EUROLYGA 2023

R. Jokubaitis – apie Šaro iš dugno pakeltą „Žalgirį“ ir simpatijas buvusiam „Ryto“ žaidėjui

Rokas Jokubaitis pirmasis pakliuvo į gydytojų rankas, kuomet komandos draugai dar šventė įspūdingiausią pergalę Eurolygoje per septynerius metus. Kauno „Žalgirio“ komandos gydytojai skubiai pristatė žaidėjui maišą ledo, o šis nieko nelaukęs užsidėjo jį ant tinti pradėjusios čiurnos. 

Rokas Jokubaitis skinasi kelią profesionalų krepšinyje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Jokubaitis skinasi kelią profesionalų krepšinyje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R. Jokubaitis demonstruoja solidų žaidimą vyrų krepšinyje. <br>M. Patašiaus nuotr. 
R. Jokubaitis demonstruoja solidų žaidimą vyrų krepšinyje. <br>M. Patašiaus nuotr. 
R. Jokubaitis demonstruoja solidų žaidimą vyrų krepšinyje. <br>M. Patašiaus nuotr. 
R. Jokubaitis demonstruoja solidų žaidimą vyrų krepšinyje. <br>M. Patašiaus nuotr. 
R. Jokubaitis demonstruoja solidų žaidimą vyrų krepšinyje. <br>G.Bitvinsko nuotr.
R. Jokubaitis demonstruoja solidų žaidimą vyrų krepšinyje. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Jaunasis žaidėjas mokosi ir iš komandos trenerio ir iš vyresnių komandos draugų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Jaunasis žaidėjas mokosi ir iš komandos trenerio ir iš vyresnių komandos draugų.<br>G.Bitvinsko nuotr.
R. Jokubaitis pripažino, jog praeityje žavėjosi ,,Ryto" legionieriumi T. Rice'u.<br>M.Kulbio nuotr.
R. Jokubaitis pripažino, jog praeityje žavėjosi ,,Ryto" legionieriumi T. Rice'u.<br>M.Kulbio nuotr.
Rokas Jokubaitis skinasi kelią profesionalų krepšinyje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Rokas Jokubaitis skinasi kelią profesionalų krepšinyje.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Mar 12, 2019, 2:33 PM, atnaujinta Mar 12, 2019, 3:36 PM

Pergalingų rungtynių prieš Las Palmo „Gran Canaria“ (98:64) išvakarėse, ant R.Jokubaičio čiurnos nesėkmingai užkrito komandos draugas Marius Grigonis.

Buvo klaustukų ar žaidėjas galės rungtyniauti ketvirtadienio dvikovoje, tačiau R.Jokubaitis žengė į aikštę ir surengė kol kas solidžiausią karjeros pasirodymą Eurolygoje – 8 taškai, 3 atkovoti kamuoliai, 5 rezultatyvūs perdavimai ir 10 naudingumo balų.

„Džiugios nuotaikos, viena įspūdingiausių pergalių šį sezoną, – šaldydamas čiurną portalui lrytas.lt kalbėjo R.Jokubaitis. – Tą rūbinėje sakė ir treneris. Visą savaitę treneris sakė, jog dirbome kryptingai. Gerai dirbome treniruotėse, o tas atsispindėjo ir varžybose bei rezultate.“

Sekmadienį „Žalgiris“ surengė dar vieną įspūdingą pasirodymą, šį kartą vietiniame fronte. LKL lygos rungtynėse kauniečiai nepasigailėjo namuose žaidusių Vilniaus „Ryto“ krepšininkų – 85:59. 

Tiesa, dar prieš 9-erias dienas „Žalgirio“ žaidėjai ir ekipos sirgaliai gyveno priešingomis nuotaikomis. Ekipa vis labiau grimzdo už Eurolygos aštuntuko ribos, negana to, uostamiestyje gavo ir skaudų antausi nuo Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkų – 71:81. 

„Turėjome ilgą vaizdo peržiūrą. Po tokių rungtynių, ką ir pasakysi. Visi buvome nusiminę, bet treneris rado būdų, kaip mus pakelti iš to dugno. Šarūnas Jasikevičius mus gerai motyvavo ir sugrįžome dvigubai stipresni. Manau, kad ilga treniruotė išėjo į naudą, o tokie pralaimėjimai užgrūdina“, – pralaimėjimo „Neptūnui“ padarinius lrytas.lt įvardijo jaunasis žalgirietis.

Užsigrūdinti aukščiausio lygio kovoms R.Jokubaitis laiko praktiškai neturėjo. Praėjusį sezoną įžaidėjas debiutavo LKL lygoje, kai sezono pabaigoje Šarūnas Jasikevičius išbandė Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) žibėjusį žaidėją. Šį sezoną gynėjas išmegino jėgas ir aukščiausiame Europos krepšinio lygyje.

„Praėjusį sezoną NKL man buvo aukščiausia karjeros stotelė. Aišku, lygis yra žemesnis, bet ten tikrai pajėgi lyga, kurioje žaidžia daug patyrusių žaidėjų. Nors dažnam ir karjeros saulėlydis, bet jie atsineša daug patirties.

Man, kaip jaunam žaidėjui, toks šuolis tikrai sudėtingas. Sunku palyginti tą skirtumą tarp lygų, bet Eurolygoje žaidžia aukščiausio lygio žaidėjai, o tai visomis prasmėmis pranoksta NKL“, – šuolį iš NKL į Eurolygą komentavo krepšininkas. 

„Žalgirio“ organizacijos piramidė kasmet išugdo naujų žaidėjų, kurie sugeba praverti LKL duris. Vis dėlto jie ne visada efektyviai įsilieja į vyrų krepšinį. Neretai tam prireikia daug laiko bei kantrybės. 

„Jaunam žaidėjui svarbu psichologija, – užtikrintai kalbėjo R.Jokubaitis. – Kol esi jaunas ta psichologija dažnai būna neprognozuojama. Kur bežaistum, visur labiau patyrę žaidėjai, bet tai papildomas stimulas tobulėti ir eiti į priekį. Visą laiką seką mintis, jog už tave yra stipresnių.“

R.Jokubaitį drąsiai galima vadinti išimtimi iš taisyklės. Žaidėjo demonstruojamas žaidimas ir rezultatai kalba patys už save. LKL lygoje gynėjas vidutiniškai per 12 minučių renka po 4,9 taško bei tiek pat naudingumo balų. Tiesa, Eurolygoje jo vidurkiai kiek kuklesni – 2,2 taško per rungtynes. 

Tačiau gynėjas nestokoja pasitikėjimo savimi, o per rungtynes sugeba pademonstruoti ir įspūdingų momentų.

„Tas blokas buvo iškart po mano klaidos, tai ir norėjau ją ištaisyti, – apie įspūdingą bloką „Gran Canaria“ krepšininkui kalbėjo R.Jokubaitis. – Nežiūrėjau ar tai pražanga, ar stogas, ar apsiginsiu, bet tikrai smagu. Girdėjau ir fanus, kad jie mane palaiko, tai tas labai malonu. Bet nenoriu labai išsibalansuoti po tokių blokų.“

Gynėjo veide nuolatos matomas susikaupimas, o tai byloja ir apie jo brandų krepšinio supratimą bei stiprią psichologinę būseną. Š.Jasikevičius ne kartą teigė, kad R.Jokubaitis puikiai supranta sistemą ir vykdo jam paskirtas užduotis. Pats gynėjas mano, kad svarbiau išlaikyti koncentraciją nei džiūgauti dėl gražių epizodų. 

„Gali išrašyti bloką, bet kitoje atakoje neapsiginti, todėl reikia išlikti ramiam. Reikia žinoti, kada džiaugtis, kada – ne“, – savo poziciją lrytas.lt išsakė R.Jokubaitis.

Tiesa, gynėjas kol kas nedrąsiai atakuoja iš toli. Krepšininkas LKL lygoje šį sezoną pataikė 4 tolimus metimus iš 15 bandymų, o Eurolygoje abu mesti tritaškiai skriejo pro šalį. Tačiau gynėjas patikino, jog komandos draugai juo pasitiki.

„Vyresni žaidėjai nuolatos ragina mesti, treneris irgi. Užnugarį jaučiu, visada pataria, o jei patarinėja, tai reiškia, kad nori, jog iš mūsų kažkas išaugtų. Manau, kad tai prideda daugiau pasitikėjimo“, – kalbėjo R.Jokubaitis, pridurdamas, jog ateityje galime tikėtis išvysti daugiau tolimų bombų. 

Kairiarankis 192 centimetrų ūgio gynėjas džiaugiasi galimybe atstovauti garsiausią šalies klubą, tačiau pripažįsta, jog praeityje simpatijų nestokojo ir buvusiam „Ryto“ gynėjui.

„Man draugai dažnai primena, kad žaidžiu panašaus stiliaus krepšinį kaip slovėnas Goranas Dragičius. Patinka ir Kyrie’as Irvingas, nors jo žaidimas kitoks. Anksčiau „Ryto“ komandoje žaidė Tyrese’as Rice’as, jis man labai patiko. Labiau traukia kairiarankiai žaidėjai“, – vaikystės herojus vardijo mažeikiškis. 

„Žalgirio“ klube šį sezoną įsisuko traumų virusas, kuris sujaukė komandos planus ir Š.Jasikevičių privertė keisti savo strateginį planą. Kai Kauno klube traumos šienavo vieną krepšininką po kito, įžaidėjo pareigas perimti privalėjo Thomas Walkupas, o jo dubleriu tapo būtent R.Jokubaitis. 

„Jis yra fiziškai stiprus žaidėjas, tikrai nėra lengva prieš jį žaisti vienas prieš vieną, – apie dažnesnę kovą prieš Th.Walkupą prasitarė R.Jokubaitis. – Nežinau, manau, kad jau pripratau. Daug laiko leidžiu su pagrindine komanda, tai manau, kad per treniruotes grumtis su tokiu stipriu žaidėju tik į naudą.“

Lietuvos vyrų krepšinį eilę metų kamavo galvos skausmas, kas pakeis karjeros saulėlydį išgyvenantį Mantą Kalnietį. Būtent „Žalgirio“ talentas, sparčiais žingsniais, taikosi užkamšyti įsisenėjusią skylę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.