EUROLYGA 2023

Krepšinio penktadienis: tragedija Makedonijoje, D. Dulkio išimtis ir nelaimintis R. Kurtinaitis

Penktadienį turėjęs prasidėti Makedonijos krepšinio taurės turnyras buvo atšauktas dėl šalyje paskelbto gedulo. Tuo metu jau vykstančiuose nacionalinių taurių turnyruose nesėkmes toliau skaičiavo Lietuvos krepšininkai – penktadienį iš kovos pasitraukę Mantas Kalnietis, Adas Juškevičius ir Tadas Sedekerskis prisidėjo prie ketvirtadienį pralaimėjimus patyrusių Mindaugo Kuzminsko ir Šarūno Vasiliausko.

Autobuso avarija Makedonijoje, Rimas Kurtinaitis patyrė trečią nesėkmę iš eilės, Deividas Dulkys šventė pergalę.<br> AP/assecoarkagdynia.pl/Twitter nuotr.
Autobuso avarija Makedonijoje, Rimas Kurtinaitis patyrė trečią nesėkmę iš eilės, Deividas Dulkys šventė pergalę.<br> AP/assecoarkagdynia.pl/Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 16, 2019, 8:35 AM, atnaujinta Feb 16, 2019, 8:37 AM

Vienintelė išimtis buvo Deividas Dulkys, padėjęs Gdynės komandai žengti į Lenkijos taurės pusfinalį.

Penktadienis buvo nesėkmingas ir Rimui Kurtinaičiui, kurio treniruojama Chimkų komanda pratęsė pralaimėjimų seriją Vieningoje lygoje.

Makedonijos taurė

Penktadienį turėjo prasidėti Makedonijos taurės turnyras, tačiau jis buvo nukeltas dėl šalyje paskelbto gedulo. Trečiadienį vakare Skopjės – Tetovo greitkelyje įvyko didelė avarija, per kurią apsivertė autobusas ir žuvo 14 žmonių, tarp jų – antrojoje Makedonijos lygoje žaidžiantis krepšininkas Jovica Trpevskis.

Kada Makedonijos komandos kovos dėl taurės, bus sprendžiama vėliau. Finalo aštuonete turėtų žaisti ir vienas lietuvis. Turnyro šeimininkei Gevgelijos „Blokotechna“ ekipai šį sezoną atstovauja Povilas Gaidys.

Ispanijos taurė

Ketvirtfinalis. Vitorijos „Baskonia“ – Badalonos „Joventut“ 89:98 (M.Janningas 18, L.Vildoza 16; T.Sedekerskis nežaidė/ N.Laprovittola 36, M.Todorovičius ir L.Harangody po 15), Madrido „Real“ – Madrido „Estudiantes“ 94:63 (G.Ayonas ir G.Deckas po 16/ V.Arteaga 12).

Buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjas Nicolasas Laprovittola pelnė 36 taškus (8/11 dvitaškiai, 4/6 tritaškiai, 8/8 baudos) ir nuskandino „Baskonia“ viltis Karaliaus taurės turnyre. Nuo pirmųjų minučių siautėjusio argentiniečio vedamas „Joventut“ tik dukart leido varžovams trumpam persverti rezultatą (antrajame ir trečiajame kėliniuose „Baskonia“ kelias sekundes pirmavo 1 taško skirtumu) ir tvirtai žengė į pusfinalį.

N.Laprovittola puikiai žaidžia nuo sezono pradžios. Jis yra rezultatyviausias ACB lygos krepšininkas (vid. 15,7 taško), o jo vedama Badalonos ekipa šalies pirmenybėser dalijasi penktąją vietą.

„Joventut“ šeštadienį Karaliaus taurės pusfinalyje susikaus su „Real“. Kitame pusfinalyje žais nugalėtojos vardą ginanti „Barcelona“ ir Lagūnos San Kristobalio „Iberostar“.

Italijos taurė

Ketvirtfinalis. Venecijos „Umana“ – Sasario „Banco di Sardegna“ 88:89, Avelino „Sidigas“ – Brindizio „Happy Casa“ 92:95.

Šeštadienį pusfinalyje žais Bolonijos „Virtus“ – Kremonos „Vanoli“ ir „Banco di Sardegna“ – „Happy Casa“.

Prancūzijos lygos taurė

Ketvirtfinalis. Liono-Vilerbano ASVEL (M.Kalnietis 4, 0/6 tritaškiai, 6 rez. perdav.) – Buržo „Jeunesse Laique“ 86:88, „Nanterre“ (A.Juškevičius 18) – Limožo CSP 75:98, Dižono JDA – Strasbūro SIG 79:89, Po-Lako-Ortezo „Elan Bearnais“ – „Levallois“ (N.Boungou-Colo 32, M.Waynsas 16) 87:94.

Prancūzijos lygos taurės pusfinalyje nežais nė vienas Lietuvos krepšininkas. Ketvirtfinalio barjeras buvo per aukštas ir „Pro A“ lygos lyderiui ASVEL, ir šalies čempionate trečiąją vietą besidalijančiam „Nanterre“.

Nantero komanda penktadienį apskritai beveik neparodė gyvybės požymių, o Vilerbano ekipa pirmavo tik kelias trumpas atkarpas.

Šeštadienį pusfinalyje susitiks „Jeunesse Laique“ – „Levallois“ ir SIG – CSP.

Lenkijos taurė

Ketvirtfinalis. Gdynės „Arka“ (D.Dulkys 20, 6 atk. kam., 5 praž.) – Vloclaveko „Anwil“ 84:80, Torūnės „Polski Cukier“ – „Dąbrowa“ 91:97.

Deividas Dulkys nebaigė ketvirtfinalio rungtynių dėl penkių pražangų, bet ir iki tol nuveikė labai daug, kad Gdynės komanda įveiktų Vloclaveko ekipą. Lietuvis per 23 min. pelnė 20 taškų (4/6 dvitaškiai, 3/9 tritaškiai, 3/3 baudos) ir atkovojo 6 kamuolius.

„Arka“ didžiąją mačo dalį žaidė daug geriau ir trečiojo kėlinio pabaigoje pirmavo net 22 taškų skirtumu 66:44. Tiesa, ketvirtajame ketvirtyje „Anwil“ grėsmingai priartėjo, bet pavyti varžovų nespėjo.

Šeštadienį pusfinalyje „Arka“ žais su „Dąbrowa“. Kitas finalininkas paaiškės Starogardo „Polpharma“ ir Ostrovo „Stal“ rungtynėse.

Rusijos lyga

17 turas. Permės „Parma“ (E.Žukauskas 14, K.Brownas 10) – Maskvos CSKA 69:79, Kazanės „Uniks“ – „Chimki“ (tr.R.Kurtinaitis) 73:58, Krasnodaro „Lokomotiv“ – „Nižnij Novgorod“ 78:71.

Pirmauja: 1. CSKA – 17 ir 2, 2. „Uniks“ – 14 ir 3, 3. „Lokomotiv“ – 12 ir 5, 4. „Chimki“ – 12 ir 5, ... 13. „Parma“ – 3 ir 13.

R.Kurtinaičio treniruojama Chimkų komanda patyrė trečią iš eilės pralaimėjimą. Penktadienį „Chimki“, vis dar žaidžianti be traumuoto Aleksejaus Švedo, jau pirmojo kėlinio viduryje atsiliko nuo „Uniks“ klubo 0:16 ir nuo tada matė tik varžovų nugarą.

Permės ekipa, kurioje vėl rezultatyviausiai žaidė Eigirdas Žukauskas, sukėlė nemažai problemų CSKA krepšininkams. Trečiojo kėlinio viduryje „Parma“ dar pirmavo 46:42, bet tada pralaimėjo trumpą atkarpą 0:13 ir varžovų nebepavijo.

Vieningoje lygoje E.Žukauskas pelno vidutiniškai 11,3 taško.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.