EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai. A. Gudaičio trauma ir nusivylimu tapęs A. Milaknis

Išvyka į atostogų rojų Kanarų salas nebuvo maloni Milano „Olimpia“ krepšininkui Artūrui Gudaičiui. Nors „Olimpia“ laimėjo Eurolygos rungtynes, jos pagrindinis vidurio puolėjas susižeidė kelį ir iš aikštės buvo išneštas neštuvais. Už komandos draugą teko kovoti Mindaugui Kuzminskui, kuris pasiekė šio Eurolygos sezono be klaidų mestų baudų rekordą.

 Eurolygos lietuviams ši savaitė buvo sunki.<br> G.Bitvinsko nuotr.
 Eurolygos lietuviams ši savaitė buvo sunki.<br> G.Bitvinsko nuotr.
A.Gudaitis patyrė traumą ir nebaigė rungtynių.<br>Twitter.com nuotr.
A.Gudaitis patyrė traumą ir nebaigė rungtynių.<br>Twitter.com nuotr.
A.Gudaitis patyrė traumą ir nebaigė rungtynių.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Gudaitis patyrė traumą ir nebaigė rungtynių.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 A.Milaknis neranda savojo žaidimo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 A.Milaknis neranda savojo žaidimo.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Feb 2, 2019, 9:51 AM, atnaujinta Feb 2, 2019, 9:56 AM

Į kitą Europos kraštą keliavusiems Kauno „Žalgirio“ krepšininkams šis Eurolygos turas buvo nemalonus dėl kitokios priežasties – Lietuvos čempionai, tarp kurių pagyrimo buvo vertas nebent Marius Grigonis, patyrė dar vieną pralaimėjimą.

„Žalgiris“

Rimas Kurtinaitis buvo nesvetingas komandai, kurioje prabėgo geriausi jo krepšininko karjeros metais. Vos prieš pusantros savaitės į Pamaskvį grįžusio R.Kurtinaičio treniruojama „Chimki“ komanda ketvirtadienį tėškė dar vieną antausį Kauno „Žalgiriui“, kurį Mytiščių arenoje nugalėjo 74:64.

Kauno komanda likus žaisti 5 min. dar pirmavo 61:59, bet paskui praleido 15 taškų iš eilės ir paskutinį tritaškį įmetė tik tada, kai niekam nekilo abejonių, kad laimėti nebepavyks.

„Žalgiris“ patyrė šeštąjį pralaimėjimą per pastarąsias septynerias rungtynes. Per šį laikotarpį Lietuvos čempionai tik dvejose rungtynėse pelnė daugiau nei 70 taškų, o kauniečių rezultatyvumo vidurkis per pastaruosius septynis turus yra vos 68,6 taško. Per 14 rungtynių, kurios buvo sužaistos iki Kalėdų, Lietuvos čempionų vidurkis buvo 80,3 taško.

Į „Žalgirio“ dvyliktuką grįžo traumą išsigydęs Antanas Kavaliauskas. Vidurio puolėjas pakeitė gynėją Roką Jokubaitį, tad krepšininkų santykis komandos paraiškoje nepasikeitė – šeši lietuviai ir šeši amerikiečiai.

Treneris Šarūnas Jasikevičius du žaidėjus Lauryną Birutį ir Derricką Waltoną paliko ant suolo, o penki rungtyniavę Lietuvos krepšininkai pelnė truputį daugiau nei pusę komandos taškų – 33 iš 64. Rezultatyviausiai žaidęs Marius Grigonis įmetė 15 taškų, Edgaras Ulanovas – 9 (visus per du pirmuosius kėlinius), Antanas Kavaliauskas – 4, Artūras Milaknis – 3, Paulius Jankūnas – 2.

Antrą kartą šį sezoną starto penkete buvo net trys lietuviai (M.Grigonis, E.Ulanovas ir P.Jankūnas)

„Žalgiris“ per 21 turą iškovojo 8 pergales ir dalijasi 12-ąją vietą su „Chimki“. Nors Kauno komanda pastaruoju metu laimi labai retai, konkurentai irgi dažnai klupinėja, todėl atkrintamosios varžybos dar netapo miražu. „Žalgiris“ vos dviem taškais atsilieka nuo aštuntąją vietą besidalijančių Vitorijos „Baskonia“ ir Milano „Olimpia“. Po 9 pergales turi Atėnų „Panathinaikos“ ir Tel Avivo „Maccabi“.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais vasario 7 d. (ketvirtadienį) išvykoje su „Barcelona“. Barselonos krepšininkai šią savaitę išvykoje sutriuškino Pirėjo „Olympiakos“ klubą 76:55 ir iškovojo 12-ąją pergalę. „Barcelona“ ir „Olympiakos“ dalijasi penktąją vietą.

Legionieriai

Milano „Olimpia“ vidurio puolėjui Artūrui Gudaičiui rungtynės su Las Palmaso „Herbalife“ klubu baigėsi ant neštuvų. Vienas svarbiausių „Olimpia“ žaidėjų 14-ąją min. patyrė kairiojo kelio traumą ir negalėjo baigti mačo. Tikslesnė diagnozė bus pateikta ne anksčiau kaip šeštadienį, bet iš pirmo žvilgsnio Lietuvos krepšininkas gali iš rikiuotės iškristi ilgam.

Nors ir netekę jau antro vidurio puolėjo, Italijos čempionai penktadienį po permainingos kovos ir pratęsimo pasiekė pergalę 106:104. A.Gudaitis iki traumos per 8 min. spėjo pelnyti 6 taškus ir atkovoti 5 kamuolius. Jo komandos draugas Mindaugas Kuzminskas per 23 min. įmetė 12 taškų.

Labai nežymiai prie savo komandos pergalės prisidėjo Atėnų „Panathinaikos“ gynėjas Lukas Lekavičius. „Panathinaikos“ penktadienį namie nugalėjo Stambulo „Anadolu Efes“ ekipą 88:75, o L.Lekavičius žaidė tik dvi trumpas atkarpas ir per 5 min. pelnė 2 taškus.

Savaitės lietuviai

Artūras Gudaitis („Olimpia“). A.Gudaitis buvo sunkiai sustabdoma jėga puolant ir nepralaužiama siena ginantis, tačiau jau 14-ąją min. patyrė kairiojo kelio traumą ir nebegalėjo padėti Milano komandai. Iki traumos vidurio puolėjas žaidė tik 8 min., pelnė 6 taškus (1/2 dvitaškių, 4/4 baudų), atkovojo 5 kamuolius ir išprovokavo 4 pražangas. Jo vidurkiai yra 12,5 taško, 7,1 atkovoto kamuolio ir 4,8 išprovokuotos pražangos.

Marius Grigonis („Žalgiris“). Jei ne M.Grigonis, „Žalgirio“ puolimas ankstyvą ketvirtadienio vakarą būtų tapęs veiksmingiausiais migdomaisiais. Tiesa, gynėjui jau ne pirmose rungtynėse vos ne lygiose vietose pynėsi kojos, tačiau jis griuvo ir kėlėsi, mėtė ir veržėsi, ir kone vienintelis bandė išjudinti visą komandą. M.Grigonis jėgų išeikvojo gal net daugiau negu visi jo komandos draugai kartu sudėjus, todėl metimams tų jėgų ne visada užtekdavo.

M.Grigonis per 28,5 min. pelnė 15 taškų (0/4 dvitaškių, 3/8 tritaškių, 6/6 baudų) ir išprovokavo 6 pražangas. 24 metų gynėjas Eurolygoje rezultatyviau žaidė tik kartą (į „Olympiakos“ krepšį įmetė 19 taškų), o per šešerias šiais metais žaistas rungtynes pataikė visus 22 baudos metimus. Jo rezultatyvumo vidurkis pakilo iki 8,1 taško.

Mindaugas Kuzminskas („Olimpia“). M.Kuzminsko aktyvumas ir agresyvumas trečiajame kėlinyje buvo vienas svarbiausių veiksnių, dėl kurių „Olimpia“ sustabdė tuo metu įsibėgėjusią Las Palmaso komandą ir susigrąžino iniciatyvą. Lietuvis vien per trečiąjį kėlinį pelnė 8 taškus, tačiau kitą rungtynių dalį žaidė daug pasyviau.

Iš viso jis per 23 min. įmetė 12 taškų (1/3 dvitaškių, 0/1 tritaškio, 10/10 baudų), atkovojo 3 kamuolius, išprovokavo 6 pražangas, bet ir pats prasižengė 4 kartus. Visas 10 baudų pataikęs M.Kuzminskas pasiekė šio Eurolygos sezono be klaidų mestų baudų rekordą. Milano ekipos puolėjas šį sezoną pelno vidutiniškai 8,2 taško.

Savaitės nusivylimas

Artūras Milaknis („Žalgirio“). Jei krepšinyje būtų Raudonoji knyga, į ją būtų galima įtraukti A.Milaknio taiklius metimus. Kauniečių „snaiperis“ vėl daug kartų metė į krepšį, bet per 20 min. pelnė vos 3 taškus (0/1 dvitaškio, 1/5 tritaškių). A.Milaknio sezono vidurkis yra 6,5 taško, bet per šešerias sausį žaistas rungtynes jis pelnydavo tik 3,2 taško ir pataikė 23,3 proc. metimų (2/10 dvitaškių, 5/20 tritaškių).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.