EUROLYGA 2023

Grandininė „Ryto“ komandos problema su legionieriais: tai buvo jau trečias signalas

Kai nesiseka, sėkmę anksčiau ar vėliau vis tiek atrasti galima. Tik vieniems problemas sekasi įveikti daug geriau, nei kitiems. Bet Vilniaus „Ryto“ krepšinio komandos šiuo metu prie laimingųjų priskirti negalima.

 Sostinės klubas šiame sezone problemų turėjo jau su trimis legionieriais.<br> Lrytas.lt koliažas
 Sostinės klubas šiame sezone problemų turėjo jau su trimis legionieriais.<br> Lrytas.lt koliažas
 Sostinės klubą greitai paliko ir legionierius M.Harrisas.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 Sostinės klubą greitai paliko ir legionierius M.Harrisas.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
 M.Farrellas išvyko net neprasidėjus sezonui.<br> Klubo nuotr.
 M.Farrellas išvyko net neprasidėjus sezonui.<br> Klubo nuotr.
D.Suttonas iškėlė ultimatumą: jis arba treneris.<br>G.Šiupario nuotr.
D.Suttonas iškėlė ultimatumą: jis arba treneris.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-01-23 17:56, atnaujinta 2019-01-23 18:13

Ir sunkumus komandoje puikiai atspindi ne tiek rezultatai, kiek komandos sudėties formavimas, kur sostinės klubas šį sezoną paslydo jau net tris kartus.

„Jeigu yra nustatomas blogis, jį reikia rauti su šaknimis pradiniame etape, kol neužaugo“, – keistą „Ryto“ situaciją su garsiai nuskambėjusiu skandalu dėl Dominique Suttono apibūdino krepšinio ekspertas Tomas Pačėsas.

Su tokia T.Pačėso nuomone tiesiog negalima nesutikti. 

32-ejų amerikietis D.Suttonas pajautė tiek laisvės, kad galiausiai net gi drįso pareikšti: „Treneris arba aš“.

Nereikia abejoti, kokį sunkų darbą atlieka ir kiek laiko išeikvoja naujų žaidėjų ieškodami „Ryto“ komandos vadovai ar treneris Dainius Adomaitis.

Tačiau 2018-2019 metų sezone jau buvo net trys signalai, kuriuos komanda gavo po daug vilčių teikusių, tačiau galiausiai dėl vienokios ar kitokios priežasties neįtikusių legionierių.

D.Suttonas nebuvo vienintelė problema. Ji buvo trečioji, tačiau ta, kuri nuskambėjo garsiausiai.

Akivaizdu, kad tokios sumaištys ekipoje pasitikėjimo ir gero mikroklimato nesukuria. O svarbiausia, kad trečias signalas davė aiškų ženklą – problemos dabar yra kur kas gilesnės, nei tik pats ne visada stabilus žaidimas bei rodomi rezultatai.

Skambiai ateina, žaibiškai palieka

D.Suttonas keistais pareiškimais instagrame mėtėsi jau ne vieną kartą, tačiau iki tol, kol „Ryto“ vadovybei trūko kantrybė ir jis buvo suspenduotas.  „Sudie“ tarti teko ir dar dviems kitiems Vilniaus legionieriams. Nors iš pradžių į juos buvo žvelgiama su didelėmis viltimis.

O atsiveikinti reikėjo taip greitai, kad šie, ko gero, net nespėjo pilnai perprasti D.Adomaičio žaidimo schemų.

„Tikimės, kad laikui bėgant jis užaugs į vieną svarbiausių žaidėjų“, – vasaros viduryje apie „Ryto“ naujoką Matta Farrellą džiaugsmingai kalbėjo „Ryto“ sporto direktorius Linas Kleiza.

Ar 22-ejų gynėjas užaugo? Ne. O tiksliau net ir neturėjo daug laiko augti, kadangi net neatėjus pirmosioms Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėms „Rytas“ abipusiu susitarimu išsiskyrė su amerikiečiu.

Keisčiausia tai, kad tikro paaiškinimo, kas nutiko, sirgaliai neišgirdo arba tiesiog negalėjo suprasti, mat aiškinant išsiskyrimo priežastis D.Adomaičio ir L.Kleizos pozicijos skyrėsi kaip diena su naktimi.

Buvęs garsus krepšininkas, pakeitęs sportinę aprangą į vadovo kostiumą, ramiai teigė, kad žaidėjas nėra pasiruošęs rungtyniauti Europoje, o D.Adomaitis netikėtai tuomet drebtelėjo, kad komandą amerikietis paliko dėl šeimyninių problemų.

Kai tokie veikmai nutinka dar prieš sezono pradžią, rodos nėra taip blogai, tačiau problemos ties vienu sostinės legionieriumi nesibaigė. Netrukus trumpai Vilniuje paviešėti teko ir kitam užsieniečiui.

Kai komandą spalio mėnesį netikėtai užklupo traumos, nebuvo kur dėtis. Todėl į Vilnių atkeliavo kitas amerikietis, tik kur kas daugiau patirties turintis 29-erių Manny Harrisas.

Komandos vadovai iš karto buvo pareiškę, kad žaidėjui numatomas vienas pagrindinių vaidmenų komandoje, tačiau viskas į šipulius dužo vos po aštuoniolikos dienų. Legionieriui tiesiog buvo parodytos durys, o L.Kleizai teko raitytis kaip unguriui ant karštos keptuvės: „Su šiuo sprendimu stiprintis rizikavome, tačiau negalėjome žaidėjui suteikti tokios rolės, kokios jis tikėjosi“.

Ar problemos baigėsi? Ne. Problemos su legionieriais ir toliau švytėjo bei tapo net Vilniaus klubo vizitine kortele. 

Liūdna pasaka tęsiasi – kas toliau?

„Kaip aš pasiilgau žaisti Italijoje. Kiekvienose rungtynėse arena – sausakimša, nepaisant to, tu gera ar bloga komanda. Komandos aistruoliai tave palaiko kiekviename mače. Nėra nieko geriau nei rungtyniauti užpildytoje arenoje“, – lapkričio mėnesį instagrame klaviatūra barškino dar vienas sostinės klubo vasaros pirkinys D.Suttonas. 

Tai buvo gilus dūris su aštriu durklu į širdį ištikimiausiems „Ryto“ sirgaliams, mat tokiais žodžiais krepšininkas savotiškai išreiškė nuomonę, jog pasigenda didesnio palaikymo rungtynių metu.

Provokuojančiomis mintimis D.Suttonas dalijosi ir po namuose patirto sutriuškinimo prieš Panevėžio „Lietkabelį“, kurį jis ironiškai įvardijo kaip „puikų šou“.

O kaip kitaip, kai svečiai iš Panevėžio įmontavo į "Ryto" arenos parketą šeimininkus? Juk vilniečiai buvo sutriuškinti 96:75.

O kai D.Suttonas, kuris per šią dvikovą sukrapštė vos 4 taškus, sulaukė didelio pasipiktinimo iš sirgalių, jis suskubo pasidalinti dar viena savo mintimi, kurioje detaliau aiškino situaciją.

„Sirgaliai, neturiu jokių problemų nei su jumis, nei su Vilniaus miestu. Problema – klubo organizacija. Jeigu jūs galėtumėte tiesiog atsisėsti, palaikyti komandą ir neskatinti šitų nesąmonių dėl dalykų, kurių nežinote, aš nuoširdžiai tai įvertinčiau“, – dėstė „Ryto“ legionierius.

Ir galiausiai kalbėdamas su Basketnews.lt portalo žurnaliste Laura Ivaškaite, jis iškėlė ultimatumą: „Komanda yra tokioje padėtyje, kad turi nuspręsti – treneris arba aš“.

Ir panašu, kad „Rytas“ jau nusprendė, kadangi D.Suttonui nedelsiant pradėjo ieškoti naujos komandos.

Liūdna, tačiau tai yra skaudi realybė. Atsisakius D.Suttono komandoje ir vėl bus spragų, kadangi jis buvo vienas svarbiausių žaidėjų – Europos taurėje per 27 minutes rinko po 11,3 taško, atkovojo po 5  kamuolius, atliko po 2,1 rezultatyvaus perdavimo bei rinko 12,9 naudingumo balo.  

Jau trečiasis legionierius davė aiškų signalą ar paprasčiausiai elementarų ženklą – reikia rinktis atidžiau. Tik ar tai įmanoma? 

Sezonas jau peržengęs į antrąją pusę, todėl kiekviena permaina kainuoja vis daugiau. 

Todėl žvelgiant į šio sezono tendencijas ne vienam sirgaliui nerimastingai kyla klausimas – kas toliau?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.