EUROLYGA 2023

Eurolygos 22-ojo turo lietuviai: M. Kuzminsko prisikėlimas ir suderintas A. Milaknio taikiklis

Artūro Gudaičio trauma ir Leo Westermanno sugrįžimas dar labiau sutrumpino per Eurolygos rungtynes registruojamų Lietuvos krepšininkų sąrašą.

M.Kuzminskas žaidė rezultatyviai.<br> olimpiamilano.com nuotr.
M.Kuzminskas žaidė rezultatyviai.<br> olimpiamilano.com nuotr.
Į „Žalgirio“ gretas grįžęs L.Westermannas (viduryje) sumažino lietuvių žaidimo minutes.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Į „Žalgirio“ gretas grįžęs L.Westermannas (viduryje) sumažino lietuvių žaidimo minutes.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Milaknis pataikė 5 tritaškius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
A.Milaknis pataikė 5 tritaškius.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Ulanovas rungtyniavo naudingai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
E.Ulanovas rungtyniavo naudingai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Grigonis sužaidė blankiai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Grigonis sužaidė blankiai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Lietuvių statistika 22-ajame ture.
 Lietuvių statistika 22-ajame ture.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Feb 9, 2019, 8:27 AM, atnaujinta Feb 9, 2019, 8:46 AM

22-ajame ture žaidė vos septyni lietuviai, tarp kurių labiausiai pasižymėjo asmeninius sezono rekordus pasiekę Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Milaknis.

„Žalgiris“

Šiais metais už Lietuvos ribų dar nelaimėjęs Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį nieko nepešė ir Katalonijos sostinėje, kur stebint 5416 sirgalių nusileido „Barcelona“ ekipai 72:78. Kauno komanda po Kalėdų per aštuonerias rungtynes iškovojo tik vieną pergalę, o svečiuose pralaimėjo penktą kartą iš eilės.

Pasveikus visiems krepšininkams „Žalgiris“ ketvirtadienį registravo net septynis užsieniečius ir komandoje liko vietos tik penkiems lietuviams. Pirmą kartą šį sezoną dvyliktuke nebuvo Lauryno Biručio.

Lietuvos krepšininkų penketas pelnė beveik pusę – 35 iš 72 – komandos taškų. Asmeninį sezono rekordą pagerinęs Artūras Milaknis įmetė 17 taškų, Edgaras Ulanovas – 8, Antanas Kavaliauskas ir Paulius Jankūnas – po 4, Marius Grigonis – 2.

Pastaruoju metu labai trumpai žaidžia P.Jankūnas. Prieš savaitę per rungtynes su „Chimki“ ekipa kapitonas aikštėje praleido 15 min., o šiame ture dar mažiau – vos 13 min.

Ilgiausiai tarp žalgiriečių žaidė A.Milaknis ir E.Ulanovas – apie 27,5 min. E.Ulanovas antrose iš eilės rungtynėse visus taškus pelnė iki pertraukos.

„Žalgiris“ per 22 rungtynes iškovojo 8 pergales ir užima 13-ąją vietą.

Kitos Eurolygos rungtynės vyks po nacionalinių taurių turnyrams skirtos pertraukos. Kauno komanda vasario 22 d. (penktadienį) žais su Podgoricos „Budučnost“ ekipa, kuri iškovojo 6 pergales ir dalijasi priešpaskutinę vietą su Las Palmaso „Herbalife“. Šiedu klubai lenkia tik 3 pergales turinčią Stambulo „Darussafaka“ komandą.

„Budučnost“ šią savaitę namie žaidė su Rimo Kurtinaičio treniruojamais „Chimki“ krepšininkais ir patyrė pralaimėjimą 90:98.

Legionieriai

Penktadienį geriausias sezono rungtynes sužaidė Mindaugas Kuzminskas, kuris buvo rezultatyviausias Milano „Olimpia“ krepšininkas. Jis per 27 min. pelnė 19 taškų, atkovojo 8 kamuolius ir sukėlė du Italijos čempionų spurtus.

Tiesa, per pirmąjį spurtą palaužti Stambulo „Darussafaka“ komandos nepavyko, bet po antrojo spurto varžovai nebeatsitiesė ir be sunkią traumą patyrusio Artūro Gudaičio žaidžianti „Olimpia“ savo aikštėje pasiekė sunkią pergalę 90:78.

Išvykose beviltiškai žaidžiantis Atėnų „Panathinaikos“ nesugebėjo pasipriešinti Stambulo „Fenerbahce“ klubui. Eurolygos lyderiai penktadienį Graikijos čempionus be vargo sudorojo 85:66.

„Panathinaikos“ gynėjas Lukas Lekavičius žaidė 15,5 min. ir pelnė 3 taškus (0/1 dvitaškio, 1/2 tritaškių). Lietuvis ant parketo buvo gerokai ilgiau nei per kelerias praėjusias rungtynes, bet jam esant aikštėje „Fenerbahce“ antrojo kėlinio pabaigoje įgijo lemiamą persvarą, o vienintelius taškus L.Lekavičius pelnė paskutinę rungtynių minutę.

„Panathinaikos“ svečiuose pralaimėjo devintąsias iš eilės Eurolygos rungtynes, o už Graikijos ribų šį sezoną iškovojo vos vieną pergalę (prieš „Budučnost“).

Į atkrintamąsias varžybas besibeldžianti „Olimpia“ turi 11 pergalių ir dalijasi septintąją vietą su Miuncheno „Bayern“ ir Vitorijos „Baskonia“. Tuo tarpu 9 pergales iškovojęs „Panathinaikos“ smigo dar žemiau ir dalijasi 11-ąją vietą su „Chimki“.

Savaitės lietuviai

Mindaugas Kuzminskas („Olimpia“). Tikrasis M.Kuzminskas grįžo. Jei visus 2018 metus jo reti blyksniai atrodė lyg atsitiktinumas, tai šių metų sausį puolėjas tapo daug aktyvesnis ir pradėjo kur kas geriau komunikuoti su komandos draugais.

Penktadienį atakų smaigalyje dažnai atsidurdavęs M.Kuzminskas savo pozityvia agresija įkvėpė du komandos spurtus antrojo kėlinio pabaigoje bei ketvirtojo kėlinio viduryje (per abu spurtus pelnė po 7 taškus), o iš viso per 27 min. įmetė 19 taškų (4/6 dvitaškių, 3/3 tritaškių, 2/2 baudų) bei atkovojo 8 kamuolius.

Jis pakartojo asmeninį sezono rezultatyvumo rekordą ir pasiekė asmeninį sezono atkovotų kamuolių rekordą (jo karjeros rekordai – 23 taškai ir 9 atkovoti kamuoliai). „Raudonųjų batelių“ puolėjo vidurkiai yra 8,7 taško ir 3,3 atkovoto kamuolio.

Artūras Milaknis („Žalgiris“). A.Milaknis pagaliau atrišo varžovų krepšį ir per 27,5 min. pelnė 17 taškų (0/1 dvitaškio, 5/8 tritaškių, 2/2 baudų). Pavojingiausias kauniečių snaiperis ypač įsismagino trečiojo kėlinio viduryje, kuomet per trumpą atkarpą pataikė tris tritaškius, o trečiuoju iš jų išlygino rezultatą.

Vis dėlto ketvirtajame kėlinyje varžovai nebeleido A.Milakniui laisvai kvėpuoti ir jis savo sąskaitą papildė tik dviem taikliais baudos metimais, pataikytais, kai „Barcelona“ jau buvo užsitikrinusi pergalę. A.Milaknis ketvirtadienį pelnė beveik tiek pat taškų, kiek per šešerias sausio mėnesį žaistas rungtynes (per jas įmetė 19 taškų) ir pasiekė asmeninį sezono rekordą. Jo karjeros rekordas yra 20 taškų, o šio sezono vidurkis – 7 taškai.

Edgaras Ulanovas („Žalgiris“). E.Ulanovas dažnai patyliukais nuslinkdavo ten, kur jo nepastebėdavo varžovai, ir per du pirmuosius kėlinius ne sykį baudė „Barcelona“ už neatidumą. Kai reikėdavo puolėjas rasdavo ir kitokį atakos tęsinį, užsiimdavo gerą padėtį gindamasis.

Tačiau E.Ulanovas visus taškus pelnė iki pertraukos, o trečiajame ir ketvirtajame kėliniuose tikslo nepasiekė nė vienas iš 4 jo metimų. Iš viso jis žaidė 27,5 min., pelnė 8 taškus (1/3 dvitaškių, 2/6 tritaškių) ir gavo 4 pražangas. E.Ulanovo vidurkis yra 6,5 taško.

Savaitės nusivylimas

Marius Grigonis („Žalgiris“). M.Grigonis per sausį spėjo įpratinti, kad yra vienas aktyviausių ir agresyviausių „Žalgirio“ žaidėjų. Suprantama, tą puikiai žinojo ir varžovai, kurie pasistengė atskirti gynėją nuo komandos draugų. M.Grigonis beveik neturėjo galimybių parodyti savo stipriąsias savybes, retai mėtė į krepšį ir net pats ant savęs pyko dėl kai kurių veiksmų ginantis.

Jis žaidė 18 min. ir pelnė tik 2 taškus (1/1 dvitaškio, 0/2 tritaškių). M.Grigonio vidurkis yra 7,9 taško.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.