EUROLYGA 2023

Lietuvos klubų viražai Čempionų lygoje: „Neptūnas“ dar kabinasi, „Lietkabelis“ – skęsta

Rudens pabaigoje du Graikijos klubai Atėnų AEK ir Patrų „Prometheas“ sumušė Čempionų lygoje žaidžiančias Lietuvos krepšinio komandas. Šią savaitę Panevėžio „Lietkabelis“ ir Klaipėdos „Neptūnas“ sieks revanšo, kuris būtinas norint įgyvendinti europinius tikslus. Tiesa, tikslai jau yra skirtingi: „Neptūnas“ vis dar bando prasibrauti į Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas, „Lietkabelis“ net geriausiu atveju gali nebent pereiti į FIBA Europos taurės atkrintamąsias varžybas.

„Neptūno“ krepšininkai dar turi galimybę žaisti Čempionų lygos atkrintamuosiuose mačuose<br>Championsleague.basketball nuotr.
„Neptūno“ krepšininkai dar turi galimybę žaisti Čempionų lygos atkrintamuosiuose mačuose<br>Championsleague.basketball nuotr.
„Neptūno“ krepšininkai dar turi galimybę žaisti Čempionų lygos atkrintamuosiuose mačuose
„Neptūno“ krepšininkai dar turi galimybę žaisti Čempionų lygos atkrintamuosiuose mačuose
„Neptūno“ krepšininkai dar turi galimybę žaisti Čempionų lygos atkrintamuosiuose mačuose<br>FIBA nuotr.
„Neptūno“ krepšininkai dar turi galimybę žaisti Čempionų lygos atkrintamuosiuose mačuose<br>FIBA nuotr.
„Neptūno“ krepšininkai dar turi galimybę žaisti Čempionų lygos atkrintamuosiuose mačuose<br>G.Šiupario nuotr.
„Neptūno“ krepšininkai dar turi galimybę žaisti Čempionų lygos atkrintamuosiuose mačuose<br>G.Šiupario nuotr.
„Neptūno“ krepšininkai dar turi galimybę žaisti Čempionų lygos atkrintamuosiuose mačuose<br>bcneptunas.lt nuotr.
„Neptūno“ krepšininkai dar turi galimybę žaisti Čempionų lygos atkrintamuosiuose mačuose<br>bcneptunas.lt nuotr.
„Lietkabelio“ kapitono S.Jasaičio pastangų pergalei Prancūzijoje nepakako.<br>FIBA nuotr.
„Lietkabelio“ kapitono S.Jasaičio pastangų pergalei Prancūzijoje nepakako.<br>FIBA nuotr.
„Lietkabelio“ ekipa nepateko į Čempionų lygos kitą etapą<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Lietkabelio“ ekipa nepateko į Čempionų lygos kitą etapą<br>J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
J.Stacevičiaus nuotr.
Atėnų AEK puolėjui J.Mačiuliui (nuotr. kairėje) aikštėje neteks susidurti su „Lietkabelio“ krepšininku V.Kariniausku, kuris nušalintas nuo komandos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Atėnų AEK puolėjui J.Mačiuliui (nuotr. kairėje) aikštėje neteks susidurti su „Lietkabelio“ krepšininku V.Kariniausku, kuris nušalintas nuo komandos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

2019-01-29 16:23

Ar pavyks tą padaryti, daug lems šią savaitę vyksiančios grupės etapo priešpaskutiniojo turo rungtynės. Jose „Lietkabelis“ antradienį namie susitiks su AEK, „Neptūnas“ trečiadienį svečiuose – su „Prometheas“.

Kitą savaitę pirmojo etapo paskutiniajame ture „Neptūnas“ namie žais su Bairoito „medi“, „Lietkabelis“ svečiuose – su „Fuenlabrada“.

Klaipėdiečiai. Kaip sūpuoklėse tai aukštyn, tai žemyn mėtoma Klaipėdos komanda Čempionų lygoje laimėjo lygiai pusę – 6 iš 12 – rungtynių ir tęsia kovą dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas.

Šiuo metu „Neptūnas“ yra už lemtingos linijos, skiriančios keturis pirmaujančius ir keturis atsiliekančius klubus – Kazio Maksvyčio vyrai dalijasi penktąją vietą su užpraėjusią savaitę įveiktu Strasbūro SIG klubu.

Po 6 pergales iškovoję „Neptūnas“ ir SIG bando iš pirmojo ketverto išstumti „Ostende“, Stambulo „Beşiktaş“ (7 pergalės) arba „Prometheas“ (8 pergalės) krepšininkus.

„Neptūnui“ labai nepalanku, kad jis pralaimėjo abejas tarpusavio rungtynes Ostendės komandai. Dėl to netgi yra vienas aritmetinis variantas, pagal kurį klaipėdiečiai nepatektų į atkrintamąsias varžybas net laimėję abejas likusias D grupės rungtynes.

Teoriškai „Neptūnui“ gali užtekti vienos pergalės (jei labai palankiai baigsis konkurentų rungtynės). Kita vertus, yra ir nemalonesnis aritmetinis variantas, pagal kurį pralaimėjimas Patruose jau šią savaitę sunaikintų visas Klaipėdos komandos galimybes.

Kova dėl 2-6 vietų:

„Prometheas“ (8 pergalės) žais namie su „Neptūnu“ ir svečiuose su „Virtus“.

„Beşiktaş“ (7 pergalės) žais namie su „Ostende“ ir svečiuose su „Olimpija“.

„Ostende“ (7 pergalės) žais svečiuose su „Beşiktaş“ ir namie su SIG.

„Neptūnas“ (6 pergalės) žais svečiuose su „Prometheas“ ir namie su „medi“.

SIG (6 pergalės) žais namie su „Virtus“ ir svečiuose su „Ostende“.

D grupės lentelė: „Virtus“ – 9, „Prometheas“ – 8, „Beşiktaş“ – 7, „Ostende“ – 7, „Neptūnas“ – 6, SIG – 6, „medi“ – 4, „Olimpija“ – 1.

Panevėžiečiai. „Lietkabelis“ jau nebegali patekti į Čempionų lygos varžybas, bet C grupėje kovoja dėl penktosios arba šeštosios vietos, suteikiančios teisę pereiti į FIBA Europos taurės turnyrą.

Itin palankiai susiklosčius aplinkybėms, Panevėžio komanda gali nenukristi žemiau šeštosios vietos net ir pralaimėjusi abejas paskutiniąsias rungtynes (jei Fuenlabradoje pralaimėtų mažesniu skirtumu, negu Madrido priemiesčio klubą nugalėjo namie).

O bent viena pergalė būtų labai didelis žingsnis į priekį, nes pagal tarpusavio rungtynių rezultatus „Lietkabelis“ turi pranašumą ir prieš JDA, ir prieš ČEZ.

Kova dėl 5 ir 6 vietų:

„Lietkabelis“ (4 pergalės) žais namie su AEK ir svečiuose su „Fuenlabrada“.

JDA (4 pergalės) žais svečiuose su „Giants“ ir namie su „Hapoel“.

ČEZ (3 pergalės) žais namie su „Fuenlabrada“ ir svečiuose su „Brose“.

„Fuenlabrada“ (3 pergalės) žais svečiuose su ČEZ ir namie su „Lietkabeliu“.

C grupės lentelė: AEK – 10, „Hapoel“ – 10, „Brose“ – 8, „Giants“ – 6, „Lietkabelis“ – 4, JDA – 4, ČEZ – 3, „Fuenlabrada“ – 3.

Varžovai. Graikijos lygoje AEK ir „Prometheas“ nuo sezono pradžios beveik visą laiką žygiuoja koja kojon. Šios komandos per 15 rungtynių iškovojo po 10 pergalių ir dalijasi trečiąją vietą. Tiek pat pergalių pasiekė Salonikų PAOK ir Atėnų „Peristeri“.

Įdomu, kad trečiąją vietą besidalijančios komandos susilygino po praėjusį savaitgalį žaistų 15-ojo turo rungtynių, per kurias kaip tik kovojo tarpusavyje. AEK šeštadienį išvykoje pralaimėjo PAOK ekipai 79:88, o „Prometheas“ sekmadienį irgi svečiuose įveikė „Peristeri“ krepšininkus 86:79.

Graikijos lygoje pirmauja du Eurolygos klubai. Atėnų „Panathinaikos“ ir Pirėjo „Olympiakos“ iškovojo po 14 pergalių, bet „Panathinaikos“ žaidė vieneriomis rungtynėmis mažiau ir dar nėra patyręs nė vieno pralaimėjimo.

Čempionų lygoje geriau žaidžia AEK, kuris iškovojo 10 pergalių ir jau užsitikrino kelialapį į atkrintamąsias varžybas. „Prometheas“ laimėjo 8 kartus ir dar negali būti ramus. PAOK irgi rungtyniauja Čempionų lygoje ir dalijasi trečiąją vietą B grupėje (7 pergalės).

Beje, net komandoms, užsitikrinusioms kelialapius į kitą Čempionų lygos etapą, paskutinės grupių rungtynės bus svarbios. Mat dvi stipriausios kiekvienos grupės komandos įgis aikštės pranašumą aštuntfinalyje, o grupių nugalėtojos – dar ir ketvirtfinalyje.

Kelialapiai. Likus dviem turams iki grupių etapo pabaigos teisę žaisti atkrintamosiose varžybose užsitikrino septynios komandos: Mursijos UCAM, Bandirmos „Banvit“ (A grupė), Lagūnos San Kristobalio „Iberostar“ (B grupė), Atėnų AEK, Jeruzalės „Hapoel“, Bambergo „Brose“ (C grupė) ir Bolonijos „Virtus“ (D grupė).

Geriausiai žaidžia 11 pergalių iškovojusi UCAM, o „Iberostar“, AEK ir „Hapoel“ laimėjo po 10 kartų.

Atėnų AEK

Graikijos lyga. Laimėjo 10 iš 15 rungtynių ir dalijasi trečiąją vietą. Praėjusį šeštadienį svečiuose pralaimėjo Salonikų PAOK 79:88 (J.Mačiulis 20, J.Theodore‘as 15, V.Hunteris 12). Lyderiai: V.Hunteris (12,9 tšk., 6,4 atk.kam.), G.Larentzakis (10,5 tšk., 3,1 rez.perd.), J.Mačiulis (10,3 tšk., 4,5 atk.kam.) ir D.Šakota (9,6 tšk.).

Čempionų lyga. Laimėjo 10 iš 12 rungtynių ir C grupėje dalijasi pirmąją vietą su Jeruzalės „Hapoel“. Pralaimėjimus patyrė žaisdamas namie su „Hapoel“ ir svečiuose su „Brose“. Praėjusią savaitę svečiuose nugalėjo „Fuenlabrada“ 90:82 (V.Hunteris 24, J.Theodore‘as 19, D.Šakota 17, J.Mačiulis 11). Lyderiai: V.Hunteris (18,2 tšk., 7,7 atk.kam.), D.Šakota (12,2 tšk.), G.Larentzakis (10,4 tšk., 3,2 rez.perd.), J.Mačiulis (8,8 tšk., 5,8 atk.kam.) ir M.Griffinas (8,6 tšk.).

Pirmosios rungtynės. Lapkričio viduryje svečiuose „Lietkabelis“ pralaimėjo 59:65 (D.Mavra 10, M.Morrisonas 9/ V.Hunteris 28, G.Larentzakis 12, ... J.Mačiulis 0, 0/6 metimų).

Permainos. Prieš kelias savaites AEK nutraukė sutartis su Xavieru Rathanu-Mayesu (8,5 tšk., 3,6 rez.perd.) ir Tyleriu Robersonu (5,1 tšk.) ir sudarė sutartis su amerikiečiais Delroy Jamesu ir Jordanu Theodore‘u.

Patrų „Prometheas“

Graikijos lyga. Laimėjo 10 iš 15 rungtynių ir dalijasi trečiąją vietą. Praėjusį sekmadienį svečiuose nugalėjo Atėnų „Persiteri“ 86:79 (O.Lypovyj 16, T.Parksas 15, R.Brownas 12). Lyderiai: R.Brownas (12,1 tšk.), O.Lypovyj (9,6 tšk.), L.Kaselakis (9,5 tšk.) ir L.Hallas (9 tšk., 4,2 rez.perd.).

Čempionų lyga. Laimėjo 8 iš 12 rungtynių ir D grupėje užima antrąją vietą (pirmauja 9 rungtynes laimėjęs Bolonijos „Virtus“). Praėjusią savaitę namie nugalėjo Strasbūro SIG 77:64 (N.Gikas 16, L.Hallas 13, T.Meieris ir R.Brownas po 11). Lyderiai: R.Brownas (14,9 tšk.), T.Meieris (12 tšk.), L.Kaselakis (9,9 tšk.), N.Gikas (9,5 tšk., 5,5 rez.perd.) ir O.Lypovyj (8 tšk.).

Pirmosios rungtynės. Lapkričio viduryje namie „Neptūnas“ pralaimėjo 82:83 (T.Delininkaitis 23, J.Grantas 18, K.Weaveris 9/ T.Parksas 18, R.Brownas 16, Ch.Saloustros ir T.Meieris po 12).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.