EUROLYGA 2023

Čempionų lygos aštuntfinalis: skęstantis „Neptūnas“ ir skirtingos legionierių pergalės

Jeruzalės „Hapoel“ klubas nenuskandino visų Klaipėdos „Neptūno“ vilčių patekti į Čempionų lygos aštuntfinalį, tačiau pasiekti šį tikslą bus labai sudėtinga. Trečiadienį „Neptūnas“ namie pralaimėjo pirmąsias rungtynes 74:86 ir į Izraelį vešis 12 taškų deficitą.

„Neptūnas“ krito prieš „Hapoel“ namie ir turės bandyti atsitiesti Jaruzalėje<br>Fiba.com nuotr.
„Neptūnas“ krito prieš „Hapoel“ namie ir turės bandyti atsitiesti Jaruzalėje<br>Fiba.com nuotr.
„Neptūnas“ krito prieš „Hapoel“ namie ir turės bandyti atsitiesti Jaruzalėje<br>Fiba.com nuotr.
„Neptūnas“ krito prieš „Hapoel“ namie ir turės bandyti atsitiesti Jaruzalėje<br>Fiba.com nuotr.
„Neptūnas“ krito prieš „Hapoel“ namie ir turės bandyti atsitiesti Jaruzalėje<br>Fiba.com nuotr.
„Neptūnas“ krito prieš „Hapoel“ namie ir turės bandyti atsitiesti Jaruzalėje<br>Fiba.com nuotr.
„Neptūnas“ krito prieš „Hapoel“ namie ir turės bandyti atsitiesti Jaruzalėje<br>Fiba.com nuotr.
„Neptūnas“ krito prieš „Hapoel“ namie ir turės bandyti atsitiesti Jaruzalėje<br>Fiba.com nuotr.
Adas Juškevičius<br>Facebook nuotr.
Adas Juškevičius<br>Facebook nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Mar 7, 2019, 7:27 AM

Visos trys legionierių iš Lietuvos turinčios užsienio komandos pirmosiose aštuntfinalio rungtynėse pasiekė pergales, bet jų padėtis prieš kitą savaitę vyksiančias atsakomąsias dvikovas – skirtinga. Atėnų AEK su Jonu Mačiuliu ir „Nanterre“ su Adu Juškevičiumi įgijo 9 taškų persvarą, o Bambergo „Brose“ su Arnoldu Kulboka varžovus lenkia tik vienu metimu.

Klaipėdiečiai. Savo aikštėje Klaipėdos komanda varžovams sąlygas diktavo tik antrojo kėlinio pabaigoje ir trečiojo kėlinio pradžioje. Visą kitą laiką „Neptūnas“ skendo savo netaiklių metimų ir prastų sprendimų liūne.

Mačo pradžioje „Neptūno“ krepšininkai privertė ilgai stovėti savo sirgalius, turinčius tradiciją atsisėsti tik po to, kai šeimininkų komanda pelno pirmuosius taškus.

„Hapoel“ buvo įmetęs jau 10 taškų, o laikrodis skaičiavo 4-ąją min., kai Gytis Masiulis pagaliau pataikė pirmą baudos metimą.

Tačiau klaipėdiečiai dar ir po to kurį laiką varė į neviltį savo trenerį Kazį Maksvytį: kai reikėjo mesti, atlikdavo perdavimą, kai reikėjo perduoti kamuolį, verždavosi, gindamiesi vėluodavo atsikeisti ir dviese puldavo prie vieno varžovo.

Suderinti veiksmus pavyko tik antrajame kėlinyje. Iš pradžių „Neptūnas“ sutvarkė gynybą, o paskui pradėjo sumaniau pulti ir susikurdavo vis daugiau gerų progų.

Tiesa, šeimininkai rezultatą pirmą kartą persvėrė tik po ilgosios pertraukos – 22-ąją min.

Trečiojo kėlinio pradžioje surengtą spurtą, „Neptūnui“ pirmaujant 47:43, sustabdė G.Masiulio nesportinė pražanga.

Po jos svečiai pajuto antrą kvėpavimą ir, laimėję kelių minučių atkarpą 17:3, vėl įgijo dviženklę persvarą 60:50. Paskutinėje mačo dalyje klaipėdiečiai pernelyg skubėjo vytis, o neparengti metimai skriejo pro šalį, tad skirtumas beveik nepasikeitė.

Tritaškiai. „Neptūnas“ labai dažnai atakavo iš toli, bet pataikė vos 19,4 proc. tritaškių (6 iš 31). Suderinti taikiklį pavyko tik 36-erių Tomui Delininkaičiui, kuris pelnė 16 taškų (pataikė 4 iš 8 tritaškių) ir buvo rezultatyviausias komandos žaidėjas.

Kitų klaipėdiečių taiklumas buvo arba prastas, arba labai prastas. Deividas Gailius (9 taškai) nepataikė nė vieno iš 6 tolimų metimų, Kyle‘as Weaveris (8 taškai) – nė vieno iš 3, antras pagal rezultatyvumą Lorenzo Williamsas (14 taškų) pataikė 2 iš 8.

Varžovai. Jeruzalės komanda pastaruoju metu apskritai yra neįveikiama. „Hapoel“ nuo sausio 30 d., skaičiuojant visus turnyrus, laimėjo 9 iš eilės rungtynes. Ko gero, vertingiausia buvo pergalė Izraelio taurės finale, kuriame „raudonieji“ nugalėjo Rišono „Maccabi“ klubą.

Atsakomoji „Neptūno“ ir „Hapoel“ dvikova vyks kitą trečiadienį Jeruzalėje. Beje, savo aikštėje „Hapoel“ pastarąjį kartą pralaimėjo prieš tris mėnesius – praėjusių metų gruodžio 11 d., kai Izraelio sostinėje viešėjo Atėnų AEK.

Graikai. Pirmąsias aštuntfinalio rungtynes išvykose laimėjo tik dvi komandos: „Hapoel“ ir Atėnų AEK, kurioje žaidžia Jonas Mačiulis.

Ilgiau nei mėnesį neklumpantys AEK krepšininkai nelauktai įtikinamai nugalėjo kitą Graikijos ekipą Salonikų PAOK 84:75, o po mačo netgi turėjo gailėtis, kad namo parsivežė tik vienženklę persvarą. J.Mačiulis per 21,5 min. pelnė 9 taškus (0/2 dvitaškių, 3/5 tritaškių) ir atkovojo 6 kamuolius.

Atėniečiai labai galingai pradėjo rungtynes ir 8-ąją min. pirmavo 28:4! Ketvirtojo kėlinio viduryje komandas vis dar skyrė 20 taškų (76:56), bet kelti baltą vėliavą atsisakęs PAOK pabaigoje susigrąžino bent nedidelę viltį atsirevanšuoti varžovų aikštėje.

Dvikovos baigtis buvo gana netikėta, nes AEK šį sezoną jau trečią kartą žaidė PAOK arenoje, o abejose praėjusiose tarpusavio rungtynėse patyrė nesėkmes.

Kita vertus, būtent po to, kai sausio 29 dieną išvykoje pralaimėjo PAOK klubui, AEK pradėjo pergalių seriją ir antradienį laimėjo septintą kartą iš eilės (skaičiuojant visus turnyrus).

Legionieriai. Trečiadienį pergales savo aikštėse pasiekė dvi kitos komandos, kurioms atstovauja legionieriai iš Lietuvos.

Prieš kelionę į Turkiją didesnę atsargą susikrovė „Nanterre“, kurios aprangą vilki Adas Juškevičius. „Nanterre“ įveikė Stambulo „Beşiktaş“ klubą 68:59, o A.Juškevičius per 28 min. pelnė 12 taškų (1/4 dvitaškių, 2/8 tritaškių, 4/4 baudų) ir atkovojo 5 kamuolius.

Nantero krepšininkams pabėgti nuo varžovų ir įgyti dviženklę persvarą pavyko dukart. Po pirmojo šeimininkų spurto antrajame kėlinyje Stambulo komanda sugebėjo atsitiesti, bet antrasis spurtas trečiojo kėlinio pabaigoje užtikrino „Nanterre“ bent kelių taškų persvarą.

Sunkus darbas kitą savaitę lauks Bambergo „Brose“ krepšininkų, tarp kurių yra Arnoldas Kulboka. „Brose“ nugalėjo Bandirmos „Banvit“ klubą tik 2 taškų skirtumu 81:79, o 6 min. žaidęs A.Kulboka nė karto nemetė į krepšį.

Ko gero, sąžningiausias rezultatas šiose rungtynėse būtų lygiosios. Varžovai žygiavo koja kojon visas 40 min. Skirtumas nė karto nebuvo didesnis nei 5 taškai, o pirmaujanti komanda keitėsi net 20 kartų.

Beje, vienerios rungtynės šią savaitę baigėsi lygiosiomis. Le Mano „Sarthe“ ir Bolonijos „Virtus“ krepšininkai išsiskyrė pelnę po 74 taškus.

Lyderis. Rezultatyviausiai per pirmąsias aštuntfinalio rungtynes žaidė „Nižnij Novgorod“ gynėjas Kendrickas Perry. Rusijos lygos vidutiniokai namie sutriuškino Venecijos „Umana“ komandą 95:72, o 26 metų 183 cm ūgio amerikietis pelnė net 34 taškus (7/10 dvitaškių, 5/10 tritaškių, 5/8 baudų).

„Nižnij Novgorod“ pirmąsias rungtynes laimėjo didžiausiu skirtumu.

Kitose rungtynėse Patrų „Prometheas“ nugalėjo Lagūnos San Kristobalio „Iberostar“ komandą 69:57, o Antverpeno „Giants“ – Mursijos UCAM ekipą 75:67.

Nesėkmė. Trečiadienį buvo žaidžiamos ir FIBA Europos taurės aštuntfinalio pirmosios rungtynės. Šiame turnyre liko tik vienas lietuvis – Denisas Krestininas iš „Prishtina“ ekipos.

Prištinos krepšininkams nedaug trūko, kad žaisdami namie iškovotų pergalę, tačiau jie ketvirtajame kėlinyje išbarstė dviženklę persvarą ir nusileido Varėzės „Openjobmetis“ komandai 77:80. D.Krestininas žaidė 15 min. ir pelnė 4 taškus.

Čempionų lyga. Aštuntfinalio pirmosios rungtynės.

Klaipėdos „Neptūnas“ – Jeruzalės „Hapoel“ 74:86. T.Delininkaitis 16, L.Williamsas 14, D.Gailius 9/ J.Feldeine‘as 17, D.Butleris 15, T.Thomasas 14, T.Blattas 11, 10 rez.perd.

Bambergo „Brose“ – Bandirmos „Banvit“ 81:79. T.Rice‘as 20, E.Harrisas 19, A.Rubitas 14, ... A.Kulboka 0/ G.Nealas 20, A.Perezas 17, J.Morganas 15.

„Nanterre“ – Stambulo „Beşiktaş“ 68:59. L.Konate 13, A.Juškevičius 12, J.Senglinas 11/ I.Buva ir K.Gibsonas po 10.

Salonikų PAOK – Atėnų AEK 75:84. A.Koniaris 18, M.Tepičius 15/ V.Hunteris 20, D.Šakota 16, H.Sant-Roosas 14, ... J.Mačiulis 9.

„Nižnij Novgorod“ – Venecijos „Umana“ 95:72. K.Perry 34, A.Astapkovičius 19/ M.Bramos 17, M.Wattas 13.

Le Mano „Sarthe“ – Bolonijos „Virtus“ 74:74. V.Bigote‘as 25, K.Ray 21/ T.Tayloras ir A.M‘Baye po 13.

Patrų „Prometheas“ – Lagūnos San Kristobalio „Iberostar“ 69:57. T.Meieris 22, N.Gikas 14/ C.Iversonas 16, D.White‘as 10.

Antverpeno „Giants“ – Mursijos UCAM 75:67. P.Lee 21, J.Tate‘as 13/ A.Bookeris 18, O.Soko 13.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.