EUROLYGA 2023

Griežtas FIBA sprendimas: už L. Lamonicos dalyvavimą KMT – negailėstingas kirtis Lietuvos krepšinio teisėjams

Lietuvos krepšinio lyga (LKL) nusprendė Karaliaus Mindaugo taurės (KMT) finaliniam ketvertui pasikviesti vieną geriausių Europos teisėjų italą Luigi Lamonica. 

L. Lamonica<br>M.Ambrazo nuotr.
L. Lamonica<br>M.Ambrazo nuotr.
L. Lamonica<br>G.Šiupario nuotr.
L. Lamonica<br>G.Šiupario nuotr.
L. Lamonica<br>AFP/Scanpix nuotr.
L. Lamonica<br>AFP/Scanpix nuotr.
K.Pilipauskas (kairėje)<br>G.Bitvinsko nuotr.
K.Pilipauskas (kairėje)<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-04-29 17:23, atnaujinta 2019-04-29 18:15

Tačiau toks LKL žingsnis itin nepatiko FIBA organizacijai, kuri kirto šalies krepšinio teisėjams. 

Krepsinis.net žurnalisto Edgaro Pulkovskio žiniomis, FIBA Pasaulio čempionatui nepaskyrė nė vieno arbitro iš Lietuvos. Tokios sankcijos yra pritaikytos dėl to, jog į vietinio čempionato organizuojamos taurės kovas buvo pakviestas teisėjas, neturintis FIBA licencijos, o LKL yra šios tarptautinės organizacijos narė. Italas neturi FIBA licencijos ir dirba tik Eurolygoje. 

Lrytas.lt susisiekė su Lietuvos krepšinio teisėjų asociacijos prezidentu Kęstučiu Pilipausku, kuris patvirtino šią informaciją ir teigė, jog kol kas iš FIBA negavo jokio oficialaus pranešimo.

„Galiu patvirtinti, kad FIBA pasaulio krepšinio čempionate neteisėjaus nei vienas lietuvis. Tačiau dar negavome jokio oficialaus paaiškinimo. Antradienį vyks susitikimas su FIBA atstovais, tada žiūrėsime, ką jie pasakys“, – lrytas.lt sakė K.Pilipauskas, pridurdamas, kad FIBA savo sprendimo tikriausiai nekeis, todėl Kinijoje teisėjų iš Lietuvos nebus.

FIBA neprivalo kviesti būtinai bent jau vieno arbitro iš mūsų šalies, tačiau tokia praktika yra normali ir nė vienas rinktinių turnyras neapsiėjo be lietuvių teisėjų.

Tiesa, Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) metinės konferencijos metu LKL prezidentas Remigijus Milašius įgėlė K.Pilipauskui ir teigė, jog teisėjų kokybė Lietuvos krepšinyje nėra pati geriausia.

Be to, R.Milašius mano, kad L.Lamonica išgelbėjo KMT.

„Jeigu nebūtų buvę L.Lamonicos, būtų nutikę taip, kaip Graikijoje, Ispanijoje, Turkijoje ir Serbijoje. Yra, ką mokytis ir ką daryti. Po savaitės turėsime apie daug ką pakalbėti ir aš daug ką pasakysiu. Iš FIBA atvyksta žmogus, kuris paaiškins, ką ir kaip mes turime daryti. Mes neisime į priekį, jeigu stovėsime vandenyje, kuris nejuda. Mes turime judėti“, – balandžio 23-ąją sakė R.Milašius.

Vis dėlto Lietuvos teisėjai pastaruoju metu išgyvena tikrą pakilimą – Jurgis Laurinavičius, Gytis Vilius ir Artūras Šukys darbuojasi Eurolygos ir Europos taurės kovose, FIBA turnyruose dirba Tomas Jasevičius, Gintaras Vitkauskas, Vilius Mačiulaitis, Andrius Maleckas, Gvidas Gedvilas, Juozas Barkauskas, Martynas Gudas, Gintaras Mačiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.