EUROLYGA 2023

„Kibirkštis“ namuose pralaimėjo varžovėms iš Latvijos

Vilniaus „Kibirkšties“ komandos amerikietė Morgan Pullins surengė dar vieną puikų individualų pasirodymą, kai pelnė 25 taškus, tačiau Valdo Gecevičiaus auklėtinės „MultiGyn“ moterų lygos rungtynėse patyrė nesėkmę 69:76 Rygos „Stradina Universitate“ klubui iš Latvijos.

 Valdo Gecevičiaus auklėtinės  moterų lygos rungtynėse patyrė nesėkmę.<br> A.Didžgalvio nuotr.
 Valdo Gecevičiaus auklėtinės  moterų lygos rungtynėse patyrė nesėkmę.<br> A.Didžgalvio nuotr.
 Valdo Gecevičiaus auklėtinės  moterų lygos rungtynėse patyrė nesėkmę.<br> A.Didžgalvio nuotr.
 Valdo Gecevičiaus auklėtinės  moterų lygos rungtynėse patyrė nesėkmę.<br> A.Didžgalvio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 12, 2019, 8:36 PM

Tai buvo 5 „Kibirkšties“ komandos nesėkmė per 12 Baltijos čempionato rungtynių. Lietuvos klubas turnyro lentelėje užima 3 vietą.

Šiame susitikime „Kibirkšties“ komandai negalėjo padėti traumuota kapitonė Ieva Šimkutė.

Tai buvo paskutinis jėgų patikrinimas prieš šeštadienį vyksiančias Karalienės taurės finalo rungtynes, kuriose „Kibirkšties“ komanda susitikime su Kauno „Aisčių-LSMU“ ekipa sieks pirmojo sezono trofėjaus.

Vilniaus ekipa keturiais taškais iš eilės pradėjo rungtynes, tačiau netrukus viešnios iš Latvijos perėmė iniciatyvą į savo rankas. „Kibirkšties“ ekipa atkarpą pralaimėjo 0-10 ir atsiduria atsiliekančiųjų vaidmenyje (4:10). Vilniečių klubo amerikietė Morgan Pullins pelno 5 taškus ir eilės (11:10), tačiau ketvirtį geriau užbaigia svečių komanda (13:18).

Antrame kėlinyje žaidimas išsilygina ir nei vienai komandai nepavyksta įrodyti savo pranašumo. Latvės kelis kartus nutolo 5-6 taškų skirtumu, tačiau netrukus „Kibirkšties“ ekipa jį panaikina. Vis tik kėlinio pabaigoje „Stradina Universitate“ ekipa žaidžia užtikrinčiau ir nutolsta 6 taškais (36:42).

Trečiame kėlinyje „Kibirkšties“ komanda ir toliau kantriai lipo varžovėms ant kulnų, vis mažino atsilikimą ir, galiausiai, kelis sykius išlyginusios rezultatą, jį ir persvėrė. Tolimą metimą pataikė Urtė Slavickaitė (55:52).

Ketvirto kėlinio pradžioje komandos apsikeitė taikliais metimais ir rezultatus tapo lygus (59:59). Vaizdas aikštėje nepakito ir sužaidus 5 minutes – 65:65. Likus 2 minutėms penktą pražangą gauna M.Pullins, o latvės padidina pranašumą iki 3 taškų (67:70). Vilniaus komandai lemiamu metu nesisekė užpulti, o latvės taškų pelnė realizuodamos baudų metimus – 69:76.

Rezultatyviausiai „Kibirkšties“ komandoje žaidė jau minėta M.Pullins. Amerikietė per 33 minutes pelnė 25 taškus (8/12 dvitaškių, 2/2 tritaškiai, 3/5 baudos), atkovojo 6 ir perėmė 2 kamuolius bei atliko rezultatyvų perdavimą.

Gabija Meškonytė įmetė 13 taškų (10 atk. kam.), Livija Sakevičiūtė – 10 (9 atk. kam.), Eglė Zabotkaitė ir Urtė Slavinskaitė po 5, Emilija Grigaliūnaitė – 4 (6 atk. kam.), Justina Kraujūnaitė – 3, Dalia Donskichytė (5 rez. per.) ir Agnė Bobinatė po 2, o Justina Miknaitė taškų nepelnė.

„Stradina Universitate“ komandoje Ilze Gotfrida pelnė 19 taškų, Anna Buša ir Arta Fridenberga po 15.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.