EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: plieninis M. Grigonis, užtemdytas A. Gudaitis ir pavėluotos Kalėdos Kaune

Trečiąją 2019 metų savaitę Kauno „Žalgirio“ krepšininkams pagaliau pavyko nutraukti užsitęsusią nesėkmių seriją Eurolygos turnyre. Kad Kauno sirgaliams būtų sugrąžinta gera nuotaika, smarkiai pasistengė ir Marius Grigonis bei Paulius Jankūnas.

M.Grigonis rungtyniavo įspūdingai. <br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Grigonis rungtyniavo įspūdingai. <br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Grigonis rungtyniavo įspūdingai. <br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Grigonis rungtyniavo įspūdingai. <br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Grigonis rungtyniavo įspūdingai. <br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Grigonis rungtyniavo įspūdingai. <br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Grigonis rungtyniavo įspūdingai. <br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Grigonis rungtyniavo įspūdingai. <br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Grigonis rungtyniavo įspūdingai. <br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Grigonis rungtyniavo įspūdingai. <br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Grigonis rungtyniavo įspūdingai. <br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Grigonis rungtyniavo įspūdingai. <br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Milaknis buvo tuščias. <br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Milaknis buvo tuščias. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jan 19, 2019, 10:51 AM, atnaujinta Jan 19, 2019, 1:29 PM

Tuo tarpu Milano „Olimpia“ klubui atstovaujantys lietuviai penktadienį gerai žaidė tik vieną kėlinį.

Kauno „Žalgiriui“ pagaliau atėjo Kalėdos. Lietuvos čempionai penktadienį savo arenoje nugalėjo Atėnų „Panathinaikos“ komandą 82:69 ir nutraukė dar gruodžio pabaigoje pradėtą keturių pralaimėjimų seriją.

Nors 15 140 sirgalių palaikomi kauniečiai labai prastai pradėjo rungtynes ir antrojo kėlinio pradžioje atsiliko dviženkliu skirtumu (16:26), jie dar antrojo kėlinio viduryje persvėrė rezultatą (27:26), o nuo 22-osios min. visą laiką pirmavo ir nepaliko abejonių, jog yra labiau verti laimėti.

Kauno komandoje buvo registruoti šeši amerikiečiai ir šeši lietuviai, tačiau Laurynas Birutis nesulaukė trenerio Šarūno Jasikevičiaus nurodymo eiti į aikštę.

L.Birutis nuo suolo nebuvo pakeltas tik antrą kartą šį sezoną, o pirmasis kartas buvo lapkričio viduryje per Kaune žaistas rungtynes su „Barcelona“.

Du žalgiriečiai Artūras Milaknis ir Rokas Jokubaitis taškų nepelnė, o kiti trys Lietuvos krepšininkai surinko 29 iš 82 komandos taškų: Marius Grigonis – 13, Paulius Jankūnas – 9, Edgaras Ulanovas – 7.

Savo buvusią komandą aplankęs „Panathinaikos“ gynėjas Lukas Lekavičius žaidė 9,5 min. ir pelnė 3 taškus (1/3 tritaškių).

Buvęs žalgirietis visus tris metimus atliko per paskutines 2 min., kai svečiai jau buvo susitaikę su pralaimėjimu, o iki tol Kauno krepšininkai jam nesuteikė nė vienos galimybės veržtis į baudos aikštelę ar atakuoti iš toli.

Kitą savaitę „Žalgiris“ pasimatys su dviem kitais Lietuvos krepšininkais Artūru Gudaičiu ir Mindaugu Kuzminsku, vilkinčiais Miolano „Olimpia“ aprangą. Rungtynės ketvirtadienį vyks Lombardijos sostinėje.

Italijos čempionai šį penktadienį išvykoje pralaimėjo Vitorijos „Baskonia“ komandai 75:80.

A.Gudaitis per 27 min. pelnė 9 taškus (3/8 dvitaškių, 3/4 baudų), atkovojo 5 kamuolius ir išprovokavo vos 2 pražangas (mažiausiai šį sezoną), M.Kuzminskas per 17 min. įmetė 8 taškus (2/5 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 1/2 baudų).

Abu Milano ekipos lietuviai rezultatyviai žaidė tik antrajame kėlinyje, kuriame „Olimpia“ buvo įgijusi 14 taškų persvarą.

Per antrąjį kėlinį M.Kuzminskas surinko visus 8 savo taškus, A.Gudaitis – 7.

Po pertraukos abu Lietuvos krepšininkai pasižymėjo nebent tuo, kad po kiekvieno netaiklaus metimo skėsčiojo rankomis bergždžiai bandydami kaulyti iš teisėjų pražangų varžovams.

A.Gudaitis, kuris po pertraukos abiejose aikštės pusėse pralaimėjo beveik visas dvikovas varžovų vidurio puolėjui Vincent‘ui Poirier (prancūzas pelnė 17 taškų), tik antrą kartą šį sezoną surinko mažiau nei 10 taškų.

„Olimpia“ vidurio puolėjas dar nerezultatyviau žaidė tik per pirmąsias šio sezono rungtynes su „Baskonia“. Tuomet A.Gudaitis pelnė 6 taškus.

Po 19-ojo turo „Žalgiris“ su dar trimis komandomis dalijasi devintąją vietą. Kauno ekipa iškovojo 8 pergales. Tiek pat pergalių yra „Olimpia“, „Panathinaikos“ ir Tel Avivo „Maccabi“ sąskaitose.

Savaitės lietuviai

Marius Grigonis („Žalgiris“). Pirmą sezoną Eurolygoje žaidžiantis gynėjas parodė, kad turi plieninius nervus.

M.Grigonis trečią kartą pateko į Kauno komandos starto penketą, bet jau pirmąją (!) minutę gavo dvi pražangas ir nukulniavo ant atsarginių suolo apmąstyti klaidas.

Apmąstymų minutės nenuėjo veltui – antrajame kėlinyje M.Grigonis, kartu su D.Waltonu, užkūrė „Žalgirio“ puolimo variklį: pataikė tritaškį, kūrė progas aukštaūgiams, erzino varžovus prasiveržimais.

M.Grigonis nenurimo iki finalo sirenos ir per 23 min. pelnė 13 taškų (2/3 dvitaškių, 2/3 tritaškių, 3/3 baudų), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir išprovokavo 6 pražangas.

M.Grigonio sezono vidurkis pakilo iki 7,7 taško. Jis yra rezultatyviausias „Žalgirio“ lietuvis.

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). Nekristi į akis nei varžovams, nei žiūrovams, bet svarbiausią akimirką atsidurti toje vietoje, kurioje esi labiausiai reikalingas. Tą sugeba naudaugelis krepšininkų, o P.Jankūnas yra vienas iš tų nedaugelio, ir penktadienį nežinia kelintą kartą tapo nepastebimu rungtynių didvyriu.

„Žalgirio“ kapitonas išstūmė varžovus iš savo baudos aikštelės, pataikė kelis metimus ir per 16 min. pelnė 9 taškus (3/7 dvitaškių, 3/4 baudų), atkovojo 5 kamuolius bei išprovokavo 4 pražangas.

P.Jankūno vidurkiai yra 6,6 taško, 3,3 atkovoto kamuolio ir 2,8 išprovokuotos pražangos.

Edgaras Ulanovas („Žalgiris“). E.Ulanovas pralaužė ledus 4-ąją min. pelnydamas pirmuosius komandos taškus.

Puolėjui prastokai sekėsi skverbtis į varžovų baudos aikštelę, tačiau jo tritaškis trečiajame kėlinyje privertė Atėnų ekipą praplėsti gynybą ir palikti daugiau erdvės po krepšiu kauniečių aukštaūgiams.

E.Ulanovas žaidė 24 min. ir pelnė 7 taškus (1/2 dvitaškių, 1/4 tritaškių, 2/2 baudų). Jo sezono vidurkis – 6,4 taško.

Savaitės nusivylimas

Artūras Milaknis („Žalgiris“). Iki pertraukos A.Milaknis galėjo nebent būti pavyzdžiu, kaip esant aišktėje tapti visiškai nematomu. Tačiau tai dar nebuvo blogiausia.

Ketvirtajame kėlinyje gynėjas kone viską darė priešingai, negu turėtų daryti: kai reikėjo mesti – atsikratydavo kamuolio, kai reikėjo atlikti perdavimą – verždavosi ir įsirėždavo į varžovų būrį.

Galiausiai A.Milaknis visiškai išvedė iš kantrybės Š.Jasikevičių ir treneris savo numylėtinį pasodino ant suolo.

A.Milaknis žaidė trumpiausiai šį sezoną (16,5 min.), antrą kartą šį sezoną nė karto nemetė iš trijų taškų zonos ir nepelnė nė taško (0/4 dvitaškių).

Įdomu, kad pirmą kartą A.Milaknis iš trijų taškų zonos nemetė ir taškų nepelnė per pirmąsias rungtynes su „Panathinaikos“ (per jas nepataikė nė vieno iš 3 dvitaškių). A.Milaknio vidurkis nukrito iki 6,8 taško.

Savaitės skaičius

3

„Žalgiris“ trečią kartą šį sezoną laimėjo dviženkliu skirtumu.

Tačiau dvi praėjusias dideles pergales Kauno komanda pasiekė išvykose prieš „Anadolu Efes“ (14 taškų skirtumu) ir „Budućnost“ (12 taškų skirtumu), o savo sirgalius dviženkliu laimėjimu nudžiugino pirmą kartą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.