EUROLYGA 2023

Donatas Motiejūnas išdėstė, kodėl jis dar negali išvykti į NBA „San Antonio Spurs“ klubą

Lietuvos krepšininkas Donatas Motiejūnas vis dar Lietuvoje ir laukia galimybės išvykti į NBA. Tačiau kol kas jis to padaryti negali. „Nors viską tvarko NBA, vis dėlto yra nelengva gauti JAV darbo vizą“, – kalbėjo krepšininkas.

Donatas Motiejūnas<br>M.Patašiaus nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>M.Patašiaus nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>AFP/Reuters/Scanpix nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>AFP/Reuters/Scanpix nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>CBA nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>CBA nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>G.Šiupario nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>G.Šiupario nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>Facebook nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>Facebook nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas
Donatas Motiejūnas<br>Facebook nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>Facebook nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>G.Šiupario nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>G.Šiupario nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Donatas Motiejūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (12)

Lrytas.lt

Mar 31, 2019, 3:27 PM

Praėjusią savaitę su NBA klubu „San Antonio Spurs“ rankomis sukirtęs 28-erių D.Motiejūnas apsilankė internetinėje „PravalTuro“ laidoje „Ant kilimėlio“, kurią veda Vytautas Mikaitis.

Valandos pokalbyje su krepšininku buvo pradžioje paklausta, kodėl D.Motiejūnas vis dar Lietuvoje, o ne Amerikoje ir nesirengia NBA atkrintamosioms akistatoms, kurios startuos balandžio 13 dieną.

„Kodėl dar ne NBA? Tas procesas užtrunka – popierių tvarkymas, vizos. Dar kelios dienos lieka viską sutvarkyti ir turėčiau iškristi. Šiaip, ne nuo manęs viskas priklauso – amerikiečiai viską tvarko, visus dokumentus ir kada jie pasakys, tada ir turėsiu prisistatyti į JAV ambasadą ir atsiimti ten vizą. Bet ir ambasadoje dabar yra tam tikrų keblumų: kadangi JAV prezidentu yra Donaldas Trumpas, dabar kur kas griežčiau viskas kontroliuojama. Nors viską tvarko NBA, vis dėlto yra nelengva gauti JAV darbo vizą“, – tikino D.Motiejūnas.

Jis po dviejų metų pertraukos ir vėl praveria NBA duris, tačiau Kinijos Šandongo klubas, kuriam atstovavo pastaruosius kelis metus, turi savų kozirių atgal prisivilioti lietuvį.

Kinų spauda praneša, kad po sezono nesudaręs sutarties su NBA komanda, vidurio puolėjas ir vėl galėtų sugrįžti į Šandongo „Golden Stars“ ekipą ir ten jo lauktų dar labiau dosnesnis atlygis. „Golden Stars“ jau yra sukirtęs su D.Motiejūnu rankomis dėl naujos sutarties, jei NBA nesusivilios jį turėti kitam sezonui“, – rašo portalas sohu.com

D-Mo pravardę NBA lygoje turėjęs lietuvis sukirto su Greggo Popovichiaus treniruojamu „San Antonio Spurs“ klubu ir padės šiai ekipai atkrintamuosiuose mačuose.

Teigiama, kad 28-erių metų 213 cm ūgio lietuvis San Antonijuje uždirbs minimumą: jam bus mokama už kiekvieną klube praleistą dieną po 10 tūkstančių JAV dolerių.

Atskaičius mokesčius, D-Mo per parą gaus apie 4,4 tūkst. JAV dolerių.

Tad nuo balandžio 13 dienos startuosiančiose NBA atkrintamuosiuose mūšiuose – be Domanto Sabonio – bus antrasis lietuvis, tačiau neaišku, kokį atlygį už žaidimą namo persiveš D.Motiejūnas – jei jis sužais tik pirmojo etapo kovas ir „Spurs“ nusileis keturių mačų serijoje, krepšininkas užsidirbs apie 44 tūkst. dolerių, bet jei klubas užbaigs savo pasirodymą septintuoju finlo maču birželio 16-ąją, D-Mo banko sąskaitą papildys 290 tūkst. dolerių.

Kol kas „Spurs“, likus žaisti aštuonis mačus reguliariame NBA sezone, atkrintamųjų mačų maratone tektų kautis su čempionais „Golden State Warriors“ krepšininkais.

Šiame sezone klubai tarpusavyje žaidė jau tris kartus ir kartą San Antonijas 104:92 palaužė „karius.

„Lietuvis gali gerai sužaisti ir NBA komanda gali pasiūlyti naują sutartį. Bet jei „Spurs“ kris pirmame atkrintamųjų kovų etape ir D.Motiejūno paslaugų nereikės, jis tikrai sugrįš į Kiniją. Kad niekas nesugebėtų perpirkti lietuvio, Šandongas jau sukirto rankomis su D.Motiejūnu, pasiūlęs jam dosnų atlygį“, – rašo sohu.com.

Portalas tikina, kad klubas be papildomų premijų lietuviui pasiūlė naują kontraktą – 22 mln. Kinijos juanių per sezoną.

Tad D.Motiejūnas kitą sezoną Kinijoje mažiausiai uždirbtų 3,27 mln. dolerių. Su premijomis ši suma gali padidėti ir iki 3,7 mln. dolerių.

Praėjusiame sezone lietuvio sutartis siekė 20 mln. juanių.

„Buvo paskaičiuota, kad pagal kontraktą su „San Antonio Spurs“ gausite kas parą po 10 tūkst. JAV dolerių“, – paklausė laidos „Ant kilimėlio“ vedėjas V.Mikaitis krepšininko D.Motiejūno

„Kas tai paskaičiavo? Aš tai neskaičiuoju. Yra minimumas, yra kontrakto lubos, nes komandos turi taip vadinamas kontrakto lubas. Aš gausiu, tiek kie gausiu. Iš tikrųjų, neskaičiavau. Kol kas dar man nekapsi jokie pinigai – jie bus mokami kai nuvažiuosiu“, – aiškino krepšininkas

D.Motiejūnas „San Antonio „Spurs“ sudėtyje vilkės 99-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius. Apie tai skelbia ESPN, kurie įtraukė mūsiškį į „Spurs“ sudėtį ir prie jo pavardės įrašė 99-ąjį numerį.

Paskutinįjį kartą lietuvis stipriausioje pasaulio krepšinio NBA lygoje rungtyniavo 2017-aisiais, kai atstovavo „New Orleans Pelicans“ klubui.

D.Motiejūnas negalėjo pasirinkti savo mėgstamo 20-ojo numerio, nes „Spurs“ gretose 16 metų šiais marškinėliais žaidė argentinietis Manu Ginobili ir jie penktadienį iškilmingai buvo iškelti į San Antonijaus arenos palubes.

Tai reiškia, kad joks kitas krepšininkas „Spurs“ ekipoje negalės turėti 20-uoju numeriu pažymėtų marškinėlių.

Šį sezoną Kinijoje jau žaidęs D-Mo per 34 minutes vidutiniškai pelnydavo po 27,7 taško, atkovodavo po 13,9 kamuolio ir atlikdavo po 4,1 rezultatyvaus perdavimo.

28-erių metų lietuvis per karjerą NBA yra sužaidęs 248 rungtynes. Per jas kaunietis vidutiniškai pelnydavo po 7,4 taško ir atkovodavo po 3,8 kamuolio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.