EUROLYGA 2023

Čempionų lyga. Bedantis „Neptūnas“ ir legionierių pergalės

Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkams trečias kartas buvo toks pat, kaip du praėjusieji. Klaipėdos komanda trečią kartą dalyvavo FIBA Čempionų lygos turnyre ir trečią kartą iškrito aštuntfinalyje. Šiame etape daug geriau sekėsi užsienio klubuose žaidžiantiems Lietuvos krepšininkams. Į ketvirtfinalį pateko Atėnų AEK su Jonu Mačiuliu, „Nanterre“ su Adu Juškevičiumi ir Bambergo „Brose“ su Arnoldu Kulboka. Tuo tarpu „Prishtina“ komanda, kurioje žaidžia Denisas Krestininas, iškrito iš FIBA Europos taurės turnyro. 

 Uostamiesčio klubas neturėjo vilčių Jeruzalėje.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 Uostamiesčio klubas neturėjo vilčių Jeruzalėje.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-14 12:06, atnaujinta 2019-03-14 12:56

Klaipėdiečiai. „Neptūnas“ trečiadienį išvykoje per atsakomąsias aštuntfinalio rungtynes nepasipriešino Izraelio lygoje trečiąją vietą užimančiai Jeruzalės „Hapoel“ komandai. Jeruzalės krepšininkai įtikinamai nugalėjo Lietuvos lygoje antrąją vietą užimančius klaipėdiečius 84:64. 

Prieš savaitę klaipėdiečiai namie nusileido varžovams 12 taškų skirtumu 74:86, o varžovai neleido „Neptūnui“ nė pagalvoti apie revanšą. Svečiai trumpai pirmavo tik rungtynių pradžioje, bet Jeruzalės komanda dar pirmojo kėlinio viduryje persvėrė rezultatą ir nuo tada visą laiką buvo priekyje. Iki trečiojo kėlinio vidurio skirtumas buvo nedidelis, tačiau pabaigoje „Neptūnas“ nuleido rankas ir paskutiniajame ketvirtyje skirtumas buvo šoktelėjęs iki 26 taškų.

Be Deivido Gailiaus į Izraelį iškeliavę Klaipėdos krepšininkai labai netaikliai atakavo iš toli (pataikė tik 3 iš 21 tritaškio), o trys rezultatyviausi žaidėjai buvo aukštaūgiai: Jerai Grantas pelnė 14 taškų, Simas Galdikas – 12, Gytis Masiulis – 10. Beje, G.Masiulis pataikė du trečdalius komandos tritaškių – 2 iš 4. 

Legionieriai. Dar per pirmąsias rungtynes tvirtus galutinės sėkmės pamatus pasidėjo Atėnų AEK komanda, prieš savaitę svečiuose 9 taškų skirtumu įveikusi Salonikų PAOK klubą. Trečiadienį namie AEK irgi dažniau pirmavo, o varžovų spurtas mačo pabaigoje nieko nebegalėjo pakeisti. 

AEK antrąsias rungtynes pralaimėjo 62:63, tačiau dėl to visai neliūdėjo. J.Mačiulis trečiadienį žaidė 22 min., pelnė 10 taškų (1/2 dvitaškių, 2/7 tritaškių, 2/2 baudų) ir atkovojo 4 kamuolius. Vienas lietuvio dėjimas buvo išrinktas į gražiausių Čempionų lygos trečiadienio epizodų penketą. 

Antradienį užduotį sėkmingai išsprendė „Nanterre“, kuris atsakomosiose rungtynėse išvykoje nugalėjo Stambulo „Beşiktaş“ klubą 62:60. A.Juškevičius per 27,5 min. pelnė 4 taškus (1/1 dvitaškio, 0/1 tritaškio, 2/2 baudų). 

Nantero komanda į Turkiją nusivežė 9 taškų atsargą, kurią per atsakomąsias rungtynes varžovai buvo panaikinę antrojo kėlinio pradžioje. Vis dėlto trečiojo kėlinio viduryje „Nanterre“ išlygino rezultatą ir iniciatyvos iš savo rankų nebeišleido.

Sunkiausiai į ketvirtfinalį pateko Bambergo „Brose“, kuri pirmąsias rungtynes namie prieš Bandirmos „Banvit“ komandą laimėjo tik 2 taškų skirtumu. Trečiadienį atsakomosiose rungtynėse „Brose“ irgi beveik visą laiką pirmavo, tačiau priešpaskutinę minutę „Banvit“ išlygino rezultatą, o paskutinę minutę turėjo kamuolį ir galimybę sugrąžinti lygsvarą pagal dvejų rungtynių sumą. 

Vis dėlto Bambergo krepšininkai apsigynė, o paskutinėmis sekundėmis „Brose“ aprangą vilkintys buvę Eurolygos čempionai Tyrese‘as Rice‘as bei Ricky Hickmanas neklydo mesdami baudas (pataikė visus 7 baudos metimus) ir svečiai iškovojo pergalę 88:85. 

„Brose“ žaidėjas Arnoldas Kulboka visas rungtynes praleido ant atsarginių suolo. 
Bambergo komandoje labiausiai pasižymėjo buvęs Vilniaus „Ryto“ gynėjas T.Rice‘as. Jis pelnė net 32 taškus (6/10 dvitaškių, 4/10 tritaškių, 8/8 baudų). 

Geografija. Čempionų lygos ketvirtfinalio geografija bus labai plati. Į geriausiųjų aštuonetą pateko net aštuonių šalių komandos. 
Ketvirtfinalyje susitiks Bambergo „Brose“ (Vokietija) – Atėnų AEK (Graikija), „Nanterre“ (Prancūzija) – Bolonijos „Virtus“ (Italija), Jeruzalės „Hapoel“ (Izraelis) – Lagūnos San Kristobalio „Iberostar“ (Ispanija) ir „Nižnij Novgorod“ (Rusija) – Antverpeno „Giants“ (Belgija). 

Ketvirtfinalio rungtynės bus žaidžiamos kovo 28-29 ir balandžio 2-3 d. Finalo ketvertas bus surengtas gegužės 3-5 d. 

Praeitis. Čempionų lygos turnyras šį sezoną rengiamas trečią kartą. „Neptūnas“ yra vienintelė Lietuvos komanda, šiame turnyre kovojusi visus tris sezonus. Klaipėdiečiai visus tris kartus iš varžybų pasitraukė aštuntfinalyje. Užpernai „Neptūną“ sustabdė Liudvigsburgo „Riesen“, pernai – Strasbūro SIG. 

2017 metais pirmuoju Čempionų lygos nugalėtoju tapo „Iberostar“, kuriame tuo metu žaidė Marius Grigonis. Lagūnos ekipa finale nugalėjo Bandirmos „Banvit“ komandą 63:59, o M.Grigonis buvo išrinktas naudingiausiu finalo ketverto krepšininku. 
2018 metais lemiamoje dvikovoje AEK įveikė „Monaco“ klubą 100:94. 

Europos taurė. Trečiadienį taip pat buvo sužaistos FIBA Europos taurės aštuntfinalio atsakomosios rungtynės. Iš šio turnyro iškrito paskutinis lietuvis – „Prishtina“ klubas, kuriam atstovauja Denisas Krestininas, svečiuose pralaimėjo Varėzės „Openjobmetis“ komandai 84:100. D.Krestininas žaidė 10 min., bet taškų nepelnė (0/2 baudų). 

Prieš savaitę Kosovo lygos lyderė „Prishtina“ pralaimėjo ir pirmąsias rungtynes savo aikštėje 77:80.

FIBA Europos taurės ketvirtfinalyje kovos: „Ostende“ (Belgija) – Varėzės „Openjobmetis“ (Italija), Izmyro „Karşıyaka“ (Turkija) – Sasario „Banco di Sardegna“ (Italija), Holono „Hapoel“ (Izraelis) – Sėkešfehėrvaro „Alba“ (Vengrija) ir Orhuso „Bakken Bears“ (Danija) – Viurcburgo „s.Oliver“ (Vokietija). 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.