EUROLYGA 2023

Eurolygos duris praversiantis A. Jasilionis: „Treniruoti LKL klubų niekas nesiūlė“

„Viskas labai paprasta, dirbi ir ateina tie pasiūlymai“, – Aurimas Jasilionis džiaugėsi sulaukęs Rimo Kurtinaičio pasiūlymo prisijungti prie Maskvos „Chimki“ trenerių štabo. 

Aurimas Jasilionis tapo Rimo Kurtinaičio asistentu Maskvos „Chimki“ klube.<br>M.Kulbio nuotr.
Aurimas Jasilionis tapo Rimo Kurtinaičio asistentu Maskvos „Chimki“ klube.<br>M.Kulbio nuotr.
Aurimas Jasilionis tapo Rimo Kurtinaičio asistentu Maskvos „Chimki“ klube.<br>M.Kulbio nuotr.
Aurimas Jasilionis tapo Rimo Kurtinaičio asistentu Maskvos „Chimki“ klube.<br>M.Kulbio nuotr.
Aurimas Jasilionis tapo Rimo Kurtinaičio asistentu Maskvos „Chimki“ klube.<br>bckhimki.ru nuotr.
Aurimas Jasilionis tapo Rimo Kurtinaičio asistentu Maskvos „Chimki“ klube.<br>bckhimki.ru nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-02-07 10:04

Gausiai susirinkusių žiūrovų akivaizdoje Vilniaus „Rytas“ tiesiog daužė svečius iš Monako (90:68), o „Siemens“ arenos tribūnose sostinės klubo patekimą į Europos taurės ketvirtfinalį stebėjo ir treneris A.Jasilionis. 

Dabar jau buvusiam „Ryto“ organizacijos nariui kompaniją tribūnose palaikė Giedrius Kurtinaitis. Simboliška, bet būtent pastarojo tėtis R.Kurtinaitis ir suteikė A.Jasilioniui progą debiutuoti Eurolygoje. 

„Iš senų laikų palaikėme ryšį su R.Kurtinaičiu. Jis kartu su Ramūnu Butautu mane ir užaugino. Visą laiką palaikėme ryšį su juo“, – apie santykius su „Chimki“ treneriu kalbėjo A.Jasilionis.

Portalui lrytas.lt A.Jasilionis atskleidė, jog po sėkmingo praėjusio sezono, kurio metu A.Jasilionis vadovavo Šakių „Vyčio“ ekipai Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) pirmenybėse jis nesulaukė didelio dėmesio iš Lietuvos klubų.

„Buvo pasiūlymų tapti vyriausiuoju treneriu, bet kelias į tas šalis labai tolimas, tad teko atsisakyti. Lietuvoje nei iš LKL, nei iš NKL komandų pasiūlymų nebuvo“, – tarpsezonį prisiminė būsimas „Chimki“ narys.

Per savo karjerą A.Jasilionis dirbo tiek su vaikais, tiek su moterimis ar net rinktinėmis. 2012 metais lietuvis dirbo ir Bahreino vyrų krepšinio rinktinės trenerio asistentu. 

Vis dėlto jo, kaip trenerio, aukščiausias pasiekimas kol kas buvo būtent Vilniaus „Ryto“ ekipos trenerio asistento, o vėliau ir vyriausiojo trenerio postas 2015-2016 metų sezone. Tiesa, jame A.Jasilionis ilgai neužsibuvo, o Eurolygos komandoje šiam treneriui dar niekada nėra tekę dirbti. 

„Labai netikėtas pasiūlymas, man labai smagu. Vis tiek Eurolyga yra kažkas... Iš tikrųjų aš dar pats nesu susidėliojęs minčių, tačiau esu pasiruošęs dirbti“, – esamą būseną apibūdino A.Jasilionis. 

Penktadienį į Rusiją keliaujantis lietuvis išvyksta su tikslu padėti R.Kurtinaičiui išvesti „Chimki“ klubą į Eurolygos atkrintamąsias.

„Visą laiką žiūrėdavau Eurolygą ir sekiau „Chimki“ žaidimą. Tai yra aukščiausias Europos krepšinio lygis. Važiuoju dirbti ir padėti R.Kurtinaičiui išsilaikyti Eurolygoje. Pagrindinės užduotys bus varžovų analizė ir žinoma darbas treniruotėse, tai gynyba ir viskas kas susiję su krepšiniu“, – savo pareigas ir užduotis „Chimki“ klube įvardijo treneris iš Lietuvos.  

Pasak A.Jasiliono kuo daugiau lietuvių trenerių dirbs stipriausiuose Europos komandose, tuo Lietuvos krepšinio kokybė gerės.

„Iš tikrųjų labai smagu. Labai smagu ir čia man atrodo yra postūmis visiems Lietuvos treneriams, kad kuo daugiau tų lietuvių būtų Eurolygos klubuose. Čia yra siekiamybė“, – kalbėjo A.Jasilionis. 

„Chimki“ Eurolygoje su 8 pergalėmis ir 13 pralaimėjimų žengia 12-oje vietoje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: atakos Charkive ir naujas Rusijos gynybos ministras