EUROLYGA 2023

Pergalę prieš „Olympiakos“ ekipą „Panathinaikos“ iškovojo neįprastai – užėjusi į lygos būstinę

Graikijos krepšinio čempionate turėjusi vykti principinių varžovų dvikova tarp Atėnų „Panathinaikos“ ir Pirėjo „Olympiakos“ ir vėl neįvyko, nes pastaroji komanda atsisakė žaisti akistatą su vietos teisėjais. Tad pergalę Graikijos čempionams įskaityta be žaidimo, tačiau klubo krepšininkai privalėjo pasirodyti lygos būstinėje.

Atėnų klubas su L.Lekavičiumi iškovojo Graikijos taurę ir pirmauja šalies čempionate<br>Panathinaikos klubo nuotr.
Atėnų klubas su L.Lekavičiumi iškovojo Graikijos taurę ir pirmauja šalies čempionate<br>Panathinaikos klubo nuotr.
Atėnų klubas su L.Lekavičiumi iškovojo Graikijos taurę ir pirmauja šalies čempionate<br>Panathinaikos klubo nuotr.
Atėnų klubas su L.Lekavičiumi iškovojo Graikijos taurę ir pirmauja šalies čempionate<br>Panathinaikos klubo nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>Twitter nuotr.
 Lukas Lekavičius<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 18, 2019, 6:43 AM, atnaujinta Mar 18, 2019, 6:45 AM

Po Graikijos krepšinio taurės turnyro pusfinalio skandalo, kai po dviejų kėlinių dėl neva nevykusio teisėjavimo „Olympiakos“ atsisakė toliau kovoti, Pirėjo klubas lygai buvo iškėlęs sąlyga, kad su „Panathinaikos“ varžysis tik tuo atveju, jei rungtynes teisėjaus užsienio arbitrai.

Pareiškime dar buvo skelbiama, kad ekipa Graikijoje nežais bet kurių rungtynių jeigu joms teisėjaus bent vienas iš šių arbitrų: Panagiotis Anastopoulos, Anastasios Manos arba Agapios Panagiotou.

Savaitgalį „Panathinaikos“ su Luku Lekavičiumi turėjo susikauti su Pirėjo ekipa, tačiau mačas neįvyko, nes lyga skyrė rungtynėms vietinius teisėjus.

Rungtynės turėjo būti vykdomos „Olympiakos“ salėje. Atsisakius šeimininkams žaisti, lyga paskelbė, kad „Panathinaikos“ laimėjo rungtynės rezultatu 20:0.

Tačiau pagal sąlygas komanda privalėjo išbėgti į aikštę, pastovėti minutę ir tuomet būtų skelbiamas laimėtojas.

Lygos vadovybė, nenorėdama konfliktinės situacijos paaštrėjimo nutarė, kad saugumo sumetimais „Panathinaikos“ nevyks į Pirėjų, o visa sudėtimi privalo užeiti į lygos būstinę, tuomet jai bus įskaitytas laimėjimas.

Pirėjo spauda sarkastiškai pradėjo juokauti, kad „Panathinaikos“ ir toliau bandomas tempti už ausų į nugalėtojų sostą, nes Graikijos krepšinio lygos būstinė yra šimtas metrų nuo „Panathinaikos“ arenos.

Komanda sekmadienį pasirodė bustinėje.

Savaitę prieš Graikijos krepšinio lyga ir jos vadovų sprendimais nepatenkinta „Olympiakos“ ekipa nutarė šantažuoti lygą ir tam pasirinko Adrijos lygą.

Graikijos dienraštis „Live Sport“ pranešė, kad klubo vadovai Adrijos lygai jau išsiuntė oficialią užklausą dėl įstojimo į ją sąlygų.

Tai patvirtino ir lygos prezidentas Krešimiras Novoselas. „Pirėjo klubas su mumis susisiekė teiraudamasis detalių dėl dalyvavimo Adrijos lygoje“, – teigė prezidentas.

Pirėjo ekipa nėra pirmasis Eurolygos klubas, galvojantis apie prisijungimą prie Adrijos lygos.

Anksčiau tokią idėją jau svarstė Tel Avivo „Maccabi“, taip pat nerandantis kompromiso su nacionalinėmis Izraelio pirmenybėmis.

Adrijos lygoje varžosi 12 pajėgiausių Balkanų regiono ekipų iš Serbijos, Kroatijos, Juodkalnijos, Slovėnijos bei Bosnijos ir Hercegovinos.

Šioms pirmenybėms Eurolygoje atstovauja pernykščiai čempionai Podgoricos „Budučnost“, o aiški šio sezono lyderė – Belgrado „Crvena Zvezda“.

„Olympiakos“ turi ilgalaikį kontraktą su Eurolyga, todėl vietų šiame turnyre dalijimas veikiausiai nepasikeistų – į jį ir toliau patektų pajėgiausia Adrijos lygos ekipa, neskaitant Pirėjo klubo.

Tačiau tuo istorija su perėjimu į Adrijos lygą nepasibaigė: praėjus kelioms valandoms Pirėjo klubo pėdomis sekti užsimojo ir Atėnų „Panathinaikos“.

Graikijos čempionai skelbia, kad nori kautis aukščiausiame lygyje ir čempionate, kuriame žaistų „Olympiakos“.

Dėl to klubas išsiuntė prašymą Adrijos lygai. Tiesa, pabrėžiama, kad „Panathinaikos“ nenori palikti Graikijos lygos ir yra užsimojusi būtinai tęsti kovas su amžinaisiais priešininkais, ko gero kovodama trijuose turnyruose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.