EUROLYGA 2023

R. Kurtinaitį nuvylė komandos atsidavimas: „Nebuvo nei dvasios, nei noro, nei gėdos jausmo“

„Aš nepatenkintas mūsų komanda, žaidėju požiūriu į reikalą. Ne vieną kartą sakiau, kad mes neturime nesvarbių rungtynių, nepaisant to, antri ar treti esame. Jeigu tu dirbi, tu turi sąžiningai atlikti darbą. Šiandien nebuvo nei komandinės dvasios, nei noro, nei gėdos jausmo prieš krepšinio bendruomenę“, – nusivylęs kalbėjo Maskvos „Chimki“ Rimas Kurtinaitis. 

R. Kurtinaitis negailėjo karčių žodžių savo žaidėjams.<br>T.Bauro nuotr.
R. Kurtinaitis negailėjo karčių žodžių savo žaidėjams.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-04-25 11:25

„Chimki“ namuose 86:94 nusileido Krasnojarsko „Jenisej“ krepšininkams ir prarado galimybę turnyro lentelėje iš trečiosios pakilti į antrąją poziciją.

Tai reiškia, kad potencialioje pusfinalio akistatoje su Kazanės UNIKS R. Kurtinaičio auklėtiniai aikštės panašumo nebeturės.

Pralaimėjimas dar apmaudesnis, mat „Jenisej“ krepšininkai kovojo tik dėl garbės, nes neturi jokių šansų patekti į atkrintamąsias.

Treneris gyrė varžovų lyderį, kuris pelnė 34 taškus. 

„Sveikinu „Jenisej“ komandą su pergale. Jie šaunuoliai ir kovojo iki pabaigos. D'Angelo Harrisonas, manau, sužaidė geriausią savo karjeros mačą, tačiau mes patys jam leidome tai padaryti“, – bėdas vardijo lietuvis. 

Anot jo, „Chimki“ pritrūko dėl persišaldymo negalėjusio žaisti latvio Janio Timmos. Puolėją kitiems savo žaidėjams R. Kurtinaitis pristato kaip tikro kovotojo pavyzdį.

„Mums reikia kuo greičiau tvarkytis, reikia susiimti ir rengtis atkrintamųjų varžybų serijai. Faktas, kad mums pritrūko Timmos, kuris komandai yra labai svarbus ir tapo savotišku X-faktoriumi. Jis ne vienas rungtynes ištempė savo latvišku charakteriu, savo noru uždegti visus kitus žaidėjus. O šiandien tokio krepšininko aikštelėje nemačiau. Noriu atsiprašyti žiūrovų, kurie mus labai gerai palaikė“, – konstatavo R. Kurtinaitis. Didžiąją dvikovos dalį žingsneliu priekyje buvę šeimininkai subyrėjo gynyboje ketvirtame kėlinyje, per kurį praleido net 31 tašką.

Kelialapį į Eurolygą pelnys VTB lygos čempionai arba finalininkai, jei titulą apgins ilgalaikę licenciją turinti Maskvos CSKA, kuri jau užsitikrino reguliaraus sezono nugalėtojos laurus (22/4).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.