EUROLYGA 2023

Čempionų lyga. Finalo ketvertas – su A. Kulboka ir buvusiais čempionais

Į Čempionų lygos finalo ketvertą keliaus tik vienas Lietuvos krepšininkas. Bambergo „Brose“ komanda, kuriai atstovauja Arnoldas Kulboka, ketvirtfinalyje pranoko čempiono vardą gynusį Atėnų AEK klubą ir pratęs kovą dėl FIBA įsteigto prizo. Ketvirtfinalio barjeras buvo per aukštas ne tik AEK klubui, kuriam dėl traumos negali padėti Jonas Mačiulis, bet ir „Nanterre“ ekipai, kurioje žaidžia Adas Juškevičius.

AEK pralaimėjo, o „Brose“ pateko į Čempionų lygos finalo ketvertą<br>championsleague.basketball.com nuotr.
AEK pralaimėjo, o „Brose“ pateko į Čempionų lygos finalo ketvertą<br>championsleague.basketball.com nuotr.
AEK pralaimėjo, o „Brose“ pateko į Čempionų lygos finalo ketvertą<br>championsleague.basketball.com nuotr.
AEK pralaimėjo, o „Brose“ pateko į Čempionų lygos finalo ketvertą<br>championsleague.basketball.com nuotr.
AEK pralaimėjo, o „Brose“ pateko į Čempionų lygos finalo ketvertą<br>championsleague.basketball.com nuotr.
AEK pralaimėjo, o „Brose“ pateko į Čempionų lygos finalo ketvertą<br>championsleague.basketball.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-04-04 00:16, atnaujinta 2019-04-04 06:03

Ketvertas. Teisę varžytis Čempionų lygos baigiamojoje dalyje iškovojo Bambergo „Brose“, Bolonijos „Virtus“, Antverpeno „Giants“ ir Lagūnos San Kristobalio „Iberostar“ klubai.

Vienas iš šių klubų turėtų tapti gegužės 3-5 dienomis vyksiančio finalo ketverto šeimininku. Tiesa, priimti stipriausias turnyro komandas nepretenduos Lagūnos San Kristobalio miestas, kuriame Čempionų lygos finalo ketvertas jau buvo surengtas užpernai.

Kas su kuo susitiks pusfinalyje, paaiškės ištraukus burtus.

Žiūrovas. Atėnų AEK puolėjas Jonas Mačiulis per pirmąsias ketvirtfinalio rungtynes, vykusias prieš savaitę Bamberge, patyrė sunkią traumą, todėl šį trečiadienį komandos draugams galėjo padėti tik patarimais ir paskatinimo šūksniais. AEK krepšininkams iki tikslo trūko labai nedaug, tačiau jie nusileido buvusio Vilniaus „Ryto“ gynėjo Tyrese‘o Rice‘o vedamai Bambergo „Brose“ komandai.

Pilnutėlės Atėnų olimpinės arenos palaikomas AEK laimėjo atsakomąsias rungtynes 69:67, bet to neužteko, nes pirmosiose rungtynėse „Brose“ šventė truputį didesnę pergalę 71:67.

Antrajame mače AEK beveik visą laiką pirmavo, o ketvirtojo kėlinio viduryje vienintelį kartą įgijo dviženklę persvarą 63:51. Vis dėlto du paeiliui Bryce‘o Tayloro tritaškiai tučtuojau atgaivino „Brose“ viltis, o likus 5,5 sek. svarbiausią metimą pataikė galutinį rezultatą užfiksavęs T.Rice‘as.

T.Rice‘as pelnė 25 taškus (6/9 dvitaškių, 4/13 tritaškių, 1/2 baudų) ir buvo rezultatyviausias ketvirtfinalio atsakomųjų rungtynių žaidėjas.

Lietuviai. „Brose“ puolėjas Arnoldas Kulboka buvo dvyliktuke, tačiau treneris Federico Perego lietuvio į aikštę neleido. A.Kulboka nuo sezono pradžios žaidė 11 rungtynių, per kurias įmesdavo 3,5 taško.

AEK puolėjas J.Mačiulis sužaidė 17 rungtynių. Jis įmesdavo 8,6 taško ir atkovodavo 4,9 kamuolio.

Revanšas. „Nanterre“ komanda namie pirmąsias rungtynes su Bolonijos „Virtus“ klubu laimėjo 8 taškų skirtumu, tačiau šios persvaros neapgynė.

„Virtus“ savo arenoje nuo pirmųjų minučių žaidė daug geriau, jau antrojo kėlinio pradžioje peržengė 8 taškų ribą, o po pertraukos visą laiką pirmavo dviženkliu skirtumu ir nugalėjo 73:58.

„Nanterre“ gynėjas Adas Juškevičius dažnai, bet netaikliai mėtė iš toli ir per 24 min. pelnė 10 taškų (0/1 dvitaškio, 2/8 tritaškių, 4/5 baudų).

A.Juškevičius per visą sezoną žaidė 18 rungtynių, per kurias įmesdavo 10,8 taško.

Įtikinamai. Lengviausiai ketvirtfinalio dvikovą laimėjo Antverpeno „Giants“ klubas. Jis praėjusią savaitę išvykoje 15 taškų skirtumu įveikė „Nižnij Novgorod“ klubą, o žaisdamas namie nesunkiai pasiekė antrą pergalę 66:61.

Netikėtai baigėsi „Iberostar“ ir Jeruzalės „Hapoel“ mačas. Praėjusią savaitę „Iberostar“ išvykoje pralaimėjo 2 taškų skirtumu, bet savo arenoje jau pirmosiomis minutėmis pasiuntė svečius iš Izraelio į gilų nokdauną ir laimėjo pirmąjį kėlinį 24:10. Nors laiko buvo likę labai daug, Lagūnos krepšininkai neleido varžovams tvirtai atsisoti ant kojų ir šventė įtikinamą pergalę 81:64.

Beje, praėjusiame etape, aštuntfinalyje, „Hapoel“ be didelio vargo eliminavo Klaipėdos „Neptūną“.

Praeitis. Šis Čempionų lygos sezonas yra trečiasis. Pirmasis finalo ketvertas 2017 metais buvo surengtas Lagūnos San Kristobalyje, o finale baigiamojo turnyro šeimininkas „Iberostar“ nugalėjo Bandirmos „Banvit“ klubą 63:59.

Lietuvos krepšininkai žaidė abiejose į finalą patekusiose komandose, o tuo metu „Iberostar“ aprangą vilkėjęs Marius Grigonis buvo išrinktas naudingiausiu finalo ketverto žaidėju. Pralaimėjusiai „Banvit“ ekipai atstovavo Gediminas Orelikas.

Pernai Čempionų lygos nugalėtoju vėl tapo finalo ketvertą rengęs klubas. Baigiamoji dalis vyko Atėnų olimpinėje arenoje, o finale, kurį stebėjo beveik 18 tūkst. sirgalių, AEK pranoko „Monaco“ komandą 100:94.

2018 metais Čempionų lygos finalo ketverte nežaidė nė vienas lietuvis, tačiau finalo rungtynėms teisėjavo Tomas Jasevičius.

Ketvirtfinalio atsakomosios rungtynės.

Atėnų AEK – Bamebrgo „Brose“ 69:67. V.Hunteris 19, 11 atk.kam., D.Jamesas 12; J.Mačiulis traumuotas/ T.Rice‘as 25, B.Tayloras 11; A.Kulboka nežaidė. Pirmosios rungtynės 67:71. Į finalo ketvertą pateko „Brose“.

Antverpeno „Giants“ – „Nižnij Novgorod“ 66:61. J.Tate‘as 11/ V.Dragičevičius 16. Pirmosios rungtynės 83:68. Į finalo ketvertą pateko „Giants“.

Lagūnos San Kristobalio „Iberostar“ – Jeruzalės „Hapoel“ 81:64. T.Abromaitis 21, N.Brussino 15/ J.Feldeine‘as 20, D.Butleris 11. Pirmosios rungtynės 73:75. Į finalo ketvertą pateko „Iberostar“.

Bolonijos „Virtus“ – „Nanterre“ 73:58. A.M‘Baye 16, D.Kravičius 12/ H.Palssonas 18, J.Senglinas 11, A.Juškevičius 10. Pirmosios rungtynės 75:83. Į finalo ketvertą pateko „Virtus“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.