EUROLYGA 2023

Ekspertų nuosprendis: D. Sabonis vertinamas gerokai labiau nei J. Valančiūnas

NBA lygoje reguliariajam sezonui perkopus į antrąją pusę viena didžiausių JAV sporto žiniasklaidos priemonių „Bleacher Report“ sudarė stipriausios pasaulio krepšinio lygos geriausiųjų žaidėjų reitingą, į kurį pateko ir abu lietuviai.

Ekspertai įvertino lietuvius į įtraukė į 100-uką geriausiųjų. <br>Lrytas.lt montažas
Ekspertai įvertino lietuvius į įtraukė į 100-uką geriausiųjų. <br>Lrytas.lt montažas
D.Sabonis reitinge užėmė 44-ąją vietą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Sabonis reitinge užėmė 44-ąją vietą.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ekspertai J.Valančiūnui skyrė 81-ąją vietą.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Ekspertai J.Valančiūnui skyrė 81-ąją vietą.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
J.Hardenas atsidūrė sąrašo viršūnėje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Hardenas atsidūrė sąrašo viršūnėje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Slovėnas reitinge užima 33-ąją vietą.<br>Scanpix nuotr.
 Slovėnas reitinge užima 33-ąją vietą.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 24, 2019, 8:43 PM, atnaujinta Jan 24, 2019, 8:47 PM

Į 100 krepšininkų sąrašą buvau įtraukti tik tie, kurie iki sausio 22 dienos buvo sužaidę bent 500 minučių.

Šiame reitinge ekspertai „Indiana Pacers“ žaidėjui Domantui Saboniui skyrė 44-ąją vietą.

„22-ejų lietuvis yra vienas iš lyderių labiausiai patobulėjusio krepšininko kategorijoje, o aikštėje nusprendė daryti viską – solidžiai gintis, varžovus bausti galingais dėjimais, dalinti perdavimus, kuriais didžiuotis gali ir jo tėtis Arvydas.

Šiame sezone D.Sabonis per 36 minutes renka 21,4 taško, 13,7 atkovoto kamuolio, 4,1 rezultatyvaus perdavimo, 0,9 perimto kamuolio ir 0,7 bloko. Tokia statistika be lietuvio galėjo pasigirti tik dar trys žaidėjai: Kareemas Abdul-Jabbaras 1975-76 metų sezone bei šiemet puikiai rungtyniaajantys graikas Giannis Antetokounmpo ir juodkalnietis Nikola Vucevičius.

Be to, lietuvis atakuoja krepšį 61,7 procentų taiklumu bei sugeba mažai klysti. Užimti aukštesnė vietą sutrukdė tik ribotas jo žaidimo laikas“, – apžvalgoje rašoma apie D.Sabonį.

Tuo tarpu traumą besigydantis „Toronto Raptors“ komandos vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas reitinge atsidūrė 81-oje vietoje.

„Neperšame mainų scenarijaus, tačiau gali būti, kad 26-erių lietuvis geriau atrodytų komandoje, kuri labiau išnaudotų jo privalumus. J.Valančiūnas patobulėjo atakuojant iš trijų taškų zonos, bet šiame sezone iki traumos tai nebuvo išnaudojama.

Mažai tikėtina, kad situacija kardinaliai keisis jam grįžus į aikštę, bet vidurio puolėjas vis tiek lieka naudingas atlikdamas nepastebimus darbus aikštėje“, – teigiama apie J.Valančiūną.

Pirmoje sąrašo vietoje atsidūrė savo rezultatyvumo rekordą pagerinęs „Houston Rockets“ krepšininkas Jamesas Hardenas. Žaidėjas į „New Yor Knicks“ krepšį ketvirtadienį įmetė 61 tašką.

Antrąją vietą užėmė „New Orleans Pelicans“ krepšininkas Anthony Davisas, trečias liko „Los Angeles Lakers“ žvaigždė LeBronas Jamesas, ketvirtas sąraše – graikas Giannis Antetokounmpo, o penketuką užbaigė NBA čempionų „Golden State Warriors“ narys Stephenas Curry.

Ketvirtadienį traumą patyręs D.Sabonio komandos draugas Victoras Oladipo reitinge užima 26-ąją vietą, o „Raptors“ lyderis Kawhi Leonardas rikiuojasi 7-as.

Pripažinimo sulaukė ir „Dallas Mavericks“ naujokas Luka Dončičius. 19-mečiui slovėnui skirta 33-oji vieta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.