikos“, Kauno ekipos sirgaliai turėtų laikyti kumščius ir tikėtis, kad „Chimki“ išvykoje nusileis Pirėjo „Olympiakos“ komandai, o „Maccabi“ namuose pralaimės „Barcelona“ klubui. 

Tokiu atveju Maskvos ir Tel Avivo klubai liktų su septyniomis pergalėmis ir viena atsiliktų nuo Lietuvos čempionų.

Džiugi naujiena turėtų būti ta, kad šešias pergales turinti ir į nugarą „Žalgiriui“ kvėpuojanti Las Palmo „Gran Canaria“ žais su turnyro lydere Stambulo „Fenerbahce“.

Ateinanti savaitė bus beprotiškai svarbi. Jeigu „Žalgiris“ namų arenoje švęs pergalę, iki stipriausiųjų aštuntuko dar šiek tiek trūks, tačiau viltys ir tikėjimas, jog žalgiriečiai gali patekti į atkrintamąsias, tikrai atgis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.