EUROLYGA 2023

V. Micičiui užkliuvo Š. Jasikevičiaus kontrolė: „E. Atamanas man yra tinkamesnis strategas“

Nenumaldomai artėjantis Eurolygos finalinis ketvertas vis labiau kaitina krepšinio aistruolių širdis. Vitorijoje vyksiančiame turnyre bus ir buvusių žalgiriečių turinti Stambulo „Anadolu Efes“ komanda, kuri jau pusfinalyje susikaus su geriausia sezono komanda Stambulo „Fenerbahce“. 

 V.Micičius pasakė, kuris treneris jam labiau patinka<br> lrytas.lt montažas
 V.Micičius pasakė, kuris treneris jam labiau patinka<br> lrytas.lt montažas
Vasilje Micičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vasilje Micičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
V. Micičius (kairėje)<br>G.Bitvinsko nuotr.
V. Micičius (kairėje)<br>G.Bitvinsko nuotr.
V. Micičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
V. Micičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vasilije Mičičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vasilije Mičičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Š.Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Š.Jasikevičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Veržiasi Vasilije Micičius.<br>Twitter nuotr.
Veržiasi Vasilije Micičius.<br>Twitter nuotr.
Vasilje Micičius<br>G.Šiupario nuotr.
Vasilje Micičius<br>G.Šiupario nuotr.
E.Atamanas <br>AFP/Scanpix nuotr.
E.Atamanas <br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

May 9, 2019, 3:35 PM, atnaujinta May 9, 2019, 4:44 PM

Dar praėjusiame sezone Kauno „Žalgiryje“ žibėjęs Vasilija Micičius antrus metus iš eilės atstovaus vieną iš keturių stipriausių Europos komandų. 

„Krepšinį žaidžiu jau ilgai, tačiau tai yra mano geriausias karjeros sezonas. Tai nenutiko atsitiktinai. Krepšinis yra mano aistra, mano tikslas, kurio aš kantriai siekiu ir dėl to sunkiai dirbu. Praėjusiais metais turėjau nemažai traumų, tačiau išsigydžiau ir vedinas pozityvių minčių žaidžiu toliau“, – eurohoops.com artėjant Eurolygos finalo ketvertui kalbėjo V.Micičius.

25-erių įžaidėjas šį sezoną „Anadolu Efes“ komandoje per rungtynes vidutiniškai rinko po 12,1 taško, atliko po 5,7 rezultatyvaus perdavimo ir atkovojo po 2,2 kamuolio.

Palyginimui, praėjusį sezoną „Žalgiryje“ V. Micičius vidutiniškai pelnė po 7,7 taško, atliko po 4,2 rezultatyvaus perdavimo ir atkovojo po 2,2 kamuolio.

Serbas padarė didžiulę pažanga, o tai lėmė ir svarus „Žalgirio“ trenerio Šarūno Jasikevčiaus indėlis. Vis dėlto gynėjas pripažino, kad „Anadolu Efes“ treneris Erginas Atamanas jam yra tinkamesnis strategas. 

„Dirbau su galybe trenerių. Jie visi man suteikė tam tikros patirties. Tačiau E.Atamanas yra kitoks daugybę aspektų. Su juo kalbėti yra labai lengva, mes vienas kitą puikiai suprantame. Dalis trenerių nėra labai sukalbami ir visą dėmesį skiria sau. 

Manau, kad E.Atamano stiprybė yra ta, kad jis randa tinkamą vietą bet kuriam žaidėjui. To niekada nepastebėjau kituose klubuose, pas kitus trenerius. Praėjusį sezoną žaidžiau „Žalgiryje“, kurį treniruoja vienas talentingiausių trenerių. Š.Jasikevičius yra vienas iš tų, kurie labai stipriai viską kontroliuoja. Tai logiška, bet E.Atamanas yra visiškai kitoks, o tai man tinka labiau“, – dabartinio trenerio pliusus vardijo buvęs žalgirietis. 

V.Micičius atsargiai žvelgia į artėjantį Eurolygos pusfinalį ir teigia, kad „Fenerbahce“ yra pavojingiausia turnyro komanda. 

„Fenerbahce“ stiprybė – stabilumas. Didžioji dalis komandos kartu rungtyniauja jau ilgą laiką. Jie visi puikiai žino, kas turi daryti vienus ar kitus dalykus. Praėjusiais metais pusfinalyje mes pralaimėjome, kadangi Bobby Dixonas viską į savo rankas perėmė ketvirtame kėlinyje. Aš tikiuosi, kad „Anadolu Efes“ komandos žaidėjai savo ego sugebės nustumti į šoną ir manau, kad mes turime galimybių nugalėti „Fenerbahce“, – tikino jis.

Tiesa, „Fenerbahce“ ekipoje Vitorijoje nerungtyniaus du žaidėjai – Luigi Datome ir Joffrey Lauvergne. 

Eurolygos finalo ketvertas  vyks gegužės 17-19 dienomis Vitorijoje. Viename iš pusfinalių kovos Maskvos CSKA ir Madrido „Real“, kitame – dvi minėtos Stambulo komandos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.